Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    KAspersky 2010

    Share

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by TOYSЯUS on Tue Aug 04, 2009 3:56 am

    Hehe.
    Untuk ambil update, kena guna pc yang ada KIS9 yang ada internet. Tapi rasanya KIS8 / 7 pun boleh kot.
    So kalau ada member yang pakai laptop + internet + kis9, bleh la pinjam kejap. Atau kat cc ke..

    Not really sure lah kalau apa yang aku buat semalam tu silap sampai dapat error plak masa nak guna offline update yang aku download kat Kaspersky Update.
    Cuba try.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by HelpDesK on Tue Aug 04, 2009 3:02 pm

    dah betul la tu...

    cuma nak update selalu jadi kena la selalu gak copy database ke local server sharing... cara yang aku selalu buat offline update ni... aku akan masukkan pendrive aku dan setting pada KIS tu aku dah siap tukar dia punya copy update to C:\doc setting tu kepada folder kat pendrive.. jadi.. bila aku update KIS online, automatik system akan copy ke pendrive.. bila dah siap tu cabut je pendrive copy ke local server sharing yang lain.. make sure la gak address sharing kat client update tu betul.. kalau salah , tak jadi la update tu..

    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by syukurz on Thu Aug 06, 2009 9:47 am

    mcm ne nk dapatkn key KAV 2010 pula ye.. ada sesiapa yg ada x? dan lau dlm bentuk ile key mcm ne nk masukkn key dia ye.. sbb dia nk dlm bntuk kte taipkn no dan masuk online key je..

    F18 HORNET
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 28
    Age : 31
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : IT Tech
    Registration date : 17/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by F18 HORNET on Thu Aug 06, 2009 12:48 pm

    sori aku newbie pasal KIS ni..

    aku nak tanye la..kalo kite beli KIS 3 user punye..then pakai kat 3 pc berlainan.user 1,user 2,user 3...
    tibe2 gatal tangan user 1 ni pegi pakai kat 2 pc..so skarang da ade 4 pc yang pakai lesen tu..

    user 1 = 2pc <-- gatal tangan
    user 2 = 1pc
    user 3 = 1pc

    soalan aku adalah...adakan lesen tu akan blacklist (ketiga-tiga user)
    ataupun hanya user 1 tu je yang blacklist...
    tolong kawan2..

    sape dapat jawab aku bagi 1 lesen free..hehehehe..gurau je.. tongue

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by HelpDesK on Thu Aug 06, 2009 1:43 pm

    F18 HORNET wrote:sori aku newbie pasal KIS ni..

    aku nak tanye la..kalo kite beli KIS 3 user punye..then pakai kat 3 pc berlainan.user 1,user 2,user 3...
    tibe2 gatal tangan user 1 ni pegi pakai kat 2 pc..so skarang da ade 4 pc yang pakai lesen tu..

    user 1 = 2pc <-- gatal tangan
    user 2 = 1pc
    user 3 = 1pc

    soalan aku adalah...adakan lesen tu akan blacklist (ketiga-tiga user)
    ataupun hanya user 1 tu je yang blacklist...
    tolong kawan2..

    sape dapat jawab aku bagi 1 lesen free..hehehehe..gurau je.. tongue

    Jawapannya tak blacklist sebab nombor key nya 1 saja... bukan 3 .

    Sekiranya org yg pertama gunakan key tu contohnya pada 1 sept 2009 , maka org yg kedua ketiga keempat seterusnya tu gunakan nombor yang sama akan dikira dari 1 sept 2009 gak la walaupun diaorg aktivate pada tarikh selepas tu..

    F18 HORNET
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 28
    Age : 31
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : IT Tech
    Registration date : 17/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by F18 HORNET on Thu Aug 06, 2009 2:47 pm

    HelpDesK wrote:

    Jawapannya tak blacklist sebab nombor key nya 1 saja... bukan 3 .

    Sekiranya org yg pertama gunakan key tu contohnya pada 1 sept 2009 , maka org yg kedua ketiga keempat seterusnya tu gunakan nombor yang sama akan dikira dari 1 sept 2009 gak la walaupun diaorg aktivate pada tarikh selepas tu..

    kurang paham la bro.leh terangkan sikit lagi..heheheh. Very Happy .sedangkan kaspersky kan dapat detect da 4 pc yang pakai...sedangkan lesen tu untuk 3 pc je..so lesen tu ape cite...
    kalo blacklist abis la 3 3 user xleh pakai..rugi2...

