Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    KAspersky 2010

    Share

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    KAspersky 2010

    Post by mitutoyo on Sat Jul 25, 2009 5:59 am

    ada yg dh cuba?ok?cita la n konsi2

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by wanjihan on Sat Jul 25, 2009 10:43 am

    tgu abis lesen yg 2009 dulu br nak cuba. hehehe

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by e_sentinel on Sat Jul 25, 2009 12:49 pm

    wanjihan wrote:tgu abis lesen yg 2009 dulu br nak cuba. hehehe

    X perlu tunggu expired lesen 2009 tu Wan, boleh upgrade terus ke 2010 percuma .. Info

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by wanjihan on Sat Jul 25, 2009 12:57 pm

    yer ke? bleh cuba ni.

    e_sentinel
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 479
    Registration date : 02/03/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by e_sentinel on Sat Jul 25, 2009 1:04 pm

    Yups .. apa yang penting, lesen tu legit la, yang ori, yang dibeli atau dari promo Smile

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by budak baik on Sun Jul 26, 2009 3:07 pm

    aku dh pkai bru download smlm.haha jht aku ni. dpt 120 hari lesen..huhu

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by TOYSЯUS on Sun Jul 26, 2009 3:23 pm

    Aku pun pakai (KIS 2010).
    Imo, better dari KIS7/8.
    Siap ada virtual keyboard untuk elak dari keylogger. (KIS8 ada gak tapi tak intergrate dengan browser).
    Autoscan removable device, kalau cucuk pendrive tak perlu risau lagi, sebab KIS9 boleh autoscan. (kena setting dulu).
    Aku pun jahat jugak, guna lesen 168 hari silap tengok. 183 hari.
    Sama key la budak baik. Huhu.


    Last edited by ??????????? on Sun Jul 26, 2009 4:08 pm; edited 1 time in total


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by budak baik on Sun Jul 26, 2009 3:28 pm

    eh aku silap lesen aku 184 hari arini dh 183 hari..hehe

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by budak baik on Mon Jul 27, 2009 10:34 am

    spe nk lesen KIS2010 pm k..hehe

    annamir
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 112
    Registration date : 13/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by annamir on Tue Jul 28, 2009 11:59 am

    Bunyi cam menarik!
    Tapi sekarang saya guna KAV versi 8.0 untuk Windows 7, free lesen 6 bulan hehe =)
    So, sape2 yg guna windows7 boleh dapatkan KAV ni kat www.kaspersky.com/windows7

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by budak baik on Fri Jul 31, 2009 8:30 am

    jangan pm kau dhhhh... aku dh xde key.. dh abes.......

    nakal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 241
    Age : 38
    Job/hobbies : penolong pegawai perubatan
    Registration date : 20/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by nakal on Fri Jul 31, 2009 6:50 pm

    siapa ada lagi key leh bagi aku satu

    soul333
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 70
    Location : UiTM Shah Alam Kampus Puncak Perdana
    Job/hobbies : tido~
    Registration date : 06/06/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by soul333 on Sat Aug 01, 2009 10:22 pm

    salam...saper tau tmpat nak dl update kaspersky 2010....
    aku nak update secare offline...

    mitutoyo
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 430
    Location : Bandaraya Anggerik
    Job/hobbies : MemBZ kn diri
    Registration date : 01/03/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by mitutoyo on Sun Aug 02, 2009 4:07 am

    adui.,.,.,pelik.,.,geram.,,huhu.,aku nya KIS 8.0, tp dlm personnal cabinet dia ckp 7.0.so aku xbleh guna key dulu.,.,cit,..,walhal aku dh guna version 2010 last week.,tp laptop crash.,.,adik aku salah godek.,,hahha

    test0123
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1002
    Age : 33
    Location : Bandar Tasek Mutiara, Penang
    Job/hobbies : Executive/ Cari Gondang
    Registration date : 20/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by test0123 on Sun Aug 02, 2009 2:26 pm

    step kapersky update offline Link

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by HelpDesK on Mon Aug 03, 2009 11:09 am

    Aku dah install KIS 2010 ni dgn key yang aku beli version 2009 ... update offline mmg boleh... just update sekali dgn save distribution update ke folder yg defult... copy je semua folder tu dan update di tpt lain... tapi key yg belum blacklist akan blacklist bila update guna offline ni melainkan kita tau nak ambik update files yg perlu je..

    soul333
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 70
    Location : UiTM Shah Alam Kampus Puncak Perdana
    Job/hobbies : tido~
    Registration date : 06/06/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by soul333 on Mon Aug 03, 2009 12:26 pm

