Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Neo Virus Remover

    Share

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Neo Virus Remover

    Post by neology on Tue Aug 11, 2009 5:24 pm

    Ni virus remover yang aku developed sejak dari tahun lepas. Dah edisi ke-2 pun. Rasanya ramai yang dah tahu..just nak share la bagi yang belum penah dengar. NVR ni bleh didapatkan dengan percuma. Download di http://www.neologylab.com



    Produk ini dibina dan dibangunkan untuk membantu pengguna komputer mengesan ancaman-ancaman komputer terkini dengan melindungi sistem operasi komputer daripada serangan virus, cecacing, trojan dll. Slogan “Detect.Remove.Fix” menceritakan peranan NVR iaitu mengesan ancaman, membuang ancaman tersebut dan membaikpulih kerosakkan yang disebabkan ancaman tersebut. Disamping itu, NVR juga membantu menghalang komputer daripada dimasukki virus/cecacing/trojan dengan modul “Threat Hunter” nya.

    Semua modul pengesanan dan membaikpulih dibina dengan mengkaji tabiat (behavior) ancaman terkini.

    FUNGSI

    1. Enjin Pengesanan
    * MD5 Base - Mengesan fail-fail virus/cecacing/trojan berdasarkan ’signature’ fail tersebut.
    * String Base - Mengesan fail-fail skrip dengan perbandingan kata kunci
    2. Membaiki Registry - Membaiki entri-entri yang diubah oleh virus dan mengimbas ’startup item’
    3. Mengimbas Proses - Mengimbas sebarang process virus yang aktif.
    4. Threat Hunter - Mengesan kehadiran fail Autorun.inf dalam semua drive dan menganalisis arahan dalam autorun.inf dan membuat pengimbasan. Pengesanan yang bukan ancaman akan ditanya kepada pengguna samada mempercayai program tersebut atau tidak. Pengguna boleh mengkuarantin atau memadam program tersebut(jika perlu).



    KEMASKINI PANGKALAN DATA


    NVR menggunakan pangkalan data bersepadu untuk menyimpan maklumat tentang virus/cecacing/trojan. Dari semasa ke semasa, ancaman yang dikesan semakin meningkat dan NVR memerlukan maklumat baru seiring dengan masa. Oleh itu, satu modul mengemaskini pangkalan data dibina. Untuk mengemaskini pangkalan data, pengguna mesti mengaktifkan NVR terlebih dahulu.(masukkan key - Free User. Disertakan dalam zip)

    UPGRADE

    Sistem pada NVR sentiasa dikemaskini dan ditambahbaik bagi memastikan NVR releven sepanjang masa. OIeh itu, satu modul upgrade dibina supaya sebarang perubahan pada sistem NVR akan dimaklumkan kepada pengguna dan pengguna boleh memuat turun versi NVR terbaru dengan mudah.

    PENGHANTARAN SAMPEL VIRUS/CECACING/TROJAN

    Pengguna yang berasa sangsi dengan kehadiran objek-objek asing pada komputer mereka boleh menghantar sampel objek tersebut untuk dianalisis oleh NeoLogy Lab. Sekiranya objek berkenanan dikesan sebagai ancaman, signature objek tersebut akan dimasukkan ke dalam pangkalan data. Lagi banyak sampel yang dihantar, semakin releven lah NVR. Keperihatinan pengguna amatlah membantu NVR.

    Untuk Maklumat lanjut, layari www.neologylab.com


    Last edited by neology on Mon Aug 17, 2009 2:20 pm; edited 2 times in total

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Neo Virus Remover

    Post by wanjihan on Tue Aug 11, 2009 8:29 pm

    thanks... gud jobs.

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Neo Virus Remover

    Post by mitutoyo on Sat Aug 15, 2009 1:27 pm

    thanks.,hata.,.,aku dh guna.,ok,tahniah

    zer0Nehza
    Supervisor
    Supervisor

    Number of posts : 256
    Location : P2P Server
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Neo Virus Remover

    Post by zer0Nehza on Sun Aug 16, 2009 2:43 pm

    boleh tak buang virus/trojan/malware ni :

    Intrusion.Win.NETAPI.buffer-overflow.exploit


    --------------------------------------------

    HyBriDz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 54
    Age : 26
    Location : Clunk Valley
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Neo Virus Remover

    Post by HyBriDz on Mon Aug 17, 2009 5:18 am

    xle bukapun site tu cmne nk download ni??

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Neo Virus Remover

    Post by e_sentinel on Mon Aug 17, 2009 12:58 pm

    HyBriDz wrote:xle bukapun site tu cmne nk download ni??

    Boleh jer .. nih direct download links:

    http://www.neologylab.com/NVR2/NVR2Setup.zip

    http://www.neologylab.com/NVR2/NVR2Setup.rar

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Neo Virus Remover

    Post by neology on Mon Aug 17, 2009 2:22 pm

    server ni ade prob sket..lately ni dia buat 'hal' sket..insyaallah..lepas ni ok kut..pasni nak tukar ke server lain lak..

    nakal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 241
    Age : 38
    Job/hobbies : penolong pegawai perubatan
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Neo Virus Remover

    Post by nakal on Tue Aug 18, 2009 4:30 pm

    nak kena install dulu ker..aku dah download takde pun icon nak install..pc aku masalah virus stang AVG dan antivir tak boleh deleta virus pc aku nie..delete semua lepas kita bukak akan kesan lagi...mula2 aku guna antivir aku tukar pakai avg sama jer hampess

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Neo Virus Remover

    Post by neology on Tue Aug 18, 2009 11:30 pm

    xpayah install..lepas extract..bleh trus gune. Run NVR.exe

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Neo Virus Remover

    Post by neology on Mon Dec 07, 2009 6:10 pm

    NVR3 dah kuar..Alpha Release..Bleh download secara percuma di
    http://www.4shared.com/account/file/166727923/38dddb38/NVR3.html

    Sponsored content

    Re: Neo Virus Remover

    Post by Sponsored content Today at 8:13 pm


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 8:13 pm