Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    kat mana nak dapatkan converter 0ffice 2007 ke office 2003

    Share

    nakal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 241
    Age : 39
    Job/hobbies : penolong pegawai perubatan
    Registration date : 20/02/2009

    kat mana nak dapatkan converter 0ffice 2007 ke office 2003

    Post by nakal on Thu Aug 06, 2009 1:58 pm

    salam semua

    aku ada sikit maslaah pc aku guna office 2003. bila kawan hantar file yang guna office 2007 tak dapatlah nak baca. siapa tau kat mana boleh saya dapatlah converternya yerk. harap dapat bantulah.
    avatar
    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: kat mana nak dapatkan converter 0ffice 2007 ke office 2003

    Post by sawi on Thu Aug 06, 2009 4:02 pm

    Download Here : http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=941B3470-3AE9-4AEE-8F43-C6BB74CD1466&displaylang=en

    Installing the Compatibility Pack

    By installing the Compatibility Pack along side of Microsoft Office XP, or Office 2003, you will be able open, edit, save, and create files using the Open XML Formats new to the 2007 Microsoft Office system. Office 2000 users, as well as users of Windows 2000 SP4 and later, can convert Open XML Formats to binary file formats from within Windows Explorer.
    avatar
    nelza
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 240
    Registration date : 13/02/2009

    Re: kat mana nak dapatkan converter 0ffice 2007 ke office 2003

    Post by nelza on Fri Aug 07, 2009 9:25 am

    pindah Very Happy
    avatar
    sollehudin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 27
    Location : kl
    Job/hobbies : student/gaming
    Registration date : 22/02/2009

    Re: kat mana nak dapatkan converter 0ffice 2007 ke office 2003

    Post by sollehudin on Mon Aug 17, 2009 4:38 am

    boleh ek?
    baru tau..
    trimas kat sawi..

    to TS: nape x pkai office 07 je?
    kan nnti boleh save 07 n 03..(cadangan jer)
    avatar
    abixpert
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 49
    Age : 36
    Location : Abi Agro
    Registration date : 15/06/2009

    Re: kat mana nak dapatkan converter 0ffice 2007 ke office 2003

    Post by abixpert on Mon Aug 17, 2009 4:56 am

    betul betul betul...
    pakai office 07 terus ah

    nakal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 241
    Age : 39
    Job/hobbies : penolong pegawai perubatan
    Registration date : 20/02/2009

    Re: kat mana nak dapatkan converter 0ffice 2007 ke office 2003

    Post by nakal on Mon Aug 24, 2009 1:34 am

    kurang pandai nak guna office 2007. biasa 2003 jer
    avatar
    Afrond
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 21
    Age : 26
    Location : Jap..Tgk IC dlu
    Job/hobbies : Student
    Registration date : 30/08/2009

    Re: kat mana nak dapatkan converter 0ffice 2007 ke office 2003

    Post by Afrond on Sun Aug 30, 2009 1:32 pm

    aku pnah convert prsntation aku dr 2007 ke 2003 coz lptop lec gne 2003. jap g tlisan sume jd cacamarba cam tlisan ape bnde nta. pastu sume asgnment tu pon jd tunggang langgang. nape ek???
    avatar
    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: kat mana nak dapatkan converter 0ffice 2007 ke office 2003

    Post by sawi on Tue Sep 01, 2009 7:13 am

    Afrond wrote:aku pnah convert prsntation aku dr 2007 ke 2003 coz lptop lec gne 2003. jap g tlisan sume jd cacamarba cam tlisan ape bnde nta. pastu sume asgnment tu pon jd tunggang langgang. nape ek???

    pertama, pastikan jenis font yg anda guna dalam pc anda, turut ada/wujud dlm pc lec tu.
    sbb kalau tak mmg jadi cacamarba, tulisan cacing, atau mcm tulisan hebrew. Very Happy

    DevGuy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 90
    Registration date : 16/03/2009

    Re: kat mana nak dapatkan converter 0ffice 2007 ke office 2003

    Post by DevGuy on Tue Sep 01, 2009 11:55 am

    apa susah nak convert22 suh member ko tu save as 2003 aa kan senang ko pun leh tgk.tak yah converter22
    avatar
    s.k
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : ipoh
    Registration date : 23/06/2009

    Re: kat mana nak dapatkan converter 0ffice 2007 ke office 2003

    Post by s.k on Tue Sep 01, 2009 1:31 pm

    nakal wrote:kurang pandai nak guna office 2007. biasa 2003 jer

    nie ayat biasa aku dgr dr user aku kat opis yg xmau nak tukar ke opis`07 sbb dah otai sgt ngan `03..

    aku ckp blik kat diorg..lame2 nanti korang kene pakai gak..baik blaja dr skrg..pastu diorg akur..huhu

    try dulu..lame2 biasa la..
    avatar
    LanoG
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 537
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Basuh Pinggan
    Registration date : 04/05/2009

    Re: kat mana nak dapatkan converter 0ffice 2007 ke office 2003

    Post by LanoG on Tue Sep 01, 2009 3:04 pm

    Sebab dah biasa sangat dengan Office 2003, jadi camtu la takut nak belajar benda baru.. padahal 2007 tu lagi senang nak pakai dan banyak features yang hebat2 belaka..
    avatar
    malaynux
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 138
    Age : 36
    Location : Negeri Cik Siti Wan Kembang
    Job/hobbies : Nyayi lagu - Tom tombak mak yong dedek
    Registration date : 25/03/2009

    Re: kat mana nak dapatkan converter 0ffice 2007 ke office 2003

    Post by malaynux on Tue Sep 08, 2009 3:45 pm

    aku pakai 2007 gak.. Kt mana 'change case'.. yg leh tukar;

    1. AAAAA
    2. aaaaa aaaa
    3. Aaaaa Aaaa
    4. aAAAA aAAA
    avatar
    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: kat mana nak dapatkan converter 0ffice 2007 ke office 2003

    Post by sawi on Tue Sep 08, 2009 4:12 pm

    malaynux wrote:aku pakai 2007 gak.. Kt mana 'change case'.. yg leh tukar;

    1. AAAAA
    2. aaaaa aaaa
    3. Aaaaa Aaaa
    4. aAAAA aAAA


    avatar
    edzharid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 132
    Age : 30
    Location : Land Below The Wind [SdK]
    Job/hobbies : Games + Online + Download
    Registration date : 26/02/2009

    Re: kat mana nak dapatkan converter 0ffice 2007 ke office 2003

    Post by edzharid on Tue Oct 27, 2009 9:05 pm

    eh katner nak kira bepa patah perkataan kita type dlm seminit.kat dlm 2003 ader kan..2007 mcm tak jumpa plak~

    Sponsored content

    Re: kat mana nak dapatkan converter 0ffice 2007 ke office 2003

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sat Jul 22, 2017 8:46 pm