Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    KAspersky 2010

    Share

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by e_sentinel on Wed Oct 14, 2009 4:30 pm

    Pi sini: http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=124772

    ruzaimi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 85
    Registration date : 23/10/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by ruzaimi on Fri Oct 23, 2009 3:14 pm

    salam sapa2 nak beli license key untuk kis 2010 sebanyak Rm15 jer untuk setahun sila pm aku or check my thread

    trima kasih Very Happy

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by test0123 on Fri Oct 23, 2009 7:54 pm

    diskaun lagi..hehehehe Basketball

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by AhmadSyazwan on Sat Oct 31, 2009 2:30 pm

    kav 201o blh update manual x ?

    neology
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 372
    Age : 30
    Registration date : 25/04/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by neology on Sat Oct 31, 2009 2:58 pm

    aku pakai KIS2010 ver 9.0.0.736 final..yg latest rasanya..

    soul333
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 70
    Location : UiTM Shah Alam Kampus Puncak Perdana
    Job/hobbies : tido~
    Registration date : 06/06/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by soul333 on Thu Nov 19, 2009 10:58 pm

    AhmadSyazwan wrote:kav 201o blh update manual x ?


    err bukak page 2...kan ade dlm tread ni..isk3

    farhan91
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 34
    Registration date : 02/10/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by farhan91 on Fri Nov 20, 2009 9:14 am

    saye gune KIS 2010. then nak try disinfect virus detected tak boleh pun.nak buat mcm mane ek?ade 5 viruses dalam pc.nak disinfect pun tak boleh.atau saye boleh biakan jee viruses tuu sebab pc saye dah protected by KIS 2010??

    Mitnick.K.
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 10
    Age : 66
    Location : cyber
    Job/hobbies : computer
    Registration date : 19/11/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by Mitnick.K. on Fri Nov 20, 2009 9:19 am

    farhan91 wrote:saye gune KIS 2010. then nak try disinfect virus detected tak boleh pun.nak buat mcm mane ek?ade 5 viruses dalam pc.nak disinfect pun tak boleh.atau saye boleh biakan jee viruses tuu sebab pc saye dah protected by KIS 2010??

    biasanya klu KIS da report virus, either dia clean @ buang je terus. ko tengok kat report lpas ko scan tu. ada indicate virus, pastu kat bawah report action utk virus tu. klu ragu2, bukak containing folder tu tgk still ada lg ke x virus tuh

    Falcon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Location : Ada la dekat-dekat korang tuh.
    Job/hobbies : Games... games.. games.. dan duit.
    Registration date : 27/11/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by Falcon on Sat Nov 28, 2009 1:58 pm

    aku ada sikit emo dgn KIS 2010 nih kebelakangan ni...


    Dia jumpa virus from pendrive... and selalu dari 10 pendrive.. mesti 7 kes dia akan require restart and special disinfection procedure.

    Masa dulu x pernah pun? Just jadi semenjak awal bulan 11 ni. Emo gak aku...

    johnburn
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 755
    Location : Terengganu
    Registration date : 07/03/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by johnburn on Sat Nov 28, 2009 8:00 pm

    dari pendrive pn kne restart gak ke? pelik gak tuh
    ape name virus tuh?


    --------------------------------------------

    tahukah kamu saat kamu menangis
    adalah air mata ku yang jatuh berlinang
    tahukah kamu saat kamu tersakiti
    adalah aku yang pertama terluka
    Jangan Klik

    Falcon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Location : Ada la dekat-dekat korang tuh.
    Job/hobbies : Games... games.. games.. dan duit.
    Registration date : 27/11/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by Falcon on Sat Nov 28, 2009 9:00 pm

    x rekod plak.. next time jadi lagi aku catat.

    PS: aku rasa problem ni jadi kat lappy aku jer la.. pasal aku tanya kawan lain yg pakai KIS 2010 diorang kata x penah jadi kat diorang pun.

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by ariffantasi on Sun Dec 06, 2009 12:29 pm

    wanjihan wrote:tgu abis lesen yg 2009 dulu br nak cuba. hehehe

    bro..

    pembetulan..

    license dia boleh guna untuk semua version..
    dari version 7 sampai 9 pling terbaru..

    percaya la sya..

    sya dealer pukal kaspersky..

