Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    mana yg bagus

    Share

    corei7
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 26
    Location : sepang
    Registration date : 30/06/2009

    mana yg bagus

    Post by corei7 on Sun Jul 26, 2009 9:59 pm

    antara hp,acer.dell,asus,toshiba,fujitsu mana yg bagus

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: mana yg bagus

    Post by sheikomatic on Mon Jul 27, 2009 12:47 am

    Soalan macam ni terlalu umum..ikut jugak kepada usage.. just untuk keje ke, graphic editing ke, guna software ape ke, gaming ke..

    Kalau tak salah hanya Asus yang ada 2 years warranty, yang lain semua 1 year warranty..

    P/S: Bila la Asus K50AB nak sampai malaysia ni, terseksa zahir batin oo..

    corei7
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 26
    Location : sepang
    Registration date : 30/06/2009

    Re: mana yg bagus

    Post by corei7 on Mon Jul 27, 2009 11:48 am

    oo..sori.. khas utk graphic editing n gaming..

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: mana yg bagus

    Post by sheikomatic on Fri Jul 31, 2009 12:30 am

    ikut pandangan aku.. untuk gaming, mobile graphic card yang sesuai hanya

    ATi Radeon Mobility 4570 ke atas.. contoh (3650,4570,3670, dan ke atas)
    nVidia Geforce 9500m GS ke atas.. (geforce 9300, geforce G110M ke bawah tu lupakan je)

    Processor kurang penting, ambik athlon 64 X2 pun sama je dengan Core 2 Duo.. yang penting gc je..
    Laptop pakai proc amd harga dalam RM1950-RM2500.. pakai intel la mahal sket..

    Aku suggest Asus K40/K50/K70 series, especially version AB..
    kalau nak check gc laptop check kat
    http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4570.13885.0.html

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: mana yg bagus

    Post by SoNic_ATi on Fri Jul 31, 2009 12:45 am

    satu je aku leh ckp jgn ambil hp or compaq.....
    coz dua2 ni sama je.....nama dgn bntk je lain....
    baik acer lagi.....tapi ambil yang warranty 3tahun terus........lol!
    dell,asus n benq pun ok juga...........

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: mana yg bagus

    Post by myee on Fri Jul 31, 2009 12:54 am

    corei7 wrote:antara hp,acer.dell,asus,toshiba,fujitsu mana yg bagus

    tolak acer dah hp...yang lain sume ok...BTW banyak budget ko sampai nak angkat fujitsu lol!

    awi216
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 174
    Registration date : 02/03/2009

    Re: mana yg bagus

    Post by awi216 on Fri Jul 31, 2009 12:30 pm

    dalam hal nak pilih laptop ni,, paling penting skali budget la.. Adalah lebih elok dinyatakan brapa budget ko, sebelum yg lain nyatakan pendapat diorang.. tul tak

    Jangan la mem"BAN" mana2 laptop kalu kita sendiri tak pernah gunakan langsung brand2 tu. Pendapat aku je la.. bounce

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: mana yg bagus

    Post by sheikomatic on Fri Jul 31, 2009 1:30 pm

    Acer pun bagus, cuma pilih model yang warranty 3 tahun je la.. ada yang harga dalam 2.3k, gc geforce G105M, T6500, 4GB DDR2.. ok la tu..

    Jangan ambik yang 1 tahun warranty je.. hampir semua warranti 1 tahun, termasuk la benq, acer, compaq, hp, toshiba.. Asus je semua laptop warranti 2 tahun..

    Gateway
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 170
    Registration date : 04/03/2009

    Re: mana yg bagus

    Post by Gateway on Sat Aug 01, 2009 10:16 pm

    asus k40ab.. berbaloi-baloi

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: mana yg bagus

    Post by sheikomatic on Sat Aug 01, 2009 10:41 pm

    memang berbaloi-baloi.. ak pun tengah tunggu k70ab sampai, screen 17.3 inci tu.. tunggu nak sambar je

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: mana yg bagus

    Post by wanjihan on Sat Aug 01, 2009 11:16 pm

    fujitsu. ssh nak tgk org pakai brand ni.. mgkin mahal kot. brand ni international.
    pdrm pakai server fujitsu simen.

    chaer89
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 27
    Registration date : 15/03/2009

    Re: mana yg bagus

    Post by chaer89 on Sun Aug 02, 2009 2:32 am

    corei7 wrote:antara hp,acer.dell,asus,toshiba,fujitsu mana yg bagus

    bgi pndapat aku la kan...
    setiap laptop 2 ada kelebihan yang tersendrinya dan kekrangan... so buat la pilihan dgn bijak sblum memebelinya...

    corei7
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 26
    Location : sepang
    Registration date : 30/06/2009

    Re: mana yg bagus

    Post by corei7 on Mon Aug 03, 2009 1:25 am

    bajet aku dlm 5k ke bwh... sblm bli nk jgk tnya pndpt mber2 kt sini nti terslh bli nyesal x abih wooo.. tulun2.. alah mbli mnang mmakai tul x...

    Batista
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 123
    Age : 29
    Location : Newcastle United
    Job/hobbies : Internet
    Registration date : 20/02/2009

    Re: mana yg bagus

    Post by Batista on Mon Aug 03, 2009 2:14 am

    kalu nak gaming cari graphic card class 2 ke atas....

    boleh cek kat www.notebookcheck.com

    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: mana yg bagus

    Post by din_125 on Mon Aug 03, 2009 8:50 am

    asus..
    ritu ak jmpa gigabyte pnya lptop..
    x tau la power ke x..

    Sponsored content

    Re: mana yg bagus

    Post by Sponsored content Today at 9:08 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:08 am