Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    how to remote pc ofis dr umah???

    Share

    sh4m
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 81
    Registration date : 15/02/2009

    how to remote pc ofis dr umah???

    Post by sh4m on Tue Aug 04, 2009 5:30 pm

    aku nak control pc aku kat ofis while aku kat luar.. contoh kat umah....

    aku ade guna team viewer, tp 2 2 client kena verify... so susah la.. sbb hujung minggu xde org kat ofis..

    ade sesape pengalaman..??? or idea..??

    pidos
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 04/08/2009

    Re: how to remote pc ofis dr umah???

    Post by pidos on Tue Aug 04, 2009 5:33 pm

    nak remote pc?

    pakai remote controler muahahaa... Laughing

    pakai je symantec pc anywhere..

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: how to remote pc ofis dr umah???

    Post by HelpDesK on Tue Aug 04, 2009 5:41 pm

    Guna VNC atau remote desktop

    sh4m
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 81
    Registration date : 15/02/2009

    Re: how to remote pc ofis dr umah???

    Post by sh4m on Tue Aug 04, 2009 5:44 pm

    vnc kena verify 2 2 client ke..??? remote dekstop biasa camne lak..?

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: how to remote pc ofis dr umah???

    Post by HelpDesK on Tue Aug 04, 2009 5:49 pm

    VNC waktu setup admin save password , Remote Desktop plak ada username/password sama macam login windows tetapi lebih baik windows servers punya remote desktop sbb tak silap dia boleh buat 3 atau 5 maksima session dalam 1 masa.. windows xp boleh 1 je

    sh4m
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 81
    Registration date : 15/02/2009

    Re: how to remote pc ofis dr umah???

    Post by sh4m on Tue Aug 04, 2009 5:57 pm

    HelpDesK wrote:VNC waktu setup admin save password , Remote Desktop plak ada username/password sama macam login windows tetapi lebih baik windows servers punya remote desktop sbb tak silap dia boleh buat 3 atau 5 maksima session dalam 1 masa.. windows xp boleh 1 je

    vnc mmg leh control dekstop gak ke..???? n xperlu verify..? kirenye kalu aku access tu, mmg trus allowed...???

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: how to remote pc ofis dr umah???

    Post by HelpDesK on Tue Aug 04, 2009 6:27 pm

    on remote kita request remote, terus prompt password dan verify.. once authenticate , dah boleh remote la....tak perlu ada orang yg verify lagi..

    sh4m
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 81
    Registration date : 15/02/2009

    Re: how to remote pc ofis dr umah???

    Post by sh4m on Tue Aug 04, 2009 6:47 pm

    HelpDesK wrote:on remote kita request remote, terus prompt password dan verify.. once authenticate , dah boleh remote la....tak perlu ada orang yg verify lagi..

    software ape ni..?? vnc or windows remote dekstop..???

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: how to remote pc ofis dr umah???

    Post by ayoi on Tue Aug 04, 2009 7:32 pm

    pasal verify tu sebab nak secure kan remote kita..

    kalau sendiri punya.. just enable full access without verify. janji pc kat site tu ON dan ada internet.

    macam teamviewer leh allow without verify login kita.

    vnc ni ada banyak version dia.. ada berbayar ada free.

    remote desktop leh connect ke pc kita tapi kena enable windows Login.
    jadi masa nak masuk windows kena ada login password.
    lepas kita remote ip office by port forwarding ....dia terus ke pc kita kat opis tu.
    just masuk username dan password windows login sahaja.


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: how to remote pc ofis dr umah???

    Post by wanjihan on Tue Aug 04, 2009 11:16 pm

    www.logmein.com

    ambik yg free.. senang dan mudah.

    penbiru2009
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 74
    Age : 36
    Location : Kuala Lumpur
    Registration date : 21/06/2009

    Re: how to remote pc ofis dr umah???

    Post by penbiru2009 on Thu Aug 06, 2009 1:36 am

    logmein tu lembab la pada aku. Teamviewer best gak sebab laju. Tapi ntah la skang opis aku dah upgrade sistem..pastu terus teamviewer aku pun takleh jalan dah. Hu..hu..hu.

    Cemana nak buat port forwarding tu?

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: how to remote pc ofis dr umah???

    Post by wanjihan on Thu Aug 06, 2009 10:31 pm

    lembab tu biasa la.... aku pakai streamyx 2mb, masuk control VPS punya pc kt US pakai remote dekstop pun lembab jgk. depend pada connection....

    biosfree
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 90
    Registration date : 22/02/2009

    Re: how to remote pc ofis dr umah???

    Post by biosfree on Sat Aug 15, 2009 8:26 pm

    yea..logmein..setakat ni, i tengah guna...boleh thn la...sebab paling mudah nak install..cuma lambat......yg teamviewer to...cam ner yek, nak install..x paham..

    conz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 73
    Location : seremban
    Registration date : 11/03/2009

    Re: how to remote pc ofis dr umah???

    Post by conz on Tue Aug 18, 2009 6:02 pm

    team viewer tu instal cam biasa kat pc kita dirumah dan di office
    install mcm biasa pastu ambik id dgn password die untuk buat connection
    mudah pakai team viewer

    castromakavelli
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 66
    Registration date : 25/05/2009

    Re: how to remote pc ofis dr umah???

    Post by castromakavelli on Fri Aug 21, 2009 6:05 pm

    wanjihan wrote:www.logmein.com

    ambik yg free.. senang dan mudah.

    aku guna ni gak... tapi aku dgr leh remote tanpa software, tau tak camna?

    arulsr
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 139
    Location : KL - N9 - MLK
    Job/hobbies : IT Specialist
    Registration date : 16/02/2009

    Re: how to remote pc ofis dr umah???

    Post by arulsr on Mon Aug 24, 2009 10:59 am

    teamviewer 4 baru ni dah leh install free..set je password..
    cuma masa install select personal use je..

    Sponsored content

    Re: how to remote pc ofis dr umah???

    Post by Sponsored content Today at 4:15 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:15 pm