Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    ada tak wifi receiver router

    Share

    takberapapandai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 49
    Registration date : 13/02/2009

    ada tak wifi receiver router

    Post by takberapapandai on Fri Feb 13, 2009 7:25 pm

    Salam,

    Biasa kalau kita nak access wifi, kita guna USB wifi receiver,PMCIA, Wifi card atau notebook tu dah wifi built-in.

    So ada tak router yg mcm device di atas. On je dia terus search for Wifi signal mcm USB wifi.

    Router ni lak boleh function jadi acces point.

    macam Huawei D100

    www.itechnews.net/2008/12/02/huawei-d100-3g-to-wifi-route

    tapi huawei ni kalau kita guna 3G mcm Celcom or Maxis or Digi.

    tq.

    slaughters
    PDP Moderator
    PDP Moderator

    Gender : Male Number of posts : 213
    Location : Selangor
    Registration date : 13/02/2009

    Re: ada tak wifi receiver router

    Post by slaughters on Sat Feb 14, 2009 6:20 pm

    rasanya ade, samada untuk pcmcia dan dan USB.

    dlink punye product.

    contoh die macam produk nie..

    koleksi gamabar die kat sini..

    http://images.google.com/images?hl=en&q=dlink%203g%20router&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi


    --------------------------------------------
    Untu dapatkan kembali putera.com, kita perlu korban kan sesuatu..

    http://www.hampehbetul.com

    takberapapandai
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 49
    Registration date : 13/02/2009

    Re: ada tak wifi receiver router

    Post by takberapapandai on Mon Feb 16, 2009 1:23 pm

    D-Link 3G mobile router ni = macam Huawei D100

    Masing2 perlu EV-Do internet PC card = macam Celcom,Maxis dan Digi USB 3G dongle.

    Kalu google kan EV-DO PC card ada macam2 tapi tak tahu pulak boleh jalan dgn 3G ISP malaysia, yg aku nampak kat sini semua guna dongle atau pc tu dah built ini macam maxis-dell.

    Tapi apa yg menarik aku ada nampak router wifi yg diguna oleh izzi.com.my



    www.izzi.com.my/izziwi1.php

    http://www.izzi.com.my/izziwi1.php

    Dlm package izziwi, router dia nampak menarik untuk dikaji. Tapi pencarian untuk router wifi yg macam usb wifi diteruskan. Mungkin ke pi Low Yatt. Entah ada , entah tidak.

    Tq.

    arulsr
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 139
    Location : KL - N9 - MLK
    Job/hobbies : IT Specialist
    Registration date : 16/02/2009

    Re: ada tak wifi receiver router

    Post by arulsr on Mon Feb 16, 2009 3:57 pm

    just guna 3G router la..
    setakat ni aku guna aztech 3G router..wat masa ni..ni yang ok dari dlink yg penah aku mula2 try dulu..

    http://www.setiawangsa.net/?p=48m

    Sponsored content

    Re: ada tak wifi receiver router

    Post by Sponsored content Today at 7:35 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 7:35 pm