Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Apa Pendapat kamu semua tentang mobo Asus ni???

    Share
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 27
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Apa Pendapat kamu semua tentang mobo Asus ni???

    Post by syukurz on Wed Aug 05, 2009 11:36 pm

    Salam kawan2 semua.. Apa Pendapat kamu semua tentang mobo Asus ni???

    avatar
    Arinc
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 96
    Registration date : 30/06/2009

    Re: Apa Pendapat kamu semua tentang mobo Asus ni???

    Post by Arinc on Wed Aug 05, 2009 11:55 pm

    ianya adalah versi WorkStation...jd material / bahan yg d gunakan mungkin tahan lebih lama...kerana WS jarang2 d tutup n slalunya continuos.Ok. Wink
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 27
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Apa Pendapat kamu semua tentang mobo Asus ni???

    Post by syukurz on Thu Aug 06, 2009 1:38 am

    hmm yeke.. harga dia pn mengancam rm2000 lbh kat low yat sy tngk.. sme harga dengan GC GTX295.. hmm
    ada 4 Cross fire diakn.. tapi nk wat apa ye byk2 slot gitu ek?
    avatar
    PuteriNurFarah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 250
    Age : 26
    Location : tempat yg ade LOVE LOVE
    Job/hobbies : Buat kerja rumah dan RTS gamer
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Apa Pendapat kamu semua tentang mobo Asus ni???

    Post by PuteriNurFarah on Thu Aug 06, 2009 1:41 am

    untuk rekaan grafik kut... tak pom super komputer nvidia tesla
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 27
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Apa Pendapat kamu semua tentang mobo Asus ni???

    Post by syukurz on Thu Aug 06, 2009 1:53 am

    hmm guna GC byk pn untk mudah kn tugas sesebuah gc 2kn..
    avatar
    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Apa Pendapat kamu semua tentang mobo Asus ni???

    Post by myee on Thu Aug 06, 2009 7:04 am

    klu dah mobo canggih cegini...i don't think most of former ade mobo high end camnih, so ko tak akan dapat reply pada memana forumer yang dah pakai mobo nih...so aku suggest ko better google carik review pasal mobo ni instead of ko akan dapat reply yang mobo nih cantik, untuk WS, branded, ade 8 pcie, bleh CF dan SLI, kotak wana biru dan memacam lagi lol! ni cadangan saya untuk awak....since ko nih student why not ko buat review pasal mobo yang ko dah beli...aku rase banyak dah ko tanya pasal pc part nih(tak salah)...dah sampai mase tuk ko wat review sendiri(since aku perati ko jugak minat pasal OC) sebagai sumber rujukan pada forumer baru yang lain....amacam bleh?
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 27
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Apa Pendapat kamu semua tentang mobo Asus ni???

    Post by syukurz on Thu Aug 06, 2009 9:35 am

    yela2 jgn la mrah.. sy sje je bosan x tau nk buka topik apa.. so sy ambl la topik tntg mobo canggh ni.. bkn untk tnye siapa pnh pakai tp sje nk tau pndpt org lain tntg mobo ni.. cnthnya brbaloi ke pasaran letak harga cam gini.. dan mcm2 lg.. ni just untk mengeratkn hubungan silaturahim sesama ahli putera.. untk mengenali lg ahli2 putera ni mcm ne, tambah rakan.. dan mcm2 lg... sy sedar jg sy ni pn bdak bru blajar.. x apala.. sy cari sndiri lpas ni.. x prlu harapkn bantuan putera.com aja..
    avatar
    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Apa Pendapat kamu semua tentang mobo Asus ni???

    Post by myee on Thu Aug 06, 2009 9:54 am

    saya bukan marahlah...saya anggap awak dah tau banyak dah pasal pc part nih apalagi klu part2 pc yang awak dah pakai...so bagi saya, since awak nih student...mesti awak tau lebih lanjut cemana nak wat laporan tentang sesuatu barang...so mase nilah awak cube tunjuk kebolehan yang awak ada...last skali barulah kuar sessi kritik ke sokongan ke? dan dari situlah motif putera forum nih akan teserlah...dan macam yang saya cakap tadi ape2 laporan awak akan menjadi rujukan pada forumer baru...instead of non stop keep digging info without doing any contribution....
    avatar
    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 27
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: Apa Pendapat kamu semua tentang mobo Asus ni???

    Post by syukurz on Thu Aug 06, 2009 4:38 pm

    ye sy tau 2.. apa yg awk ckp 2 btul jg.. k sy blajar cari sendiri dan buat research sendiri pas ni..
    avatar
    sollehudin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 27
    Location : kl
    Job/hobbies : student/gaming
    Registration date : 22/02/2009

    Re: Apa Pendapat kamu semua tentang mobo Asus ni???

    Post by sollehudin on Mon Aug 17, 2009 3:48 am

    syukurz wrote:Salam kawan2 semua.. Apa Pendapat kamu semua tentang mobo Asus ni???

    fuyoo..mantop gler mobo ney..
    x yah la beli..bwt abih duit je..
    sape la yg nk bwt CF smpi 4 tu? Question
    avatar
    sollehudin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 190
    Age : 27
    Location : kl
    Job/hobbies : student/gaming
    Registration date : 22/02/2009

    Re: Apa Pendapat kamu semua tentang mobo Asus ni???

    Post by sollehudin on Mon Aug 17, 2009 7:10 pm

    ni pon mcm gempak gak
    jom usha sini
    avatar
    the_ultimatez_najman
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 521
    Age : 24
    Location : Shah Alam,Selangor
    Job/hobbies : Pc,Pc,Pc
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Apa Pendapat kamu semua tentang mobo Asus ni???

    Post by the_ultimatez_najman on Mon Aug 17, 2009 7:18 pm

    yg asus rampage extrame tu power x?
    mne lgi power?

    Sponsored content

    Re: Apa Pendapat kamu semua tentang mobo Asus ni???

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Wed Dec 13, 2017 11:22 am