Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    mne nk guna bluetooth untk 4630z

    Share

    azwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 14
    Location : sepang
    Registration date : 18/07/2009

    mne nk guna bluetooth untk 4630z

    Post by azwan on Sun Jul 19, 2009 6:03 pm

    kat dlm lptp ni ada bluetooth tpi xblh guna...
    so mcm mne nk wat...
    ada kah prlu program kan bluetooth
    atu nk kena cri driver???? Question

    fesal
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 20
    Age : 41
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : tido
    Registration date : 17/05/2009

    Re: mne nk guna bluetooth untk 4630z

    Post by fesal on Sun Jul 19, 2009 7:03 pm

    bro yg dihormati...bt adala.lu kasi tolak switch kt bwh tu sure pasti bt device akan reconize.lu beli 4630z siap window ke kosong punya.

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: mne nk guna bluetooth untk 4630z

    Post by budak baik on Sun Jul 19, 2009 9:24 pm

    try dlu mcm fesal ckp tu klu x ley google r spec driver ko tu.. i.allh de..

    azwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 14
    Location : sepang
    Registration date : 18/07/2009

    Re: mne nk guna bluetooth untk 4630z

    Post by azwan on Mon Jul 20, 2009 1:48 pm

    xblh lah sya dah wat bnyk X
    tpi memng xblh DEVICE
    siap window lah bro fesal...

    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: mne nk guna bluetooth untk 4630z

    Post by sawi on Mon Jul 20, 2009 3:56 pm

    tak silap aku model Acer Aspire 4630Z hanya ada button bluetooth, tapi "hardware" bluetooth card takde.
    sbb acer ni banyak model pakai body sama, so kadang2 button ada, tp hardware nya takde, kena refer pada spec utk model laptop berkenaan.

    sbb kat office ni ada satu Acer 4630Z, mmg ada button, tp no bluetooth hardware

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: mne nk guna bluetooth untk 4630z

    Post by budak baik on Mon Jul 20, 2009 4:03 pm

    kalau camtu ko try r tye mmber ko yang taw bab cmni.. nmpk mcm otai2 kat cni x ley bantu je.. bz kot.. ko tye mmber2 dulu kalau x ley gak bwk kedai je tye.. hehe

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: mne nk guna bluetooth untk 4630z

    Post by myee on Mon Jul 20, 2009 6:55 pm

    pakai third party BT lah klu dah takde....

    asdasd
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 71
    Registration date : 26/04/2009

    Re: mne nk guna bluetooth untk 4630z

    Post by asdasd on Mon Jul 20, 2009 7:07 pm

    azwan wrote:xblh lah sya dah wat bnyk X
    tpi memng xblh DEVICE
    siap window lah bro fesal...

    salam,

    klu dh try byk kali tp takde apa2 maknanya takde blutut la tu...kena la beli adapter usb klu nak gak blutut.

    bDk L@g3NDa
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 213
    Age : 27
    Location : 127.0.0.1
    Job/hobbies : Asst. Technician
    Registration date : 13/02/2009

    Re: mne nk guna bluetooth untk 4630z

    Post by bDk L@g3NDa on Mon Jul 20, 2009 10:10 pm

    hmm.. kalau azwan tekan button bluetooth tu keluar NO DEVICE, maknanya memang tiada Bluetooh Device untuk notebook tuu..
    Sekadar hiasan button bluetooh je.. hehehe

    jadi kena la beli USB Bluetooh Adapter je la.. (RM13 je..)

    azwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 14
    Location : sepang
    Registration date : 18/07/2009

    Re: mne nk guna bluetooth untk 4630z

    Post by azwan on Tue Jul 21, 2009 5:44 pm

    oh... bru lah sya thu thkz kepada smua

    bDk L@g3NDa
    asdasd
    myee
    budak baik
    sawi
    fesal

    skrng sya nk kena bli USB bluetooth

    malaynux
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 138
    Age : 35
    Location : Negeri Cik Siti Wan Kembang
    Job/hobbies : Nyayi lagu - Tom tombak mak yong dedek
    Registration date : 25/03/2009

    Re: mne nk guna bluetooth untk 4630z

    Post by malaynux on Sat Aug 08, 2009 4:57 pm

    Salam..

    Aku pun dapat penyakit camni gak, ntah ada bluetooth atau x

    Model Extensa 4630Z

    Tapi kan,

    keluar BCM2046 Bluotooth Driver (Tanda soal, warna kuning, mcm xinstall driver la ) dalam Device Manager,Download driver, tapi tetap xboleh..

    atau itu hanya menyamar?

    Wassalam

    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: mne nk guna bluetooth untk 4630z

    Post by sawi on Sun Aug 09, 2009 1:47 am

    malaynux wrote:Salam..

    Aku pun dapat penyakit camni gak, ntah ada bluetooth atau x

    Model Extensa 4630Z

    Tapi kan,

    keluar BCM2046 Bluotooth Driver (Tanda soal, warna kuning, mcm xinstall driver la ) dalam Device Manager,Download driver, tapi tetap xboleh..

    atau itu hanya menyamar?

    Wassalam

    kalau jadi mcm tu maknanya kedai/org yg setup windows pada laptop tu install sama bluetooth software driver dr acer.

    bila kita install, walaupun takde device, software tu ttp buat installation sampai satu step yang mana software tu minta kita connect/ON bluetooth hardware/device, kalau takde software tu bgtau akan finish installation selepas detect bluetooth hware/device.

    kalau laptop tu mmg takde bluetooth device, tanda seru kuning tu kekal. Cara nak hilangkan, uinstall software bluetooth dr control panel

    acer ni mmg pelik skt, katakan ko beli model 4630Z, buka website acer, pegi bhgn support, klik download driver, select notebook > model notebook > select OS > mmg akan keluar semua driver berkaitan, tp tak semua driver dlm list tu perlu utk notebook kita, contoh mudah, tgk dlm list tu, mesti ada driver Intel Graphic, ada jgk driver nvidia graphic, takkan notebook korang pakai 2 intergrated graphic kan?

    so kita kena tau spec model kita beli, apa ada apa tiada, kadang2 ramai terpedaya dr CD driver/list driver dr website, download semua, tp tak guna semua pun.

    pasal butang bluetooth tu mmg acer suka buat mcm tu, satu body, tp diguna utk model yg lain sama, atau model sama tp series berlaintan, cth 4630Z intel dual core/intel core 2 duo/amd+nvidia/amd+ati/etc, body sama, spec berlainan

    Sponsored content

    Re: mne nk guna bluetooth untk 4630z

    Post by Sponsored content Today at 2:06 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:06 pm