Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Wordpress Theme - Jom Share

    Share

    Joker
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 74
    Registration date : 27/07/2009

    Wordpress Theme - Jom Share

    Post by Joker on Wed Jul 29, 2009 8:03 am

    Hiya kawan2.

    Jom kita list Wordpress theme yg bagus2 dan korang pakai untuk pembangunan laman sesawang korang yg Wordpress based.

    Berbayar dan free... asalkan lawa atau ada specialty tertentu.


    =================================================


    Yg aku guna sekarang.. ada dua:




    #Dateless Sniper



    Reason: Simple. Dan dibina khusus untuk Search Engine Optimization. Aku buat business internet. Dan banyak main dengan SEO. So theme ni mmg banyak jugakla membantu. Specifically tailored for either AdSense dan juga normal affiliate marketing.

    Download: http://courtneytuttle.com/2008/06/11/dateless-sniper-theme-tutorial-video/


    #Flexibility Theme

    Demo Site: http://flexibilitytheme.com/demo/

    Reason: Lawa. Aku ubah-ubah skit... dah boleh sesuaikan dgn banyak niche aku. SEO wise... takla sehebat Dateless Sniper di atas (sbb Dateless Sniper ada additional stuff yg buat dia cukup SEO friendly). But serve the purpose for Pay-Per Click landing page.

    Download: http://www.flexibilitytheme.com/flexibility-theme-v2-is-available-for-download/



    Come on guys... kalau ada paper yg perghh and awesome meh la share.

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Wordpress Theme - Jom Share

    Post by neology on Sat Aug 01, 2009 4:50 am

    aku gune theme yg aku custom made sendiri..kire taste aku la..
    aku buat sume..xde modify theme lain..

    korang bleh tgk live demo kat http://blog.neologylab.com
    nama aku xbagi lagi..theme ni magazine based la..

    topo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 8
    Registration date : 04/08/2009

    Re: Wordpress Theme - Jom Share

    Post by topo on Tue Aug 04, 2009 5:07 am

    kalao nak theme yg betul2 mantap.. usya ni..
    http://abdusfauzi.com/wp-theme-blockpress-now-open-for-sale.html
    dia jual theme tu utk personal use RM50...

    design dia memag superb...
    kalau teringin nak ada personal theme try la upah dia..
    deal la harga macam mana nanti.. Very Happy
    tapi design dia memang tip top la.. hohoho Very Happy

    Sponsored content

    Re: Wordpress Theme - Jom Share

    Post by Sponsored content Today at 6:45 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:45 pm