Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Aduan tetang penipuan agent reload??

    Share
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by syukurz on Thu Aug 13, 2009 10:03 am

    Salam.. saya Muhamad Syukur Bin Daud ingin membuat aduan tentang penipuan jualan/perniagaan agent reload yang saya hadapi sekarang ini.. saya telah bank-in rm170 kerana ia mahu daftarkan saya sebagai master agent reload dan duit saya dah bank-in dia senyap bgtu sje.. Kisah nya sebegini.. ada ahli kita dia nick name blackworld..
    time 2 dia bagi masklumat dia mcm ni je..

    Nama syarikat : Momey Resources

    No Akaun Bank : 1205-1306724-05-8

    Akauan bank : CIMB


    saya bank in ke syarikat dia la.. dia kata bank in cpat blh daftar cpt.. mula2 time sy msej dia dia kata tersalah daftar lepas 2 dia daftar semula.. paling lewat 2 jam.. ini dah ini dah 5 hari.. saya bank-in guna cash deposit dan bukti ada resit dia yg bahawa saya bank-in kan pada tarikh

    Tarikh : 8-8-2009

    Jumlah RM : RM170

    tapi sebelum itu dia ada juga bagi no akaun dia tp saya x masuk.. mcm ni dia hantar kat saya:

    Nama ; Fakhri bin Mohd

    No akaun : 13-035-02-029886-0

    akaun bank : Bank Islam

    No telfon dia : 013-6420956 / 017-9193246

    sampai sekarang dia senyap bila saya bising yang saya x dapat apa2 mesej dari server yg dia kata lepas beberapa jam akan dapat mesej dari server dan dapat no id untuk agent reload 2 la.. dia senyap.. kdng2 off HP dan mesej x balas.. call x angkat2...


    Last edited by syukurz on Thu Aug 13, 2009 7:18 pm; edited 1 time in total
    avatar
    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by sheikomatic on Thu Aug 13, 2009 10:21 am

    http://ezytopup.ezy4u.org/company/
    http://ezyreload4u.blogspot.com/
    http://masteragent.riledz.com/

    Jangan Faliq Fakhri Bin Mohamad je dahla, faliq fakhri tu memang scammer..

    Check dalam website2 tu, check no hp sekali, nama muhaimin ape ntah tapi email black_world2010 jugak..
    avatar
    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 33
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by akuccputsedut on Thu Aug 13, 2009 11:09 am

    saudara syukurz saya bersimpati dengan anda ye...diingatkan setiap kali nak menyertai apa2 program yang dianjurkan diinternet yang memerlukan anda memasukkan wang ke akaun syarikat atau individu sila la selidik dulu nama syarikat atau individu tersebut...

    tanya2 kepada sesiapa yang mengenali sipolan-sipolan atau syarikat2 berkenaan...selidik dulu buat research cari diforum2...jangan dah terantuk baru nak cari dinding nih sapa punya sakit pala aku terantuk..k...

    pengalaman memberi pengajaran..belajar dari kesilapan...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my
    avatar
    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by MalaYneuMaya on Thu Aug 13, 2009 12:01 pm

    assalamualaikum...

    sheikomatic wrote:http://ezytopup.ezy4u.org/company/
    http://ezyreload4u.blogspot.com/
    http://masteragent.riledz.com/

    Jangan Faliq Fakhri Bin Mohamad je dahla, faliq fakhri tu memang scammer..

    Check dalam website2 tu, check no hp sekali, nama muhaimin ape ntah tapi email black_world2010 jugak..

    ada kemungkinan besar org yg sama..

    http://senarai-penipu.blogspot.com/2009/01/hati-hati-faliq-fakhri-bin-mohammad.html

    nick teamshell? dia jugak rupanya..