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by ariffantasi on Sun Dec 06, 2009 12:32 pm

    shah100 wrote:sapa2 yang ade key kis 2010 leh bagi satu

    Sila buka topik dibahagian PERNIAGAAN untuk urusan jual beli -johnburn-

    ariffantasi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 64
    Age : 23
    Location : worldwide
    Registration date : 06/12/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by ariffantasi on Sun Dec 06, 2009 12:37 pm

    Sila buka topik dibahagian PERNIAGAAN untuk urusan jual beli -johnburn-

    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 36
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by Datuk_Seri on Sun Dec 06, 2009 1:37 pm

    TOLONG IKUT PERATURAN. DISINI BUKAN TEMPAT BERNIAGA!! TOPIK DITUTUP!! TEMPAT UNTUK BERNIAGA DAH ADA, SILA GUNAKAN. PERATURAN YANG SENANG PUN SUSAH NAK IKUT KE..


    --------------------------------------------
    Letak kat siggy,forum,blog,fw,twitter,fb korang.
    Code:
    [img]http://i82.photobucket.com/albums/j249/digolbot/siggyputera.png[/img]

    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 36
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by Datuk_Seri on Sun Dec 06, 2009 2:18 pm

    DIATAS PERMINTAAN, TOPIK INI DIBUKA SEMULA. SEKALI LAGI, TOLONG IKUT PERATURAN..


    --------------------------------------------
    Letak kat siggy,forum,blog,fw,twitter,fb korang.
    Code:
    [img]http://i82.photobucket.com/albums/j249/digolbot/siggyputera.png[/img]

    bazsh
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 401
    Age : 35
    Location : New Castle
    Job/hobbies : Surfing/Games
    Registration date : 20/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by bazsh on Sun Dec 06, 2009 11:07 pm

    Huhu...tengok mod dah warn tu
    BTW...Kaspersky is the best Smile

    soul333
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 70
    Location : UiTM Shah Alam Kampus Puncak Perdana
    Job/hobbies : tido~
    Registration date : 06/06/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by soul333 on Thu Dec 10, 2009 3:07 am

    kalau dalam pendrive ade virus kido aka conficker slalunye mmg kaspersky akan me"restart" pc... kwn aku yg gne nod32 pun die akan restart pc kalau ade virus ni.... ni dari pengalaman aku la...huhuhu....

    zareight
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 128
    Age : 29
    Location : T.Intan > K.D`sara > Ipoh > J.B > Bangsar
    Registration date : 02/03/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by zareight on Fri Dec 11, 2009 12:05 am

    aku tgh gune kaspersky yg baru ni..

    lg hepi dari yg lame..xda la bunyik popup bising n duk kua popup byk2 kali..heheh~

    dr segi detection,same mcm dulu..still da best..~

    shah100
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 73
    Registration date : 12/05/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by shah100 on Thu Dec 17, 2009 2:40 pm

    aku baru pakai kis2010 ni..bila pakai je kis 2010 akunye ternet problem..ternet masuk..tapi tak berfungsi,tak leh nak layari web walaupun icon ternet tu display,bila aku unistall atau disable kis2010...elok lak ternet aku, setiapkali nak masuk ternet kena lak disable kis
    cam,ne ek....ade sesape yg leh tolong tak

    razmad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 24
    Registration date : 21/07/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by razmad on Thu Dec 17, 2009 11:27 pm

    saya pakai KIS2010 beta, dan 2 bulan ++, tak ada masalah boleh update macam biasa. setiap bulan tukar anak kunci dia untuk teruskan guna.

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by budak baik on Tue Dec 22, 2009 8:07 am

    Spoiler:
    nk kis2010 key sila pm sy..

    original key bukan x ori..
    nk wat amal salah x wat pun salah.. nk bg pree2 je de 2..
    spe nak pm nt mod marah lak ..

    Sponsored content

    Re: KAspersky 2010

    Post by Sponsored content Today at 6:41 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:41 pm