Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    nak masukkan video kat website

    Share

    zul115
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 20
    Registration date : 19/05/2009

    nak masukkan video kat website

    Post by zul115 on Fri Aug 07, 2009 1:05 pm

    kepada yang sudi membantu,saya nak tanya camana nak masukkan video kat laman web.mungkin topik ni dah ada,tapi saya tak jumpa.harap ada yang mambantu.

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: nak masukkan video kat website

    Post by johnburn on Fri Aug 07, 2009 4:01 pm

    video tu format ape?

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: nak masukkan video kat website

    Post by neology on Fri Aug 07, 2009 8:02 pm

    gune tag <embed>

    Code:
    <embed src="http://www.myhost.com/media/mymovie.flv" width=300 height=230></embed>

    zul115
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 20
    Registration date : 19/05/2009

    Re: nak masukkan video kat website

    Post by zul115 on Fri Aug 07, 2009 9:51 pm

    video format .AVI

    mfaizal2008
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 217
    Age : 36
    Location : Cyberjaya
    Job/hobbies : Technician
    Registration date : 01/03/2009

    Re: nak masukkan video kat website

    Post by mfaizal2008 on Sun Aug 09, 2009 8:10 am

    Format AVI tu besar sgt, kena convert ke format FLV dulu... Upload ke YouTube senang sket, just copy embed code dia paste ke laman web...

    Sponsored content

    Re: nak masukkan video kat website

    Post by Sponsored content Today at 4:13 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:13 pm