    --------------------------------------------
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by syukurz on Thu Aug 13, 2009 4:24 pm

    2 la sy pn bukan org senang.. sy ni kdng x sabar.. nk cpt.. sbb menang dari awal sy dh brniat nk jual topup sblm dia promote kat sy.. 2 la sy ni trburu-buru pula.. tp no telfon yg saya bagi dekat atas sama x dengan org yang bernama Faliq Fakhri Bin Mohamad 2 x??
    avatar
    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 33
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by akuccputsedut on Thu Aug 13, 2009 4:41 pm

    x kisah ler no phone dia sama ke tak...orang nyer still yang sama...scammer...berhati2 lain kali...sian ler kat awak nih...ritu 11? pun dah kena tapi nasib baik dapat duit balik...jerat tak berapa nak mengena...

    nak buat bisnes topup leh klik kat siggy aku kat bawah sinun..sebab awak dah tertipu dan bukan orang senang yuran pendaftaran aku leh sponsor...sian sungguh...

    jangan terburu ler kan ke kat internet nih...dunia realiti lagi kan banyak penipuan inikan pula dia alam maya...cewah...hihihihi...


    Last edited by akuccputsedut on Thu Aug 13, 2009 5:38 pm; edited 1 time in total


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by syukurz on Thu Aug 13, 2009 4:43 pm

    MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...

    sheikomatic wrote:http://ezytopup.ezy4u.org/company/
    http://ezyreload4u.blogspot.com/
    http://masteragent.riledz.com/

    Jangan Faliq Fakhri Bin Mohamad je dahla, faliq fakhri tu memang scammer..

    Check dalam website2 tu, check no hp sekali, nama muhaimin ape ntah tapi email black_world2010 jugak..

    ada kemungkinan besar org yg sama..

    http://senarai-penipu.blogspot.com/2009/01/hati-hati-faliq-fakhri-bin-mohammad.html

    nick teamshell? dia jugak rupanya..


    saya dah check kat link ni tp x sama no telfon dia.. hmm tapi saya ada resit bank yg saya bank-in 2 untuk dibuat bukti..
    avatar
    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 33
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by akuccputsedut on Thu Aug 13, 2009 4:49 pm

    dek non no phone tak sama tak semestinya orang nya tak sama...no boleh beli beb...kalau dah nama nyer scammer tuh...semua benda nak scam ler...dah jangan nak terpedaya lagi...

    resit bank tuh nak buat bukti apa..nak report polis ker nak buat laporan kan cyber security...???


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by syukurz on Thu Aug 13, 2009 5:00 pm

    akuccputsedut wrote:x kisah ler no phone dia sama ke tak...orang nyer still yang sama...scammer...berhati2 lain kali...sian ler kat awak nih...ritu 11? pun dah kena tapi nasib baik dapat duit balik...jerat tak berapa nak mengena...

    nak buat bisnes topup leh klik kat siggy saya..sebab awak dah tertipu dan bukan orang senang yuran pendaftaran saya leh sponsor...sian sungguh...

    jangan terburu ler kan ke kat internet nih...dunia realiti lagi kan banyak penipuan inikan pula dia alam maya...cewah...hihihihi...

    makasih yeke nk sponsor.. baik hatinya awk ni.. eh akak.. awk ni akak or abg?? hmm x apa.. sy akn cbe dptkn duit sy balik dan nanti blh bayarkn dekat akak.. hmm itu la sy jg yg slh sbnarnya mcm2 duk difikirkn smpai nk cpt.. enthla bodohnya sy ni..
    avatar
    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 33
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by akuccputsedut on Thu Aug 13, 2009 5:19 pm

    makasih yeke nk sponsor.. baik hatinya awk ni.. eh akak.. awk ni akak or abg?? hmm x apa.. sy akn cbe dptkn duit sy balik dan nanti blh bayarkn dekat akak.. hmm itu la sy jg yg slh sbnarnya mcm2 duk difikirkn smpai nk cpt.. enthla bodohnya sy ni..

    statement bold tuh yang mahal giler...hahahahha...ok ok kalau nak join busines aku leh PM aku ler..lain kali jangan terburu...please do research first and get more info about the company or person before bankin or transfer any money to another person account...

    scammer everywhere...huhuhuhuhu...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by syukurz on Thu Aug 13, 2009 5:31 pm

    yela mana tau abg pula ke? 2 gmbr GF ke.. ada org mcm 2 tau.. hmm ok sy nk balik asrama dlu.. nti sy online balik.. apa2 pn nti sy inform balik ye... dan terima kasih banyak2....
    avatar
    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by sheikomatic on Thu Aug 13, 2009 6:03 pm

    dalam link tu rasanya ada ID ym blackworld tu..

