Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Celcom Broadband xboleh guna di HP Mini 110

    Share

    malaynux
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 138
    Age : 35
    Location : Negeri Cik Siti Wan Kembang
    Job/hobbies : Nyayi lagu - Tom tombak mak yong dedek
    Registration date : 25/03/2009

    Celcom Broadband xboleh guna di HP Mini 110

    Post by malaynux on Tue Aug 18, 2009 6:37 pm

    Salam...

    Celcom broadband ni jenis HUAWEI E220 (HSDPA USB Medem).

    Kalau klik kt Icon Celcom broadband, akan kuar

    Error
    To run this application, the resolution of the screen not be less than 800X600

    Telah buat;
    1. Cucuk kt PC dan Laptop lain : OK
    2. Unistall & Install Semula dah buat.
    3. Tukar ke port USB lain dah buat

    Screen (asal dan tak boleh ejust), 1024 X 576, 60Hz, 32Bit.

    Ada penyelesaian x?

    Wassalam...

    ScareCreW
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 357
    Registration date : 17/03/2009

    Re: Celcom Broadband xboleh guna di HP Mini 110

    Post by ScareCreW on Tue Aug 18, 2009 7:15 pm

    sudah komplen pada hp, hua wei atau celcom ?
    Kalau aku, aku bawa balik tempat beli HP Mini 110.


    atau kalau malas tak mau bising, install ubuntu.

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Celcom Broadband xboleh guna di HP Mini 110

    Post by sheikomatic on Tue Aug 18, 2009 7:59 pm

    mungkin sebab resolution tu kurang dari minimum setting tu.. 1024x576 tu, minimum 800x600

    modem huawei memang banyak masalah dengan laptop HP, bukan netbook je, ntah apa la puncanya

    malaynux
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 138
    Age : 35
    Location : Negeri Cik Siti Wan Kembang
    Job/hobbies : Nyayi lagu - Tom tombak mak yong dedek
    Registration date : 25/03/2009

    Re: Celcom Broadband xboleh guna di HP Mini 110

    Post by malaynux on Tue Aug 18, 2009 8:07 pm

    sheikomatic wrote:mungkin sebab resolution tu kurang dari minimum setting tu.. 1024x576 tu, minimum 800x600

    modem huawei memang banyak masalah dengan laptop HP, bukan netbook je, ntah apa la puncanya

    Subhanaullah..

    tak perasan lak aku 576 dan sepatutnya 600...

    patut pon xleh masuk...

    Memang, HP Mini tak boleh di ejust dah screen dia jadi lebih besar pixel.

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Celcom Broadband xboleh guna di HP Mini 110

    Post by myee on Tue Aug 18, 2009 9:38 pm

    sebab tuh aku tak suke brand hp dan compaq....

    ScareCreW
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 357
    Registration date : 17/03/2009

    Re: Celcom Broadband xboleh guna di HP Mini 110

    Post by ScareCreW on Tue Aug 18, 2009 9:44 pm

    coba guna vodafone dialer.
    Coba guna dial up networking macam setup dial-up modem.

    Sponsored content

    Re: Celcom Broadband xboleh guna di HP Mini 110

    Post by Sponsored content Today at 9:09 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:09 am