Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    ini virus ke apa

    Share

    ael_6538
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 11
    Registration date : 04/03/2009

    ini virus ke apa

    Post by ael_6538 on Mon Jul 27, 2009 3:18 pm



    kenapa ada recycler? virus ke?

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: ini virus ke apa

    Post by e_sentinel on Mon Jul 27, 2009 3:31 pm

    Recycler = folder backup Recycle Bin ... apasal, ader problem, Antivirus detect sebagai threat ke???

    annamir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 112
    Registration date : 13/02/2009

    Re: ini virus ke apa

    Post by annamir on Tue Jul 28, 2009 11:57 am

    Recycler xde masalah kalau nak deletekan folder tu, tapi nanti dia akan ada balik Smile

    ael_6538
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 11
    Registration date : 04/03/2009

    Re: ini virus ke apa

    Post by ael_6538 on Tue Aug 04, 2009 11:34 am

    erm x tau le ada orang kata virus betul ker? selalu sangat ada kat pendrive pun ada

    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: ini virus ke apa

    Post by sawi on Tue Aug 04, 2009 12:41 pm

    kalau Recycler dalam HDD ( C:/ @ D:/ @ dll) takde masalah, tu mmg folder system, takleh del pun.

    tp kalau wujud dalam USB Drive ( Ext HDD/PenDrive dll) ada kemungkinan virus, atau tinggalan virus, elok delete jer @ scan dgn updated AV

    ael_6538
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 11
    Registration date : 04/03/2009

    Re: ini virus ke apa

    Post by ael_6538 on Thu Aug 06, 2009 10:53 am

    erm pakai kaspersky pun x leh delete gak le. aku punya portable hardisk pun ada gak dalam dia

    Sponsored content

    Re: ini virus ke apa

    Post by Sponsored content Today at 4:26 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:26 am