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by e_sentinel on Thu Aug 06, 2009 3:53 pm

    Tak .. hanya 1 user akan diblacklisted .. mana satu?? nasib la .. Kaspersky akan pick randomly ... selalunya, mana user yang paling lewat update (dalam 4 user tu), Kaspersky akan blacklisted kerana dikira sebagai melebihi had.

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by HelpDesK on Thu Aug 06, 2009 5:04 pm

    aku punya key dah pakai dalam 7 kali... tapi tak de plak kena blacklist.. laptop aku ada 2 os lagi...1 xp dan 1 vista..balance pc tak de dpt notice lagi blacklist

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by e_sentinel on Thu Aug 06, 2009 6:45 pm

    License tu didaftarkan atas computer ID (selalunya HDD ID), 400 kali pun install dalam satu PC tetap dinamakan 1 user walaupun ada 3 4 OS dalam tu, masih ada balance 2 user lagi ... ko kira beruntung la HelpDesk sebab lain2 PC ko x kena blacklisted (berapa balance PC tu?)

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by mitutoyo on Fri Aug 07, 2009 3:16 am

    aku nya story plak,laptop crash,reinstall KIS dgn serial key/key file dia yg ori not copatible dgn actual key.,.,hahahaha.,.,lawak,dh report pd kaspersky,dia jawam mmg dh analisa key tu bukan KIS tp KAV punya dan hanya utk 6bln,..,hahaha.,.,walhal aku dh guna ada lg balance 142 hari.,.,
    Adui...,.,

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by HelpDesK on Fri Aug 07, 2009 12:59 pm

    e_sentinel wrote:License tu didaftarkan atas computer ID (selalunya HDD ID), 400 kali pun install dalam satu PC tetap dinamakan 1 user walaupun ada 3 4 OS dalam tu, masih ada balance 2 user lagi ... ko kira beruntung la HelpDesk sebab lain2 PC ko x kena blacklisted (berapa balance PC tu?)

    Laptop ada 4 dan pc 2 je kalo tak silap.. semuanya KIS 2009 dan aku je yg baru upgrade ke 2010 , may be esok aku akan try upgrade utk laptop aku yg sama tapi os vista.. and aku ada another hdd utk laptop ni... yg tu later la install.. kalo blacklist pun tak ape... ada 70 hari je lagi.. tak de hal beli lagi yg ori ni..

    silentfox
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 132
    Location : Bergiat aktif ketika malam!
    Job/hobbies : Layan bola especially EPL!
    Registration date : 18/06/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by silentfox on Sat Aug 29, 2009 12:46 am

    jap...
    nih nak tya...
    yg beta punya cara tuh aku tau nak buat...

    bley guna utk kesemua version erk??
    aku dah slalu try utk kis8 n kav8...
    yg baru punya nih aku blum nak test lagi...

    yg kis9 nih version dah final ker??
    malas la nak update2 version baru nih...
    klu dah final baru syok install...

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by TOYSЯUS on Sat Aug 29, 2009 5:09 am

    Boleh je. Aku guna cara tu untuk kis8 dan kis9. Worked well.
    Kis9 dah final lama dah. Lol.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    silentfox
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 132
    Location : Bergiat aktif ketika malam!
    Job/hobbies : Layan bola especially EPL!
    Registration date : 18/06/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by silentfox on Sat Aug 29, 2009 10:54 pm

    bkn apa...
    pasal aku nak donload secara free kat satu website nih baru ada yg version Kaspersky Internet Security 2010 9.0.0.691 Beta...

    tuh yg aku tya...
    yg final punya version bape erk??

    klu yg kis8 dulu abis kat version 8.0.0.506...

