Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Canon Pixma iP1880

    Share
    avatar
    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Canon Pixma iP1880

    Post by izwanensem on Tue Aug 25, 2009 12:49 pm

    salam........minat tolong ckit, ada printer kat tempat aku ni diaa xblh print. member aku ni nk print laporan dari sebuah sistem, kuar error Printer is Offline. aku tgk dia hanya ada port yg menyambungkan dari printer ke Plug Power, yg dari Printer ke CPU xder, tapi dlm error solutionnya dia suruh cek kabel yg menyambungkan antara Printer dan CPU. mcm mana ek? puas dah aku cari port cable ke CPU tu tp xjumpa......tunggang terbalik dah aku buat printer tu. ke Canon jenis ni memang mcm tu?
    avatar
    mikicun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : somewhere i belongs...
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Canon Pixma iP1880

    Post by mikicun on Tue Aug 25, 2009 1:07 pm

    Interface
    PC USB(B Port)
    Info on USB type B
    avatar
    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 87
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Canon Pixma iP1880

    Post by ayoi on Tue Aug 25, 2009 1:23 pm

    yup pakai cable usb.. seperti gambarajah di atas dan di bawah ni





    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart
    avatar
    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Re: Canon Pixma iP1880

    Post by izwanensem on Tue Aug 25, 2009 2:18 pm

    oooooo.......tima kasih banyak2 ya

    Sponsored content

    Re: Canon Pixma iP1880

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Dec 13, 2017 1:11 pm