Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Mcm ne nk buat blog kita supaya org ramai tau?

    Share

    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Mcm ne nk buat blog kita supaya org ramai tau?

    Post by syukurz on Thu Aug 06, 2009 9:54 am

    Salam kawan2 semua.. Mcm ne ek nk buat blog kita supaya org ramai tau?
    atau nk iklan kn blog kita ni..

    chaer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 27
    Registration date : 15/03/2009

    Re: Mcm ne nk buat blog kita supaya org ramai tau?

    Post by chaer89 on Thu Aug 06, 2009 12:16 pm

    kna la rjin2 promote..
    kat putera nie pon leh...
    promte kat ym ka
    kat ms ka
    kat fs ka

    DevGuy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 90
    Registration date : 16/03/2009

    Re: Mcm ne nk buat blog kita supaya org ramai tau?

    Post by DevGuy on Thu Aug 06, 2009 12:28 pm

    loss ko masuk jer blog orang jadi follower ker apa ker kang ramai aa orang tahu

    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Mcm ne nk buat blog kita supaya org ramai tau?

    Post by syukurz on Thu Aug 06, 2009 6:42 pm

    oh yeke.. makash.. ada jg org wat blog sebagai peniagaan kn.. hmm so lpas ni sy kne la rajin2..

    ashid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 138
    Registration date : 12/05/2009

    Re: Mcm ne nk buat blog kita supaya org ramai tau?

    Post by ashid on Thu Aug 06, 2009 7:18 pm

    Tengok content juga bro..
    kalo content blog menarik.. ramaila yg follow nanti.
    Nak promote blog, banyak cara.. yg percuma.. yg berbayar.
    The best way, belajar skit skit. Cari kawan2 yg ada blog bagus2, visitor cantik, and korek la ilmu dari dia.

    ScareCreW
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 357
    Registration date : 17/03/2009

    Re: Mcm ne nk buat blog kita supaya org ramai tau?

    Post by ScareCreW on Fri Aug 07, 2009 12:28 pm

    buat la isu yg panas dan hangat. bila keluar dalam kosmo atau metro blog awak akan terkenal satu dunia.

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Mcm ne nk buat blog kita supaya org ramai tau?

    Post by MalaYneuMaya on Fri Aug 07, 2009 10:07 pm

    assalamualaikum...

    guna SocialMarker bro..insya Allah ramai yg jenguk nanti..

    tapi mula2 berakit2 ke hulu la sikit sebab ko kena reg setiap site (kalu mampu) bookmarking tu..mcm twitter, digg, etc..lagi byk ko buat, lagi bagus..

    cuma letak tajuk kaw2, link ke site ko, descriptions, tags..buat selengkap yg buleh..

    ni cara guna dia:



    btw socialmarker ni cuma bantu memudahkan ko nak send link ko ke various social bookmarking site tu..


    --------------------------------------------

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Mcm ne nk buat blog kita supaya org ramai tau?

    Post by e_sentinel on Sat Aug 08, 2009 11:32 pm

    Yups .. keyword amat penting .. bila orang search akan senang jumpa result dan jumpa laa blog awak, jika isi kandungan sedap maka ada yang akan bookmark, feed dan subscribe.

    mikicun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : somewhere i belongs...
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Mcm ne nk buat blog kita supaya org ramai tau?

    Post by mikicun on Sun Aug 09, 2009 1:02 am

    submit la ke search engine cam google atau yahoo dan lain2...

    mfaizal2008
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 217
    Age : 36
    Location : Cyberjaya
    Job/hobbies : Technician
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Mcm ne nk buat blog kita supaya org ramai tau?

    Post by mfaizal2008 on Sun Aug 09, 2009 7:57 am

    ok aku ada cara cmne ko nak promote blog nko secara berhemah...

    1) Pergi ke blog org lain, berikan komen yang membina sertakan sekali link blog kat bawah komen. Lagi banyak blog nko masuk dan bg komen, dpt menambahkan lagi bilangan pengunjung
    2) Kandungan blog mestilah menarik, kalo buat blog peribadi mmg susah nak dpt pengunjung sbb org sukakan cerita yang terbaru, sensasi, panas dan jadi isu hangat... Cthnya isu Manohara, isu Norman & Memey atau isu politik spt Demontrasi Mansuh ISA ke, isu arak di Selangor ker...
    3) Letakkan signature dengan link ke blog di mana-mana forum. Lagi bagus buat mmc signatur aku ni, cara nak buat signature mcm aku, senang je, kalo dah ada akaun Blogger.com, login ke Feedburner.com, boleh create secara percuma
    4) Daftar blog di enjin carian seperti Submitit.com
    5) Jangan lupa letakkan meta tag keyword kat dalam coding blog, supaya memudahkan enjin carian akses kandungan blog
    6) Nak lagi? PM aku, aku akan bg tunjuk ajar serba sedikit...

    mfaizal2008
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 217
    Age : 36
    Location : Cyberjaya
    Job/hobbies : Technician
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Mcm ne nk buat blog kita supaya org ramai tau?

    Post by mfaizal2008 on Sun Aug 09, 2009 8:02 am

    ok aku ada cara cmne ko nak promote blog nko secara berhemah...

    1) Pergi ke blog org lain, berikan komen yang membina sertakan sekali link blog kat bawah komen. Lagi banyak blog nko masuk dan bg komen, dpt menambahkan lagi bilangan pengunjung
    2) Kandungan blog mestilah menarik, kalo buat blog peribadi mmg susah nak dpt pengunjung sbb org sukakan cerita yang terbaru, sensasi, panas dan jadi isu hangat... Cthnya isu Manohara, isu Norman & Memey atau isu politik spt Demontrasi Mansuh ISA ke, isu arak di Selangor ker...
    3) Letakkan signature dengan link ke blog di mana-mana forum. Lagi bagus buat mmc signatur aku ni, cara nak buat signature mcm aku, senang je, kalo dah ada akaun Blogger.com, login ke Feedburner.com, boleh create secara percuma
    4) Daftar blog di enjin carian seperti Submitit.com
    5) Jangan lupa letakkan meta tag keyword kat dalam coding blog, supaya memudahkan enjin carian akses kandungan blog
    6) Nak lagi? PM aku, aku akan bg tunjuk ajar serba sedikit...

    Sponsored content

    Re: Mcm ne nk buat blog kita supaya org ramai tau?

    Post by Sponsored content Today at 5:51 am


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 5:51 am