Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Network virus

    Share

    azali
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Age : 34
    Registration date : 05/07/2009

    Network virus

    Post by azali on Fri Aug 14, 2009 1:46 pm

    Salam semua...
    kt cc aku ni ada 1 mslh.. ada sejenis virus serang..
    dia akan disablekan sharing.. cam printer ada kt pc cashier..
    kalo customer nk print, selalu mslh.. kena restart dulu baru leh print.. tu pun tahan kejab ja.. dh install zone alarm firewall.. tp xselesai gak mslh ni.. dh try avg, avira.. semua xleh...

    camna nk buang virus ni or setidak2nya pertahankan pc cashier ni dari diserang virus tu (kot2 dtg dr pc lain)...

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Network virus

    Post by ayoi on Fri Aug 14, 2009 4:14 pm

    senang install pc linux je kat pc cashier tu... tapi kalau server cc kat pc cashier masalah lah sket.
    kalau pc cashier tu power leh install virtual host ... download vmware free dan install linux lam vmware tu dan buat share lam linux tu.. apa virus takde masalah.


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Network virus

    Post by test0123 on Sat Aug 15, 2009 3:09 am

    beralih kepada kapersky internet security 2009..360 protection..

    Sponsored content

    Re: Network virus

    Post by Sponsored content Today at 6:42 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:42 pm