Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Aduan tetang penipuan agent reload??

    Share

    imam123
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 86
    Registration date : 22/05/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by imam123 on Tue Aug 18, 2009 12:21 am

    akuccputsedut wrote:diaorang tak gi PLKN lagi tuh..pasal tuh ler perangai rupa Se***....sian yang terkena duit yang dapat tuh pun tak bawak kemana ler...tak berkat...

    ha syukurz camner dah dapat ker balik duit yang kena tipu ritu tuh..apa company tuh cakap pulak..???

    amboiiii..mulut takde insuran ka? igt ape org yg tak g PLKN ni sume setan2 eh?

    p/s: aku lega sgt2 tak terpilih join PLKN tu. lagi2 1st batch, kompem boring. menyampah gak tgk bdk2 yg baru abis PLKN, prangai sume cam beruk. sakai nak mati =.=
    avatar
    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 33
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by akuccputsedut on Tue Aug 18, 2009 10:31 am

    imam123 wrote:
    akuccputsedut wrote:diaorang tak gi PLKN lagi tuh..pasal tuh ler perangai rupa Se***....sian yang terkena duit yang dapat tuh pun tak bawak kemana ler...tak berkat...

    ha syukurz camner dah dapat ker balik duit yang kena tipu ritu tuh..apa company tuh cakap pulak..???

    amboiiii..mulut takde insuran ka? igt ape org yg tak g PLKN ni sume setan2 eh?

    p/s: aku lega sgt2 tak terpilih join PLKN tu. lagi2 1st batch, kompem boring. menyampah gak tgk bdk2 yg baru abis PLKN, prangai sume cam beruk. sakai nak mati =.=


    hihhihhihii...sori laa beb...terasa yek...aku taip jer laa tak pakai mulut...aku tak taip pun perkataan yang bold tuh...hihihihihi....aku taktahu ler budak yang pergi PLKN tuh camner gaya nyer cam sakai ke tak sebab aku tak pernah tgk..aku tgk kat TB jer semua berubah jadi baik...aku dah tua laa beb masa aku skolah takder program gini...hihhihii

    sorri aaarrr,.....taip tersasar dari landasan...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    imam123
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 86
    Registration date : 22/05/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by imam123 on Tue Aug 18, 2009 3:56 pm

    tapi takpe. sbb prangai aku pun cam setan gak. huahuahua tengok kat tv mmg la baik. lagi2 iklan yg tepon parent die. sumpah aku rase nak pecahkan tv tiap kali tengok iklan tu. menyampah tahap kamen raider.
    avatar
    tebuanjantan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 96
    Registration date : 23/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by tebuanjantan on Wed Aug 19, 2009 5:41 pm

    baru aku tau crita yg sebenarnya..aku simpati kt kau..lain kali mesti lebih berhati2..
    avatar
    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by myee on Wed Aug 19, 2009 10:23 pm

    ko dah bagi detail pun dah cukup....sebagai rujukan untuk google...taip jerrr nama org nih kat google memang akan kuar nyerr...
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by syukurz on Thu Aug 20, 2009 9:50 am

    ok thanks sbb bg sy semangat dan nashat.. hmm org di atas burak tntg PLKN.. hehehe.. sebenarnya pg pn sama jg kak.. yg pnting hati.. lau org 2 niat pg nak berubah.. berubahla.. lau x.. pegi sana 8 tahun pn xkn berubah..
    hmm sy yg x dpt pg pn x apala.. xksah.. hmm yg daalam tv punya iklan memang bgtu.. nak yakinkan parent2 untuk galakkan anak pg andai anak dia trpilih.. dunia kak.. penuh dgn psiko.. apa2 jua pn.. bab niaga, belajar, cinta, kerjaya dan kehidupan harian kita.. wah tahap kamen rider.. ingitkn tahap dewa 19 td.. hehehe.. dan nama sebenar budak penipu 2 ialah Nasrul.. pihak syarikat yg bg tau..
    avatar
    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 33
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by akuccputsedut on Thu Aug 20, 2009 10:18 am

    so macam mana syukurz memang company tuh takleh buat pape ker..?? jadi tak dapat balik laa duit...sian nya...lain kali hati2 ye...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by syukurz on Thu Aug 20, 2009 4:55 pm

    hmm 2 la syarikat 2 pn x dpt bntu apa.. dah x dpt bntu tp promosi kat sy lau nk jd agent blh daftar terus ke syarikat.. tp sy dh patah semangat nk join kat sne.. baik join kat akak.. hmm x dpt wat apala.. trbang mcm 2 je duit 2.. redha je la kak yg sy mampu..
    avatar
    kse
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 32
    Age : 29
    Registration date : 27/08/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by kse on Mon Aug 31, 2009 9:15 pm

    aih.....ade gk yg menipu gtu...mencemar kan bisnes reload ni je...
    sy pn ade wat reload gk...cr agen cmtu..ptt la skng ni ramai yg xberani nk wat bsns ni..
    rupa2 nye ade kes cmni,ramai yg tkt kene tipu...
    avatar
    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 87
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by ayoi on Tue Sep 01, 2009 2:37 am

    masa bujang dulu aku wat gak tapi bukan kena tipu .. abis modal... tau je la kekawan mintak top up bayar tunggu gaji la.. tunggu yuran masuk la.. arrhh malas.... tu blom awek2 lagi.... asyik sms nak top up pree.... hmm..... last last malas nak jadi agent.....


