Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Macam mana nak remove popup ni?

    Share

    hairulfadly
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 281
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Wayang
    Registration date : 03/03/2009

    Macam mana nak remove popup ni?

    Post by hairulfadly on Wed Aug 12, 2009 7:34 am

    Assalamualaikum kawan2..

    Aku dah install dah SmitfraudFix..
    Tapi masalah popup ni selalu jer keluar..
    Your computer is infected..(popup ni palsu ni)

    Spoiler:



    Yang aku perasan network aku asyik blink2 jer walaupun aku tak buka browser internet.
    Macam mana nak atasi masalah ni yer?


    Last edited by hairulfadly on Wed Aug 12, 2009 11:44 am; edited 1 time in total

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Macam mana nak remove popup ni?

    Post by wanjihan on Wed Aug 12, 2009 8:41 am

    spyware tu...
    pakai remover.
    ko pakai AV ape?
    ada antispyware tak?

    hairulfadly
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 281
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Wayang
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Macam mana nak remove popup ni?

    Post by hairulfadly on Wed Aug 12, 2009 10:00 am

    Aku tak pakai AV pun..
    Remover pun takde..

    Macam mana nak remove pop up tu secara manual ?
    Aku malas nak install AV atau pun antispyware tu...huhu..

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Macam mana nak remove popup ni?

    Post by test0123 on Wed Aug 12, 2009 10:44 am

    guna remover portable pun ade bro..

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Macam mana nak remove popup ni?

    Post by wanjihan on Wed Aug 12, 2009 11:17 am

    hairulfadly wrote:Aku tak pakai AV pun..
    Remover pun takde..

    Macam mana nak remove pop up tu secara manual ?
    Aku malas nak install AV atau pun antispyware tu...huhu..

    nape tak pakai AV?

    hairulfadly
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 281
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Wayang
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Macam mana nak remove popup ni?

    Post by hairulfadly on Wed Aug 12, 2009 11:40 am

    guna remover portable pun ade bro..
    Mana nak dapat..

    nape tak pakai AV?
    Taknak pakai AV sebab PC jadi berat nanti..

    Aku dah guna Hijacthis..dan GVR
    Dah remove benda yang tak perlu..
    Tapi bila dah remove..
    Dia masih ada balik bila aku buka balik PC..
    Macam dia masuk senyap2 dalam PC..
    Siot betul la..huhu..

    Ada cara lain tak?

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Macam mana nak remove popup ni?

    Post by dans kam on Wed Aug 12, 2009 12:09 pm

    Salam..

    Cadangan aku..
    - ko download AV atau antispyware.
    - disconnect internet
    - install AV atau antispyware td
    - full scan pc ko
    - uninstall AV atau antispyware td
    - connect blk internet.
    - install add-on security firefox

    Sekian..

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Macam mana nak remove popup ni?

    Post by wanjihan on Wed Aug 12, 2009 12:12 pm

    hairulfadly wrote:
    guna remover portable pun ade bro..
    Mana nak dapat..

    nape tak pakai AV?
    Taknak pakai AV sebab PC jadi berat nanti..

    Aku dah guna Hijacthis..dan GVR
    Dah remove benda yang tak perlu..
    Tapi bila dah remove..
    Dia masih ada balik bila aku buka balik PC..
    Macam dia masuk senyap2 dalam PC..
    Siot betul la..huhu..

    Ada cara lain tak?

    ko dgr ilmu dr mana ni? mmg la sedikit perbezaan dr segi memori, coz bila running AV, dia kan sejenis software yg running kt background... msti la mkn sket memori. tp takde la sampai berat mcm 100kg. jgn dgr ilmu salah yg tk tau dr mana dtg... masa aku skolah dulu pun mcm ko jgk, jgn letak AV nt berat pc. tp kalu pc tu power,.... takde nak berat nya. spec pc ko ape??

    pc aku ok jer pakai AV takde berat pun. c2q o/c 3.0, 4gb ram. selamber jer adik aku men game....

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Macam mana nak remove popup ni?

    Post by e_sentinel on Wed Aug 12, 2009 1:08 pm

    hairulfadly wrote:
    guna remover portable pun ade bro..
    Mana nak dapat..

    nape tak pakai AV?
    Taknak pakai AV sebab PC jadi berat nanti..

    Aku dah guna Hijacthis..dan GVR
    Dah remove benda yang tak perlu..
    Tapi bila dah remove..
    Dia masih ada balik bila aku buka balik PC..
    Macam dia masuk senyap2 dalam PC..
    Siot betul la..huhu..

    Ada cara lain tak?

    Hah .. ni lawak antarabangsa .. sori aaa .. patut pun ko kena lol! .. terer macam mana sekalipun, install la AV, mana2 expert komputer pun suggest cam tu .. leh tau ke string Malware tu tersebar kat pelusuk mana dan siapa akan defend dari Malware masuk ... iskhhh, mudah je ni, x perlu detail kot .. hahaha

    anakin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 27
    Registration date : 05/03/2009

    Re: Macam mana nak remove popup ni?

    Post by anakin on Wed Aug 12, 2009 2:08 pm

    Kalau x nak pakai AV, pakai la juzt reboot ataupun yang sama waktu dengannya..
    Baru x yah nak pening kepala pasal virus ni..
    Ataupun beli Thin Client PC..
    Ataupun kau pakai LINUX..
    Ataupun.... huhuhu..

    s.k
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : ipoh
    Registration date : 23/06/2009

    Re: Macam mana nak remove popup ni?

    Post by s.k on Wed Aug 12, 2009 3:16 pm

    cam virus antivirus2009 je..kot2 la kan.. Question

    ala install avira free je..xberat pon.. bounce

    hairulfadly
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 281
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Wayang
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Macam mana nak remove popup ni?

    Post by hairulfadly on Wed Aug 12, 2009 3:17 pm

    Kalau install mende ni..
    Ok tak?

    http://www.spywareremove.com/removeYourcomputerisinfectedWindowshasdetectedspywareinfection.html

    Yang aku perasan dalam msconfig ada run mende ni..

    C:\WINDOWS\system32\braviax.exe

    s.k
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : ipoh
    Registration date : 23/06/2009

    Re: Macam mana nak remove popup ni?

    Post by s.k on Wed Aug 12, 2009 4:10 pm

    aku penah donlot spyware nie..dia ditek malware tp ble nak clean kite kene register luh..leceh bro Evil or Very Mad

    hairulfadly
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 281
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Wayang
    Registration date : 03/03/2009

    Re: Macam mana nak remove popup ni?

    Post by hairulfadly on Wed Aug 12, 2009 4:22 pm

    Setelah puas mengodek..aku jumpa ni..

    http://www.myantispyware.com/2008/03/15/how-to-remove-braviaxexecru629-malware/

    s.k
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : ipoh
    Registration date : 23/06/2009

    Re: Macam mana nak remove popup ni?

    Post by s.k on Wed Aug 12, 2009 4:51 pm

    berjaya x?? bounce

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: Macam mana nak remove popup ni?

    Post by johnburn on Wed Aug 12, 2009 6:51 pm

    http://www.malwarebytes.org/mbam.php

    Sponsored content

    Re: Macam mana nak remove popup ni?

    Post by Sponsored content Today at 6:44 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:44 pm