Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Usb x Jdi, mintak pendapat...

    Share

    Budak_jahat
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 2
    Age : 26
    Location : Kelantan
    Job/hobbies : Student
    Registration date : 22/08/2009

    Usb x Jdi, mintak pendapat...

    Post by Budak_jahat on Sat Aug 22, 2009 1:18 am

    Salam suma, nak mintak tolong skit... Tdi aku install Kaspersky Internet Security 2010 9.0.0.679 Beta / 9.0.0.463 yg aku download kat softpedia... Lepas aku install kat laptop kawan aku, asus, aku try masukkan pendrive... OS ditect tpi kat my computer xkluar... Camner yek... Dia guna OS Window 7 Ultimate... Tlg..... Crying or Very sad

    xenomorf
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 239
    Location : BehinD ThE WaLL
    Registration date : 26/03/2009

    Re: Usb x Jdi, mintak pendapat...

    Post by xenomorf on Thu Sep 24, 2009 7:28 pm

    sori... ter"bump" dgn post lama.

    ko try uninstall driver tu pastu biar OS tu install balik USB tu.

    klu x detect jg, ko re-install w7 tu.

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Usb x Jdi, mintak pendapat...

    Post by test0123 on Thu Sep 24, 2009 8:09 pm

    pegi mycomputer--right clik--properties--manage--disk management--kat situ ada jumpa tak..jika ada right clik kat situ change drive letter pada G ataw H..

    Sponsored content

    Re: Usb x Jdi, mintak pendapat...

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Thu Feb 23, 2017 12:49 pm