Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Apache Web Server for Windows...

    Share

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Apache Web Server for Windows...

    Post by wanjihan on Wed Feb 25, 2009 6:23 pm

    bleh sape2 tlg.. kt mana aku nak download benda ni? aku nak yg Setup exe punyer...

    tq.

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Apache Web Server for Windows...

    Post by Razi_IBM on Wed Feb 25, 2009 9:40 pm

    Bayang F wrote:Guna la google. Search apache.
    kalau semua orang jawab camni,takde makna forum diwujudkan.. scratch

    http://httpd.apache.org/download.cgi

    kalau nak suite yang bagus,cuba yang ni
    http://sourceforge.net/projects/webdeveloper/


    ps-pakai lighthttpd la.apache tu berat cam gajah..

    BasicCX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 230
    Registration date : 25/02/2009

    Re: Apache Web Server for Windows...

    Post by BasicCX on Wed Feb 25, 2009 10:18 pm

    Kalau nak senang (all in one) guna XAMPP atau WAMP

    yurckk
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 227
    Age : 32
    Location : Middle Earth
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Apache Web Server for Windows...

    Post by yurckk on Thu Feb 26, 2009 1:54 am

    WAMP!

    dans kam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 172
    Age : 35
    Location : Wangsa Maju
    Job/hobbies : PHP
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Apache Web Server for Windows...

    Post by dans kam on Thu Feb 26, 2009 1:08 pm

    aku biasa guna xampp jer....

    www.apachefriends.org/en/xampp.html

    - leh guna portable
    - leh guna kat windows
    - senang nak install kat ubuntu aku ni ha..
    hahaha

    - tapi development server la purpose aku

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Apache Web Server for Windows...

    Post by Razi_IBM on Fri Feb 27, 2009 11:58 pm

    rasanya aku akan berubah ke sini kot...
    http://www.lighty2go.com/get-lighty2go/

    sebab yang ni portable.
    ..dan yang paling penting,based on lighttpd!!! cheers

    mfaizal2008
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 217
    Age : 36
    Location : Cyberjaya
    Job/hobbies : Technician
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Apache Web Server for Windows...

    Post by mfaizal2008 on Sun Mar 01, 2009 4:05 pm

    aku suggest guna XAMPP, lg senang...

    slaughters
    PDP Moderator
    PDP Moderator

    Gender : Male Number of posts : 213
    Location : Selangor
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Apache Web Server for Windows...

    Post by slaughters on Sun Mar 01, 2009 4:21 pm

    die tak kisah la lagi senang ke lagi susah ke berat macam gajah, tapi paling penting kita faham macamana cara die running.

    btw, die akan jadi berat macam gajah kalau running on PC spec yang biasa.

    linework
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 28
    Location : cheras ->> Ayer Keroh
    Job/hobbies : Designing
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Apache Web Server for Windows...

    Post by linework on Tue Mar 03, 2009 2:37 am

    aku pakai APSERVE jek..senang..one touch, semua siap install..PHP, MySQL, Apache webserver..

    nak debug kat localhost pon xyah nak tulis panjang2...

    http://localhost/folder_name/file_name

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Apache Web Server for Windows...

    Post by Razi_IBM on Tue Mar 03, 2009 7:51 am

    slaughters wrote:die tak kisah la lagi senang ke lagi susah ke berat macam gajah, tapi paling penting kita faham macamana cara die running.

    btw, die akan jadi berat macam gajah kalau running on PC spec yang biasa.
    ermm..sebenarnya macam ni...

    bila soalan macam ni..
    bleh sape2 tlg.. kt mana aku nak muat turun benda ni? aku nak yg Setup exe punyer...

    tq.

    aku assume yang webserver ni akan guna kat desktop.bukan kat server khas untuk host website..
    so,kalau install apache kat desktop harian....

    Sponsored content

    Re: Apache Web Server for Windows...

    Post by Sponsored content Today at 9:06 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:06 am