Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    sceen laptop pecah- mana nak cari..?

    Share

    adzi81
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 10/08/2009

    sceen laptop pecah- mana nak cari..?

    Post by adzi81 on Tue Aug 11, 2009 3:24 pm

    Salam..

    nak minta tolong klau screen laptop pecah mana nak cari sparepart...
    klau ada member2 puteranian yg boleh baiki @tukar..
    boleh la Pm sy..

    brand: Compaq Presario C700
    jenis : Widescreen..

    sekian terima kasih atas pertolongan..

    -TQ

    TJ-Ariff
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 473
    Age : 96
    Location : D'Royal City Of Silver
    Job/hobbies : IT / membaca / Santai
    Registration date : 17/02/2009

    Re: sceen laptop pecah- mana nak cari..?

    Post by TJ-Ariff on Wed Aug 12, 2009 10:11 am

    ko boleh order kat mana mana kedai komputer yg buat service tu.. atau nak senang ko hantar aje kat HP canter.

    kos dalam RM500


    --------------------------------------------

    I'm A Big Big Man, In A Big Big World, It's Not A Big Big Thing, If You Leave Me.
    When GOD Opened the window of mercy,HE asked me; What is your wish for to day?, I said; Allah, Please take care of that person who is reading this message.

    adzi81
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 10/08/2009

    Re: sceen laptop pecah- mana nak cari..?

    Post by adzi81 on Wed Aug 12, 2009 7:20 pm

    Salam.. dah tanya byk kedai tapi depa bagi harga dalam 650-750..
    ada member2 yang buat servis nie..? anyway TQ en.TJ

    TJ-Ariff
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 473
    Age : 96
    Location : D'Royal City Of Silver
    Job/hobbies : IT / membaca / Santai
    Registration date : 17/02/2009

    Re: sceen laptop pecah- mana nak cari..?

    Post by TJ-Ariff on Thu Aug 13, 2009 11:36 am

    ko dah tanya kat HP center ? dikedai memang diorang akan ambik kos hantar. Cuba ko hantar sendiri, mungkin akan kurang dlm 100 ke 150 .

    Sebab ditempat aku, kedai ambik kos hantar 150, harga barang dlm 400. kalau hantar sendiri, kita hanya bayar 400 sahaja.

    So, kalau kita takder masa terpaksa lah suruh kedai buatkan.
    Very Happy


    --------------------------------------------

    I'm A Big Big Man, In A Big Big World, It's Not A Big Big Thing, If You Leave Me.
    When GOD Opened the window of mercy,HE asked me; What is your wish for to day?, I said; Allah, Please take care of that person who is reading this message.

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: sceen laptop pecah- mana nak cari..?

    Post by myee on Sun Aug 16, 2009 2:05 am

    as long as ko duduk dekat bando kl atau n9...aku ade supplier yang produce lcd laptop dengan harga yang di kenakan mengikut saiz lcd ko nak...sebagai contoh 14" arga cume RM200 dengan kos pemasangan hanya RM50 ke atas dan warranty bagi sebulan jerrr...

    sollehudin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 26
    Location : kl
    Job/hobbies : student/gaming
    Registration date : 22/02/2009

    Re: sceen laptop pecah- mana nak cari..?

    Post by sollehudin on Mon Aug 17, 2009 5:23 am

    kalau beli moniter 17' lagi murah dari tuka screen tu..
    mmber ak dlu ad gak yg pcah..acer..
    las2 de bli laptop bru..scren mhal sangat..
    try crik kat kedai potong lowyat tu..imbi plaza ke..

    mie_mz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 5
    Registration date : 07/04/2009

    Re: sceen laptop pecah- mana nak cari..?

    Post by mie_mz on Wed Oct 28, 2009 11:12 am

    myee wrote:as long as ko duduk dekat bando kl atau n9...aku ade supplier yang produce lcd laptop dengan harga yang di kenakan mengikut saiz lcd ko nak...sebagai contoh 14" arga cume RM200 dengan kos pemasangan hanya RM50 ke atas dan warranty bagi sebulan jerrr...


    kat mana tu broo, bole bgtau aku x..aku area KL..kalo nak bgtau area N9 pon ok gak Laughing..aku punya lcd pun da pecah gak nih

    Han_Hin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 338
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Main Golf,Bola Tanpa Bola,Main Mata.
    Registration date : 26/02/2009

    Re: sceen laptop pecah- mana nak cari..?

    Post by Han_Hin on Wed Oct 28, 2009 8:26 pm

    mhal la nak repair screen tu rm 500+ tu takde rendah dr ni.bgus ko gne lcd smbung ngan laptop ko sementara.

    DevGuy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 90
    Registration date : 16/03/2009

    Re: sceen laptop pecah- mana nak cari..?

    Post by DevGuy on Thu Oct 29, 2009 12:06 am

    ha nasib baik aaa.aku baru jer tukar screen laptop aku. kat imbi tingkat 1.kat dalam.orang india.skrin baru aku tukar rm160
    ok laaa original.aku guna 12 inchi. acer.terpecah sebab kucing aku jatuhkannn. huhu
    tapi overall ok jerr. try aaa nama company tu nabiha enterprise.kat belakang sikit

    ryna168
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 346
    Age : 34
    Registration date : 03/03/2009

    Re: sceen laptop pecah- mana nak cari..?

    Post by ryna168 on Fri Oct 30, 2009 4:29 pm

    rina pernah tukar skrin laptop pecah gak..bln 4 lepas. yg ori utk 14'1 harga rm800, kalau yg tak ori 600. LCD skrin maner ada yg murah. Kalau harga yg kurang dari 500 tu mmg sah2 second hand..ehehe..

    feunul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 41
    Age : 25
    Location : banting
    Registration date : 13/06/2009

    Re: sceen laptop pecah- mana nak cari..?

    Post by feunul on Sat Oct 31, 2009 3:42 pm

    aku pernah gak skrin pecah, skit je.. aku call je dell. die dtg tmpat blaja aku, trus tukar.. free je.. cpt dan pantas.. huhhu

    the_ultimatez_najman
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 521
    Age : 23
    Location : Shah Alam,Selangor
    Job/hobbies : Pc,Pc,Pc
    Registration date : 19/02/2009

    Re: sceen laptop pecah- mana nak cari..?

    Post by the_ultimatez_najman on Sat Oct 31, 2009 4:49 pm

    klau rm800 baik angkat lptp 2nd...

    Sponsored content

    Re: sceen laptop pecah- mana nak cari..?

    Post by Sponsored content Today at 7:07 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:07 am