Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    pc yang dengar arahan

    Share

    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    pc yang dengar arahan

    Post by izwanensem on Wed Aug 19, 2009 5:59 pm

    salam.....nak tanya ni, ada perisian, perkakasan atau apa2 jer yg boleh membuatkan pc/laptop kita membuat kerja hanya dengan mendengar suara kita. contohnya, kalau kita nak open ms word dia akan open setelah mendengar kita cakap "open ms.word" atau "buka ms.word", atau kalau kita nak tengah buat presentation dengan menggunakan power point atau apa2 saja s/w kita xyah nak klik klik untuk tukar ke page seterusnya. Ada ke benda macam tu? ada ker?tq pada yg sudi membantu atau memberi pandangan.

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 87
    Registration date : 04/03/2009

    Re: pc yang dengar arahan

    Post by ayoi on Wed Aug 19, 2009 6:08 pm

    tengok sini http://www.e-speaking.com/


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    izwanensem
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 08/06/2009

    Re: pc yang dengar arahan

    Post by izwanensem on Wed Aug 19, 2009 7:12 pm

    boleh guna kat xp,vista n win 7 ker?

    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: pc yang dengar arahan

    Post by din_125 on Fri Aug 21, 2009 11:11 am

    window 7 dh mmg ad fungsi ni..
    x perlu softwares..
    try usha ni..

    Sponsored content

    Re: pc yang dengar arahan

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Thu Feb 23, 2017 12:48 pm