    tapi yang peliknye, ramai pulak yang pakai email yang sama tu, dekat 2 3 orang, susah2..
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by syukurz on Thu Aug 13, 2009 6:39 pm

    oh yeke.. hmm ID YM kdng2 kbykn sama.. hmm sush nk detect dari situ.. yg dpt akaun bank senang dan no hp ke..
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by syukurz on Thu Aug 13, 2009 7:26 pm

    pada semua kawan2 saya dah contact syarikat Momey Resources.. dia kata si blackworld penipu dan dia dh singkirkan dari agent reload 2.. dan sy nk semua ahli2 forum yg sy sygi ambl la aktibar.. hmm sy nk singkir kn blackworld dari putera ni...
    avatar
    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by TOYSЯUS on Thu Aug 13, 2009 7:45 pm

    Salam syukurz.
    Macam mana, awak dah dpt balik hak awak tu? Nasib baik awak bank-in ke dalam akaun Momey Resources.
    Saya rasa blackworld tu ada team la, tu pasal ramai yang guna email dia tapi lain-lain akaun bank / nom. telefon.
    Hmm..
    Harap Admin / Moderator bertugas boleh ban budak blackworld tu dari Putera secepat mungkin.


    --------------------------------------------
    TETTT!!
    avatar
    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 87
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by ayoi on Thu Aug 13, 2009 8:50 pm

    perkara yang simple .. apa apa agent dia tak sepatutnya amik duit kita dan dia tak sepatutnya tau bila kita bank-in duit tu kat syarikat berkenaan dan sebelum bank-in kena pastikan syarikat berkenaan ada alamat beroperasi.

    tu basic. banyak lagi security lain perlu di ikuti.

    sebab kita bagi info kat agent bulat2 maka senang kena tipu bulat2.

    konsep agent yang biasa.. tugas dia bagi info. tolong register dan dia akan jadi referral utk dapat bonus.. dan follow up bagi mencari ahli lain.

    after that payment kita ngan syarikat berkenaan termasuk bukti pembayaran melalui fax, sms dan email.
    jika tiada respon baru kita ada hak utk buat report ke jabatan hal ehwal penguna dan seterusnya ke polisi.....


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by syukurz on Thu Aug 13, 2009 9:46 pm

    sy pn x tau blh dpt modal sy balik ke x... budak penipu 2 pandai pusing.. sbb dia pn ada resit bukti yg sy bank in 2.. duit 2 dh jadi modal.. sbb dah 5 hari.. hmm so mybe dia guna resit yg sy mms 2 ambl sngai modal dia.. sbb pihak syarikat kata tarikh sama dan jam sama budak penipu 2 dh buat duit saya sebagai modal dia.. sbb dia x blh dpt duit dia wat la modal reload dia.. mcm ne la nk bg tau mak sy.. sy dh la pnjam duit dia.. sy bkn org senang.. sy org sush jg sbnarnya..
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by syukurz on Thu Aug 13, 2009 10:14 pm

    tribunal pengguna ke maksd awk?? itu la sppatutnya sy kene buat mcm awk ckp 2.. skrg pihak syarikat kata dia dh cbe tp akaun budak 2 kosong.. dia x blh nk buat apa.. trpakse merana sy nk br hutang kt mak sy.. eeee knpla bodohnya sy ni... sy rasa mcm diri sy ni x bguna pulakkk..
    avatar
    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by TOYSЯUS on Fri Aug 14, 2009 10:09 am

    Eeeh tak baik cakap camtu syukurz.. Huhu..
    Takpe jangan sedih-sedih.. Jangan rasa down.. Tak elok untuk kesihatan. Hehe.
    Hari ni hari dia, esok hari awak, sape tahu kan..
    Tuhan Maha Kaya, dan Dia memakbulkan doa orang-orang yang teraniaya.. :-)


