Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    [WTS] Used CISS for canon ip1880/compatible + 150ml black, yellow, magenta, cyan +/- 400 ml each

    Share

    taytrading
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 47
    Registration date : 11/03/2009

    [WTS] Used CISS for canon ip1880/compatible + 150ml black, yellow, magenta, cyan +/- 400 ml each

    Post by taytrading on Wed Aug 05, 2009 4:16 pm

    Salam semua
    barang terpakai seperti di atas untuk dijual
    barang:
    Used CISS for canon ip1880/compatible
    150ml black ink,
    450ml yellow ink,
    450ml magenta ink
    450ml cyan cyan

    harga: RM 120.00 non nego..(semua sekali)

    lokasi: gombak

    sebab jual: printer canon tu dah rosak

    berminat boleh pm

    thanks


    Last edited by taytrading on Mon Aug 24, 2009 7:34 am; edited 2 times in total (Reason for editing : update)

    taytrading
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 47
    Registration date : 11/03/2009

    Re: [WTS] Used CISS for canon ip1880/compatible + 150ml black, yellow, magenta, cyan +/- 400 ml each

    Post by taytrading on Mon Aug 24, 2009 7:34 am

    bump

    adelheid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 19/05/2009

    Re: [WTS] Used CISS for canon ip1880/compatible + 150ml black, yellow, magenta, cyan +/- 400 ml each

    Post by adelheid on Mon Aug 24, 2009 9:15 pm

    60 boleh?

    taytrading
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 47
    Registration date : 11/03/2009

    Re: [WTS] Used CISS for canon ip1880/compatible + 150ml black, yellow, magenta, cyan +/- 400 ml each

    Post by taytrading on Tue Aug 25, 2009 7:10 am

    boleh kalo nak dakwat 2 botol.. pilih mana2 color...+ sebotol black, FYI dakwat tu hampir setengah liter sebotol... bukan botol 100ml yang biasa tu...tapi botol setengah liter

    adelheid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 19/05/2009

    Re: [WTS] Used CISS for canon ip1880/compatible + 150ml black, yellow, magenta, cyan +/- 400 ml each

    Post by adelheid on Wed Aug 26, 2009 4:57 am

    owh, ya ka? 450ml lah ni? aku ingat yg mcm kay LYN jual, baru la tapi.

    taytrading
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 47
    Registration date : 11/03/2009

    Re: [WTS] Used CISS for canon ip1880/compatible + 150ml black, yellow, magenta, cyan +/- 400 ml each

    Post by taytrading on Wed Aug 26, 2009 10:29 am

    bukan macam kat LYN... situ 100ml.. yang saya botol setengah liter.. baru guna 50 ml tinggal 450 ml..
    kira RM 120 ni untuk ciss dan semu8a dakwat tu... lebih 1.5 liter tuuu....

    adelheid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 19/05/2009

    Re: [WTS] Used CISS for canon ip1880/compatible + 150ml black, yellow, magenta, cyan +/- 400 ml each

    Post by adelheid on Wed Aug 26, 2009 10:00 pm

    tay, ada ganma tak? kalau saya mahu, boleh tak saya dapat sekali katrij pg40 dan cl41?
    kosong pun takpa asal boleh guna

    taytrading
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 47
    Registration date : 11/03/2009

    Re: [WTS] Used CISS for canon ip1880/compatible + 150ml black, yellow, magenta, cyan +/- 400 ml each

    Post by taytrading on Wed Aug 26, 2009 11:17 pm

    gambar tunggu esok.. malm ni x sempat nak amik.. bukan saja katrij.. nak printer skali pun amik ler.. sponge dah penuh, picker paper kadang2 fail... pm me ur email for the picture

    adelheid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 129
    Registration date : 19/05/2009

    Re: [WTS] Used CISS for canon ip1880/compatible + 150ml black, yellow, magenta, cyan +/- 400 ml each

    Post by adelheid on Thu Aug 27, 2009 2:33 am

    ya ka.. Email bopiang at gmail dot com
    ni printer ni kira, rosak disebab kan CISS lah ni.. tak elok lah guna CISS ya?
    buat printer cepat rosak ya? harga ni mcm mana 120?

    taytrading
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 47
    Registration date : 11/03/2009

    Re: [WTS] Used CISS for canon ip1880/compatible + 150ml black, yellow, magenta, cyan +/- 400 ml each

    Post by taytrading on Thu Aug 27, 2009 7:36 am

    alamak... xperlah kalo x paham...
    CISS adalah continous ink supply system.. IP1880 adalah HOME USED PRINTER..
    kerjanya macam motor honda C70.. tapi saya bagi dia keje macam motor besar...bila home used printer sumbat ngan CISS.. boleh la tahan sampai 2- 3 liter... dakwat setiap color 100ml leh lah pegi samapi 1000-2000 pages..
    maksudnya printer ni dah print pages lebih 50000 pages.. baru rosak..
    tapi cuba fikir printer tu baru seratus lebih harganya.. leh print lebih 50 000 pages bukankah sangat berbaloi...
    Jadi printer tu rosak sebab dah tua.. dah penat keja.. CISS memang bagus.. kalolah sedara nak printer yang leh kerja cam motor besar tapi takkan rosak... go for laserjet ler.. MFP ker.. lagi jimat, satu minit leh print 50 page full color

    Kesimpulan
    1- Printer rosak mungkin sebab dah tua/ mishandled by user/ lifespan habis
    2- Ciss hanyalah external supply ink dalam bekas plastik yang mengunakan konsep gravity dan vaccume
    3- Kualiti/ lifespan katrij bergantung kepada kualiti dakwat dan print volume.. bukannya Ciss
    4- Kepada yang nak jimat dakwat, dan print banyak memang elok guna Ciss
    5- design setiap inkjet printer ada limitationnya cam canon sponge penuh, epson ngan protection counter dan ink overflownya
    6- limitationnya boleh di atasi ngan tukar sponge, reset counter dan sebagainya.. tapi saya orang berniaga.. nak gi tukar sponge amik masa, tenaga, wang cuba.. baik saya buang dan beli baru printer tu..

    thanks.. hehe harapa ada manfaat kepada yang sedang berfikir nak guna Ciss

    taytrading
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 47
    Registration date : 11/03/2009

    Re: [WTS] Used CISS for canon ip1880/compatible + 150ml black, yellow, magenta, cyan +/- 400 ml each

    Post by taytrading on Thu Aug 27, 2009 7:39 am

    adelheid wrote:ya ka.. Email bopiang at gmail dot com
    ni printer ni kira, rosak disebab kan CISS lah ni.. tak elok lah guna CISS ya?
    buat printer cepat rosak ya? harga ni mcm mana 120?

    satu lagi.. printer tu free bukan RM120... yang harga tu item yang tertulis kat post#1

    taytrading
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 47
    Registration date : 11/03/2009

    Re: [WTS] Used CISS for canon ip1880/compatible + 150ml black, yellow, magenta, cyan +/- 400 ml each

    Post by taytrading on Wed Sep 02, 2009 10:46 am

    Bump

    Sponsored content

    Re: [WTS] Used CISS for canon ip1880/compatible + 150ml black, yellow, magenta, cyan +/- 400 ml each

    Post by Sponsored content Today at 4:23 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:23 am