Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    router wireless x leh reset

    Share

    noneng_z
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Registration date : 12/08/2009

    router wireless x leh reset

    Post by noneng_z on Mon Aug 17, 2009 5:20 pm

    salam

    aku ada sebuah router wireless brand linksys model wap54g
    masalahnya pc x leh nak connect dengan signal wireless x tau pasal apa jadi aku nak reset balik seting dia... masalahnya bila aku conect dengan pc kuar mesej x leh connect dengan router tu... psal apa ye.. aku cuba tekan butang reset kat belakang pun x jadi.... aduh pening aku nak seting benda yang susah nie... tolong ye kengkawan

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: router wireless x leh reset

    Post by Razi_IBM on Mon Aug 17, 2009 5:57 pm

    reflash.

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: router wireless x leh reset

    Post by ayoi on Mon Aug 17, 2009 7:21 pm

    nak reset ? kena cucuk button reset tu antara 4 saat ke 8 saat ..

    perhatikan led akan off/on menandakan router anda di reset ke bentuk pengilang .

    jadi kena login mengunakan wired/cable ..auto ip ( dhcp ) ...

    masukan username dan password by default oleh pengilang terbabit.

    basic linksys ... admin/password admin/admin admin/none

    enter. dan config macam biasa.


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    noneng_z
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Registration date : 12/08/2009

    Re: router wireless x leh reset

    Post by noneng_z on Tue Aug 18, 2009 10:13 am

    Razi_IBM wrote:reflash.

    apa maksud reflash

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: router wireless x leh reset

    Post by Razi_IBM on Tue Aug 18, 2009 1:32 pm

    install semula firmware.

    melor
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 51
    Registration date : 16/04/2009

    Re: router wireless x leh reset

    Post by melor on Tue Aug 18, 2009 1:55 pm

    setup semula wiriless tue

    kalo reset pun dh tak boleh...

    yg penting PC tersebut disable kan ip address mungkin conflict antara ip adress PC dan Ip adress wifi tu...meyebabkan tak boleh nak aceess..selalu yer saya buat cam gitu..

    sekian.

    conz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 73
    Location : seremban
    Registration date : 11/03/2009

    Re: router wireless x leh reset

    Post by conz on Tue Aug 18, 2009 5:58 pm

    betul tu..

    noneng_z
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 18
    Registration date : 12/08/2009

    Re: router wireless x leh reset

    Post by noneng_z on Tue Aug 18, 2009 6:00 pm

    ada 2 persolan

    1. apa itu intall firmware..
    2. cd nya telah hilang... ip pada pc set auto dah...x dpt juga kuar mesej...cannot connect bla...bla
    3. apa tanda2 benda allah tu rosak

    Sponsored content

    Re: router wireless x leh reset

    Post by Sponsored content Today at 8:31 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:31 pm