Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    format laptop

    Share

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 88
    Age : 37
    Registration date : 16/02/2009

    Re: format laptop

    Post by dididudue on Sun Mar 01, 2009 11:34 am

    kalo ikutkan hati mau je aku buang (kalau duit berkepul dlm poket le)
    mmg jln terakhir aku akan anto kedai
    tp bkn sume kedai nk ajor
    kalo ajor pun mereka akan kurang ajor(x ajor sume tip)

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 88
    Age : 37
    Registration date : 16/02/2009

    Re: format laptop

    Post by dididudue on Sun Mar 01, 2009 11:35 am

    kalo aku dpt puncanya nnti aku akan post utk pengetahuan sume

    shump
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 41
    Registration date : 19/02/2009

    Re: format laptop

    Post by shump on Sun Mar 01, 2009 2:46 pm

    dididudue wrote:kalo aku dpt puncanya nnti aku akan post utk pengetahuan sume

    wokeh kalo dh ok nnt kasik kongsi sama kita apa masalah yg melanda laptop tuh..hehe

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: format laptop

    Post by sheikomatic on Sun Mar 01, 2009 2:59 pm

    install je xp sp3.. sng crite

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: format laptop

    Post by sheikomatic on Sun Mar 01, 2009 3:00 pm

    install je xp sp3.. xp sp3 support hdd sata, tak payah susah2 cari driver

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 88
    Age : 37
    Registration date : 16/02/2009

    Re: format laptop

    Post by dididudue on Mon Mar 02, 2009 6:03 pm

    sheikomatic wrote:install je xp sp3.. xp sp3 support hdd sata, tak payah susah2 cari driver
    wokey aku akan try apa2 juga cara..
    selagi xdpt selagi tu aku akn cari smpai ke lubang usb sekalipun..hehe.. Twisted Evil

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: format laptop

    Post by Razi_IBM on Mon Mar 02, 2009 6:05 pm

    sp3?peh jeles siud..
    aku buat homemade sp3 pakai nlite tak pernah jadi..apehal tah..
    masa install waktu tengah copy file tu nanti mesti ada error can't read file.aku buat sp2 ok pulak.

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 88
    Age : 37
    Registration date : 16/02/2009

    Re: format laptop

    Post by dididudue on Mon Mar 02, 2009 6:29 pm

    sp3 ni kwn aku br bg td..
    lum try lg
    kwn aku kata dia install ok je

    kuraksasa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 28
    Location : AnGKaSa lEpAs
    Job/hobbies : bUnDlE..
    Registration date : 13/02/2009

    Re: format laptop

    Post by kuraksasa on Tue Mar 03, 2009 8:07 am

    cuba ko cari kat lamam compaq tentng laptop ko??
    v3000 itu jus model keluaran dia je yang ada kat cam (V3313TU) ini bru pengenalan dia la..
    try tgk dulu..
    ko dah cari sata utuk laptop ko?

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 88
    Age : 37
    Registration date : 16/02/2009

    Re: format laptop

    Post by dididudue on Tue Mar 03, 2009 6:37 pm

    kuraksasa wrote:cuba ko cari kat lamam compaq tentng laptop ko??
    v3000 itu jus model keluaran dia je yang ada kat cam (V3313TU) ini bru pengenalan dia la..
    try tgk dulu..
    ko dah cari sata utuk laptop ko?

    sata driver dh ada..
    nnti aku tgk cara ko

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 88
    Age : 37
    Registration date : 16/02/2009

    Re: format laptop

    Post by dididudue on Tue Mar 03, 2009 6:39 pm

    aku dh try sp3..
    prob masih sama..
    kebetulan hari ni ada kawan aku mintak tolong formatkan laptop dia
    ok je aku buat..
    mmg model compaq ni bnyk prob ke

    arief23
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 36
    Registration date : 05/03/2009

    Re: format laptop

    Post by arief23 on Thu Mar 05, 2009 4:35 pm

    compaq nie bagus pakai... dia bukn byk problem tp hardware yg digunakan kebykan xsupport XP, maksudnye xder drive XP la.. menda aku pernah lalui tp luper mcm mane nak setel... Very Happy

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 88
    Age : 37
    Registration date : 16/02/2009

    Re: format laptop

    Post by dididudue on Fri Mar 06, 2009 1:34 pm

    arief23 wrote:compaq nie bagus pakai... dia bukn byk problem tp hardware yg digunakan kebykan xsupport XP, maksudnye xder drive XP la.. menda aku pernah lalui tp luper mcm mane nak setel... Very Happy
    ingatkan le cmne nk setel

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 88
    Age : 37
    Registration date : 16/02/2009

    Re: format laptop

    Post by dididudue on Mon Mar 09, 2009 10:13 pm

    hehehe udah setel..
    aku download balik SATA kot2 ada masalah ngan SATA yg aku download sblm tu..
    last2 boleh la pulak..
    aku pun dah x igt dr mana aku d/l..
    mcm2 site aku masuk.. cheers

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 88
    Age : 37
    Registration date : 16/02/2009

    Re: format laptop

    Post by dididudue on Tue Mar 10, 2009 12:34 am

    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&docname=c00758841&dlc=en&lc=en&jumpid=reg_R1002_USEN

    http://bizsupport.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c01600726/c01600726.pdf

    mrRemz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 108
    Registration date : 03/03/2009

    laptop acer aspire 5550

    Post by mrRemz on Mon May 04, 2009 1:51 pm

    aku tgh formatlappy kat office, probnyer... bila aku cuba nak format, aku masukkan cd sp2, die tak detect utk boot from cd. aku dah setkan kat BIOS, tapi asal restart jer dia akan running window yang lama tu. win yg lama dlm tu ader virus... jadi aku pikir nak format jer. bila slalu sgt dia skip boot, aku install jer dari my computer... lagi teruk probnyer, dua window xp dlm satu hd. korang agak2 kalau aku pakai win xp sp3 selesai tak masalah ni?

    mrRemz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 108
    Registration date : 03/03/2009

    Re: format laptop

    Post by mrRemz on Tue May 05, 2009 1:28 pm

    mlm tadi aku pegi mall, beli win xp sp3. tokey kedai cakap sp3 tak stabil...dia suruh pakai sp2, guna nlite utk copy window. prob aku pun selesai.

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: format laptop

    Post by kindaichi_hajime on Tue May 05, 2009 6:18 pm

    agak memeningkn la..
    aku pn xpnh alami masalah tu..

    dididudue
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 88
    Age : 37
    Registration date : 16/02/2009

    Re: format laptop

    Post by dididudue on Wed May 06, 2009 8:36 pm

    aku guna sp3 ok je..mcm mana pun window kalo update lelama jd sp3 gak tu pun kalo bkn jack sparrow pnye..
    kalo ikutkan dulu sp2 pun org kata xstabil gak,,

    Sponsored content

    Re: format laptop

    Post by Sponsored content Today at 4:23 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 4:23 am