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by TOYSЯUS on Sun Aug 30, 2009 2:43 am

    Oh oh maksud ko version2 terkini ke.
    Huhu aku ingat maksud ko final tu release dari Beta kepada Full.
    Kalau camtu, aku tak sure lah. So far yang final / full v9.0.0.459 kot.
    Tapi kalau ko nak tunggu yang betul-betul final, memang tak dapat la kot.
    Sedangkan Mozilla Firefox pun banyak version jugak, dari 3.5.0, 3.5.1, 3.5.2, etc... 3.6...etc.
    Huhuhu.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by HelpDesK on Mon Aug 31, 2009 12:52 am

    Aku punya KIS 9.0.0.463 ..tak nampak plak ada beta.. mana check

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by TOYSЯUS on Mon Aug 31, 2009 4:42 am

    Oops dah release.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    farhanyun91
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 14
    Registration date : 31/08/2009

    cmne kau dapat ek??

    Post by farhanyun91 on Sun Sep 06, 2009 2:03 pm

    budak baik wrote:eh aku silap lesen aku 184 hari arini dh 183 hari..hehe
    cmne kau dapat ek??
    aku nak boleh?
    aku baru dapat kis10
    tapi trial jee laaa
    so cmne ek??

    upin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 40
    Registration date : 14/03/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by upin on Thu Sep 10, 2009 6:15 pm

    salam..aku dh tukr dari KAV 2009 kpd KAV 2010 mggunakn key KAV 2009 yg ori...dn sumanya brjalan lncar..hehe..ermm..soklan aku bley x aku gnakan key KAV 2009 ni pada KIS 2010??...

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by TOYSЯUS on Fri Sep 11, 2009 2:08 am

    ^ Tak boley. Key KAV tak sama dengan key KIS.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    malaynux
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 138
    Age : 35
    Location : Negeri Cik Siti Wan Kembang
    Job/hobbies : Nyayi lagu - Tom tombak mak yong dedek
    Registration date : 25/03/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by malaynux on Mon Sep 14, 2009 12:52 pm

    Salam..

    Aku ada key KAV 2009 (3 user), tapi guna KAV 2010

    Sebiji PC aku tu aku format semula;

    Download la Activation Key, tapi tak tau nk letak kat mana...

    Kalau yang 2009 tu ada butang browse.

    soul333
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 70
    Location : UiTM Shah Alam Kampus Puncak Perdana
    Job/hobbies : tido~
    Registration date : 06/06/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by soul333 on Thu Sep 17, 2009 2:33 am

    malaynux wrote:Salam..

    Aku ada key KAV 2009 (3 user), tapi guna KAV 2010

    Sebiji PC aku tu aku format semula;

    Download la Activation Key, tapi tak tau nk letak kat mana...

    Kalau yang 2009 tu ada butang browse.


    kalau gune key care die .. memula jgn ade connection internet...pastu tyme nak buh key tu pilih trial... nnt bile xpat connect kat server kaspersky die akan kuar tmpat browse tok buh .key kau...

    upin
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 40
    Registration date : 14/03/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by upin on Sun Oct 11, 2009 11:34 pm

    salam..aku da 1 soklan..KIS 2010 ni bert x brbnding dgn KIS 08/09??...klu kt pc2 yg spec rendah bley gna x KIS 2010 ni??..trima ksih..

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by budak baik on Mon Oct 12, 2009 10:20 am

    upin wrote:salam..aku da 1 soklan..KIS 2010 ni bert x brbnding dgn KIS 08/09??...klu kt pc2 yg spec rendah bley gna x KIS 2010 ni??..trima ksih..

    klu kis2009 memang berat klu kis10 ni ok r x bpe berat sgt aku punya ram 2gb klu pkai kis2009 memang berat ble pkai kis2010 berjalan seperti biasa r..kecuali klu setting high level security memang berat..

    malaynux
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 138
    Age : 35
    Location : Negeri Cik Siti Wan Kembang
    Job/hobbies : Nyayi lagu - Tom tombak mak yong dedek
    Registration date : 25/03/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by malaynux on Wed Oct 14, 2009 3:07 pm

    Salam..

    Aku guna Vodafone USB Broadband modem (Celcom), antivirus KIS 2010..

    Tapi KIS blok USB Broadband, nk dail xleh.. dia detect virus.

    Camna nk allow & bagi boleh guna..

    Wassalam...

    Sponsored content

    Re: KAspersky 2010

    Post by Sponsored content Today at 5:37 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 5:37 pm