Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Mcm mana nak cari Driver2 ni

    Share
    avatar
    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Mcm mana nak cari Driver2 ni

    Post by izwanensem on Mon Aug 24, 2009 4:40 pm

    salam......minta tolong sume.......
    aku ada format satu pc desktop jenis dell optiplex 740, AMD Athlon(tm) x2 Dual Core Processor 3800,
    lepas format tinggal driver2 ni je yg aku xdpt install coz aku xtau mcm mana nak dapatkannya. aku tengok kat device manager tinggal
    1. Audio Device on High Defination Audio Bus
    2. Ethernet Controller
    3. Network Controller
    4. Video Controller (VGA Compatible)
    tolong ek.....aku dah try nak cari kat internet tapi xdpt
    avatar
    mikicun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : somewhere i belongs...
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Mcm mana nak cari Driver2 ni

    Post by mikicun on Tue Aug 25, 2009 1:24 am

    Dell Optiplex 740 drivers - Complete
    avatar
    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Re: Mcm mana nak cari Driver2 ni

    Post by izwanensem on Tue Aug 25, 2009 9:56 am

    aku dah masuk website ni.......bila aku pilih driver yg aku nak download, aku terus tekan download. lepas dia download dia jadi "DellDriverDownloadManager.application" aku terus savekan dlm xternal HDD dan bila aku nak install driver tu kat komputer desktop tu, xdapatlah. ke aku salah step.....
    avatar
    mikicun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : somewhere i belongs...
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Mcm mana nak cari Driver2 ni

    Post by mikicun on Tue Aug 25, 2009 11:53 am

    izwanensem wrote:salam......minta tolong sume.......

    1. Audio Device on High Defination Audio Bus >>ftp://ftp.us.dell.com/audio/R173208.exe
    2. Ethernet Controller >> BROADCOM/Wireless yang mana satu?
    3. Network Controller >> BROADCOM/Wireless yang mana satu?
    4. Video Controller (VGA Compatible)>> RADEON/ATI/NVIDIA yang mana satu?
    avatar
    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Re: Mcm mana nak cari Driver2 ni

    Post by izwanensem on Tue Aug 25, 2009 2:23 pm

    ok......try dulu ek......tima kasih banyak2

    Sponsored content

    Re: Mcm mana nak cari Driver2 ni

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Tue Aug 22, 2017 10:57 pm