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart
    avatar
    maliki
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 56
    Age : 38
    Location : Kuantan, Pahang
    Registration date : 08/05/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by maliki on Tue Sep 01, 2009 4:14 pm

    aku pom pernah join..skrg taktau la leh on lagik ke tak...mana tahan asyik top up pree aja...kejap2 adik2 nak topup, takkan nak minta duit lak..hahahaaa..last2 aku stop aja..aku register ngan XXX

    emmmm leh tulis ke nama kompany tu ekkk?????
    avatar
    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 33
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by akuccputsedut on Tue Sep 01, 2009 4:29 pm

    nasib ler saper suh tak minta duit..aku kalau abang atau adik aku nak topup..mesti bayar...busines is busines...adik beradik tuh adik beradik ler jugak..kena pandai separate 2 benda nih..baru busines baik...hihihihihi...okies.....harap semua berwaspada laa yer...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my
    avatar
    Brothers
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 68
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by Brothers on Wed Sep 02, 2009 5:42 pm

    Salam,
    If berminat nak jual topup..
    Saya ada kawan.. ni webnya http://fast2u-reload.com
    avatar
    kse
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 32
    Age : 29
    Registration date : 27/08/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by kse on Wed Sep 02, 2009 7:36 pm

    cmna syukurz,,,ko da join blm jd agen topup ni.....?
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by syukurz on Wed Sep 09, 2009 10:21 pm

    x sy x join 2.. sbb akak akucputsedut dh ajak dlu.. hmm sy minta maaf tau..
    apa2pn makasih sbb sudi membantu sy..
    avatar
    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by kindaichi_hajime on Sun Oct 25, 2009 2:34 am

    sape2 yg kne tipu tu wat la laporan polis..
    mmg la cm nyusahkan..tp pnting sgt..
    wlaupn duet yg dtipu tu kecil,tp itu kwajipan anda ntuk melaporkan..
    kang kalo org laen ditipu plak slps anda cmne?
    anda tak rse bersalah ke?
    avatar
    razor
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 106
    Location : Dalam longkang
    Registration date : 03/06/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by razor on Thu Dec 10, 2009 8:53 pm

    sekali aku tengok majahmu ni nampak kesian sgt dengan peristiwa ko ni.

    nampak sgt ko ni memg org yg baik dan jujur.

    mcm ni la, ko g balaik polis, ko buat report polis,

    kat balai ni ape sahaja kes dia boleh terima report.

    lagi satu ACC dia tu ko boleh jejak rumah dia.dimana.

    tpi byk step la..

    kwn aku dulu ade gak hampir dah tertipu sebyk Seribu kat lelong.com.
    bli JC seraca pukal.
    modal lebor rm 1000.



    tpi membe aku ni hari2 ugut dia.pulangkan duit - pulankan duit.
    hantar SMS ckp nk buat report polis. nk santau.la mcm2...
    last sebulan lepas tu dia pulangkan duit tu cat

    wakakakakaka..
    avatar
    rizan razer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Registration date : 03/05/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by rizan razer on Sun Jan 03, 2010 12:41 pm

    Kena sentiasa berhati2....

    ahmades
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 29
    Registration date : 26/12/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by ahmades on Wed Jan 13, 2010 12:08 am

    Haduh kes penipuan lagi.

    Okeh, ini caranya. Pertama sekali buat laporan polis mengenai kes penipuan ini. Dalam repot polis mesti ada :

    1 : Nombor telefon scammer sewaktu dia berurusan
    2 : Detail pembayaran (akaun bank, dsb)

    Kedua, selepas laporan dibuat dan salinan laporan diterima, photostat laporan polis berkenaan dan buat laporan mengenai penipuan Internet dia Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia dengan menyertakan sekali dalam laporan tersebut :

    1 : Nombor telefon scammer sewaktu dia berurusan
    2 : Salinan repot polis
    3 : Detail seperti akaun bank scammer.

    Supaya MCMC boleh menyiasat Nombor Telefon terbabit dan mengforwardkannya kepada Polis untuk tindakkan lanjut.

    Selepas itu, tunggulah hasilnya.


    Last edited by ahmades on Wed Jan 13, 2010 12:09 am; edited 1 time in total (Reason for editing : Sedikit typo)

    ramadhanabdullah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 04/02/2010

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by ramadhanabdullah on Thu Feb 04, 2010 10:22 pm

    aku pun pernah terkena ngan blackwaord &**#&* ni. masa tu nasib baik aku da join agen topup ngan sorang hamba allah ni. dia ym aku ajak jadi master agen. tapi time tu aku tak berminat so aku wat tak layan je la. pastu dia mesej kat ym tu byk2. last2 aku blacklist je nama dia tu kat ym aku. tp terkena jugak la aku 3ringgit. dia kata nak topupkan aku balik 3ringgit. so aku yg tak sampainya terus je bagi. tapi 2-3 hari pastu dia tak topupkan aku jugak. pastu dia online ym, aku tanya la mana duit tu. dia kata malam tu dia bank in kan. tp nak senang kan dia sruh aku topup lg 7ringgit sebab nak bank in 10ringgit terus. tp aku tak buat sebab aku dpat rasa dia penipu. so biarlah aku tak dapat 3ringgit tu. sebagai pengalaman aku dalam dunia bisnes topup. skang aku pn da upgrade jadi master agen.

    ni aku punya http://jomrelax.110mb.com

    heheh.. sempat promote lg : )

    Sponsored content

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sun Jul 23, 2017 10:36 am