    --------------------------------------------
    TETTT!!
    avatar
    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 33
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by akuccputsedut on Fri Aug 14, 2009 10:32 am

    betul cakap 11? tuh..jangan salah kan diri sendiri sampai macam tuh..semua perkara ada hikmah nya...kalau betul2 nak buat busines nih takper saya boleh tolong jangan risau...hhihihihihi...

    ingat Allah sengaja ker nak buat awak camtu...ada rencana lain yang lebih baik Allah dah rancang tuhu...redha jer k...

    jangan sedih2... Very Happy


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    imam123
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 86
    Registration date : 22/05/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by imam123 on Fri Aug 14, 2009 1:13 pm

    takat no tepon, simkad 4-5 inggit leh dapat(kalo nak free pun buleh, taim promotion ade la yg dpt free Very Happy). nasib baik aku mmg sengkek mase die ajak join. pasal dah rase lain mcm.

    1st die send pm banyak kali.
    2nd die pm kat ym pun mcm tak berhenti2 ajak. pantang kite on9, die pm.
    3rd die offer dari rm50, turun ke rm30 pas 2-3 hari aku wat bodo ngan die.
    avatar
    mfaiz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 107
    Age : 28
    Location : Cyberview
    Job/hobbies : IT Exec
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by mfaiz on Sat Aug 15, 2009 1:56 am

    wah... smakin menjadi-jadi kes nih...

    saya tertipu juga, tapi tak pasti orang yang sama atau tak...

    position saya ni tak sama dgn syukurz...

    saya pendaftar agent, Fast2u Reload, staff dari syarikat Dhqdyna Ent.

    setiap kali ada agent baru buat payment, saya on de spot check melalui CIMBclicks atau M2u...

    time saya tak dapat check, saya anggap diorg buat payment...

    last-last, menipu rupanya... rugi-rugi...

    skrg mesti belajar dari kesilapan...

    baru je semalam kene tipu, dua orang, mayb orang yg sama...

    sbb 1st register dia tak dpt, bgtau buat payment melalui m2u...

    then, 2nd register bgtau buat payment melalui Cimb pulak...

    dah nak dkat pkul 12, system dah off, kne la check esok...

    gaya diorg cam dah bank-in, tapi saya tetap pendirian nak check esok...

    check pagi tadi... haih... menipu rupanya, xde pun payment dibuat...


    ok, dlm forum kami Fast2u Reload, ada dilistkan beberapa scammer -> http://www.fast2u-reload.com/forum/index.php?/topic/19-list-of-name-number/
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by syukurz on Mon Aug 17, 2009 11:55 am

    itula.. sy pn kecian jg kat awk yg turut trkene.. kadang2 kita rasa excited buat business
    ni pn penyebab kita jd mcm nk cepat.. 2 yg mudah terkene.. what ever we do.. tanam dalam hati..
    we must alert ok.. kdng2 kita balik kene psiko kat org.. bila x alert ataupn nak cepat..
    kesalahn besar dalm diri kita bila kita mcm 2... so kita doakn supaya semua persatuan-persatuan scammer termasuk agung dia bawa la bertaubat dan jadilah org yg berguna untuk meningkatkan produktiviti negara kita
    sendiri serta melahirkan modal insan untk negara...
    avatar
    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 33
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by akuccputsedut on Mon Aug 17, 2009 1:01 pm

    diaorang tak gi PLKN lagi tuh..pasal tuh ler perangai rupa Se***....sian yang terkena duit yang dapat tuh pun tak bawak kemana ler...tak berkat...

    ha syukurz camner dah dapat ker balik duit yang kena tipu ritu tuh..apa company tuh cakap pulak..???


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by syukurz on Mon Aug 17, 2009 10:47 pm

    hmm x dapat lagi kak.. hmm syarikat 2 kata dia x buat apa lg.. sbb dah 5 hari.. hmm dh trlmbt katanya dan akaun budak penipu 2 pn dah kontang.. hmm x dpt buat apa dah.. hmm pg PLKN ke x pn sama kak.. sy pn x trpilih pg.. kawan sy ramai yg trpilh... msti best..

    Sponsored content

    Re: Aduan tetang penipuan agent reload??

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Thu Jun 29, 2017 8:15 am