    HelpDesK wrote:Aku dah install KIS 2010 ni dgn key yang aku beli version 2009 ... update offline mmg boleh... just update sekali dgn save distribution update ke folder yg defult... copy je semua folder tu dan update di tpt lain... tapi key yg belum blacklist akan blacklist bila update guna offline ni melainkan kita tau nak ambik update files yg perlu je..

    mslhnyer... kat mane database tok dl update ni.. cam version 7 kebawah ader database..tapi yg version 8(2009) ngan 9(2010) takde... nak tau tempat dl database dier

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by TOYSЯUS on Mon Aug 03, 2009 12:47 pm

    Bukan ke dia pakai database yang sama dengan KIS7?
    Sebab masa aku guna KIS8 dulu, aku update guna KIS7 punya offline update.
    So aku rasa KIS9 pun database yang sama kot. Nanti jap aku try dulu.

    Error lah. :-)


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by HelpDesK on Mon Aug 03, 2009 12:53 pm

    REfer kat pic dibawah


    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by TOYSЯUS on Mon Aug 03, 2009 1:02 pm

    Bukan la MejaTolong.
    Dia tak jumpa nak cari tempat download database offline..
    Contoh kalau KIS7 boleh guna offline update KIS6.
    Tapi aku try tadi error lak. Huhuhu.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by HelpDesK on Mon Aug 03, 2009 1:10 pm

    pic aku tunjuk tu kena buat dulu.. database tu boleh collect dari tpt mana dia store... lepas tu copy la dlm thumdrive atau maps folder tu dlm network...

    kat tpt yg blum update tu... addkan je la source folder.By default ada internet punya je.. lepas set tu..save setting/apply dan update... nanti tggu je la system update offline

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by hampeh on Mon Aug 03, 2009 1:15 pm

    setakat ni ok , sedap , dapat halang conficker . Serious dapat ...Ada virtual keyboard (kira la kot) untuk elak keylogger masa pakai online banking .


    ps: virtual keyboard ada gak dalam xp . on-screen keyboard.

    soul333
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 70
    Location : UiTM Shah Alam Kampus Puncak Perdana
    Job/hobbies : tido~
    Registration date : 06/06/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by soul333 on Tue Aug 04, 2009 12:23 am

    HelpDesK wrote:pic aku tunjuk tu kena buat dulu.. database tu boleh collect dari tpt mana dia store... lepas tu copy la dlm thumdrive atau maps folder tu dlm network...

    kat tpt yg blum update tu... addkan je la source folder.By default ada internet punya je.. lepas set tu..save setting/apply dan update... nanti tggu je la system update offline


    sory bro..xpham ar ape yg kau maksudkan ni...

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by TOYSЯUS on Tue Aug 04, 2009 1:34 am

    1. Mula2 buka KIS9 dan tekan Settings kat penjuru atas.
    Spoiler:
    2. Pastu pergi ke section My Update Center.
    3. Di bahagian Additional, tandakan Copy updates to folder (setkan juga folder untuk menyimpan data updates tersebut).
    4. Tekan Apply dan OK. Pastu buat update 1 kali.
    Spoiler:
    5. Selepas selesai update 1 kali, pergi ke folder yang menyimpan update tersebut, dan copy ke dalam Pendrive.
    Spoiler:

    Di PC yang nak guna offline update:
    1. Masuk semula ke My Update Center.
    2. Klik butang Settings di bahagian Update source.
    3. Add folder updates yang telah dicopy ke dalam Pendrive tadi.
    4. Hilangkan tanda di Kaspersky Lab's update servers. Pastu tekan OK.
    Spoiler:

    Pastu dah boleh update secara offline..
    Selesai...


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    soul333
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 70
    Location : UiTM Shah Alam Kampus Puncak Perdana
    Job/hobbies : tido~
    Registration date : 06/06/2009

    Re: KAspersky 2010

    Post by soul333 on Tue Aug 04, 2009 3:09 am

    thx kepade 11?...tp yg tak pahmnyer...camner die nak dl offline tanpa update database yg diletakkan dlam location tok diupdate tu....komputer yg nak di update ni mmg totally takde internet... konsep update kaspersky 9(2010) ni still same kan cam kaspersky yg version 7 kebawah kan perlu dl update dari database lu dan letak kat local folder??....atau pon dengan care ini aku tak perlu mendonwload pape....ianye akan dpt update(cam tak logik jerk pe yg aku pk ni)..sori menyusahkan kengkawan kat sini..

    Sponsored content

    Re: KAspersky 2010

    Post by Sponsored content Today at 11:02 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 11:02 am