Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    nak download driver

    Share

    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    nak download driver

    Post by izwanensem on Thu Aug 20, 2009 5:41 pm

    tumpang tanya....aku ada masalah ni....mcm mana cara nak download driver pc DELL OPTIPLEX 740, aku dah try tapi xberjaya. aku dah pergi kat websitenya www.dell.com, aku dah select driver apa yg aku nak, komputer jenis apa dll, tapi mcm tak berjaya jer. tolong yer........aku kebuntuan.

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: nak download driver

    Post by e_sentinel on Thu Aug 20, 2009 8:16 pm

    Untuk Windows apa sedara??

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: nak download driver

    Post by test0123 on Fri Aug 21, 2009 12:30 am

    download ikut model mobo dan windows yg saudara guna.. Basketball

    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: nak download driver

    Post by din_125 on Fri Aug 21, 2009 11:04 am

    http://dell.driversdown.com/dell-drivers-list/s_340_1.shtml
    try ni..os pandai2 la crik..
    list driver tu ad kat sebelah kiri..
    klu nak download tekan 1..
    then klua penerangan psal driver tu..
    bawah sikit kat bhw iklan ad download link..
    try dlu k..
    tpi yg ak tnjuk ni tuk XP je kot..

    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Re: nak download driver

    Post by izwanensem on Mon Aug 24, 2009 10:02 am

    e_sentinel wrote:Untuk Windows apa sedara??

    untuk windows xp

    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Re: nak download driver

    Post by izwanensem on Mon Aug 24, 2009 10:05 am

    test0123 wrote:download ikut model mobo dan windows yg saudara guna.. Basketball

    dekat casing tu dia tulis DELL OPTIPLEX 740, so, aku pun try g kat www.dell.com pas2 pilih DELL OPTIPLEX 740 n pilih windows xp pun xleh....ke ada yg aku missing?

    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Re: nak download driver

    Post by izwanensem on Mon Aug 24, 2009 10:07 am

    din_125 wrote:http://dell.driversdown.com/dell-drivers-list/s_340_1.shtml
    try ni..os pandai2 la crik..
    list driver tu ad kat sebelah kiri..
    klu nak download tekan 1..
    then klua penerangan psal driver tu..
    bawah sikit kat bhw iklan ad download link..
    try dlu k..
    tpi yg ak tnjuk ni tuk XP je kot..

    ok, aku try ye......tq

    kimyskate
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 18
    Age : 27
    Location : batu pahat
    Job/hobbies : student/badminton
    Registration date : 20/02/2009

    Re: nak download driver

    Post by kimyskate on Mon Aug 24, 2009 12:02 pm

    sape adew software ghost?blh tlg x?

    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: nak download driver

    Post by din_125 on Wed Aug 26, 2009 12:20 am

    kimyskate wrote:sape adew software ghost?blh tlg x?
    t0rrent la bro..
    www.mininova.org
    t0rrent fav ak..

    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Re: nak download driver

    Post by izwanensem on Wed Aug 26, 2009 10:20 am

    tumpang tanya.......s/w ghost tu utk apa?

    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: nak download driver

    Post by din_125 on Thu Sep 10, 2009 1:38 am

    TS..dah dapat blom driver tu?

    conz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 73
    Location : seremban
    Registration date : 11/03/2009

    Re: nak download driver

    Post by conz on Mon Sep 14, 2009 1:34 pm

    nak tau ghose tu ape buka website symantec

    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Re: nak download driver

    Post by izwanensem on Mon Sep 14, 2009 4:37 pm

    din_125 wrote:TS..dah dapat blom driver tu?

    sory lmbt reply......aku dh berjaya download driver network utk DELL OPTIPLEX 740, tapi xde satu pun yg sesuai......

    lizone76
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 45
    Registration date : 30/06/2009

    Re: nak download driver

    Post by lizone76 on Sun Oct 25, 2009 9:36 pm

    sapa2 ada idea tolong sat,,, aku pun problem sama gak,,, aku punya pc,,, ibm thinkcentre,,,

    ScareCreW
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 357
    Registration date : 17/03/2009

    Re: nak download driver

    Post by ScareCreW on Mon Oct 26, 2009 7:45 am

    izwanensem wrote:
    din_125 wrote:TS..dah dapat blom driver tu?

    sory lmbt reply......aku dh berjaya download driver network utk DELL OPTIPLEX 740, tapi xde satu pun yg sesuai......
    model betul, driver betul, tapi xp kata bukan ?
    macamana jadi begitu ?
    komplen kat dell la.

    Sponsored content

    Re: nak download driver

    Post by Sponsored content Today at 5:05 pm


      Current date/time is Tue Jan 24, 2017 5:05 pm