Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Apakah Laptop Pilihan Anda & mengapa??

    Share

    dan_te
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 86
    Age : 25
    Location : seremban
    Registration date : 31/08/2009

    Re: Apakah Laptop Pilihan Anda & mengapa??

    Post by dan_te on Tue Nov 10, 2009 5:51 pm

    kae wrote:
    dan_te wrote:salam
    lg sekali ak mnx pendapat kawan2
    bajet rm3500 untuk lappy asus
    member ak mnx ak cdgkan
    die nak men game
    pliz kwn2...
    dpt yg mantap nye

    member ko nak asus ker..??

    cadangan aku ialah BenQ S57
    BenQ Joybook S57
    CPU: Intel Core 2 Duo P8700
    Graphic: AMD-ATi Mobility Radeon HD 4650 512MB DDR3
    Blu-Ray COMBO


    benq tu bape harge die?

    klo Asus.. pilih - Asus UL80VT , Asus K40AB/K50AB

    rizan razer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Registration date : 03/05/2009

    Re: Apakah Laptop Pilihan Anda & mengapa??

    Post by rizan razer on Sun Nov 22, 2009 7:39 pm

    K40AB memang bagu...GC ATI 4570 tu dikategorikan GC Class 2.....Power dan boleh handle games dan photo editing..Harga pun murah.Asus kualitinya memang bagus.....

    NihoN KondA
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 23
    Registration date : 30/03/2009

    Re: Apakah Laptop Pilihan Anda & mengapa??

    Post by NihoN KondA on Sun Nov 29, 2009 10:49 pm

    kat lowyat kat kedai mane bleh dapat K40AB tu ah..? ade sape2 tau..

    Falcon
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Location : Ada la dekat-dekat korang tuh.
    Job/hobbies : Games... games.. games.. dan duit.
    Registration date : 27/11/2009

    Re: Apakah Laptop Pilihan Anda & mengapa??

    Post by Falcon on Mon Nov 30, 2009 12:22 am

    wow... K40AB / K50AB mmg barang panas skang ek??

    Aku pakai K50AB... mmg masyuk untuk intermediate gaming...but high-end mcm The Force Unleashed tuh sangkut terus (game tuh x de setting graphic... ayun sungguh).

    Shift aku x leh main... lowest setting pon sangkut.. but member aku (pakai sama cam aku) boleh plak main tapi gambar hancus la.

    H.A.W.X aku boleh main High Setting.

    mmg laptop pilihan lah...

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Apakah Laptop Pilihan Anda & mengapa??

    Post by kae on Mon Nov 30, 2009 4:45 pm

    NihoN KondA wrote:kat lowyat kat kedai mane bleh dapat K40AB tu ah..? ade sape2 tau..

    cari je semua kedai,, aku recommend A One Plus

    Falcon wrote:wow... K40AB / K50AB mmg barang panas skang ek??

    Aku pakai K50AB... mmg masyuk untuk intermediate gaming...but high-end mcm The Force Unleashed tuh sangkut terus (game tuh x de setting graphic... ayun sungguh).

    Shift aku x leh main... lowest setting pon sangkut.. but member aku (pakai sama cam aku) boleh plak main tapi gambar hancus la.

    H.A.W.X aku boleh main High Setting.

    mmg laptop pilihan lah...

    nih pakai ATI HD 4570??
    hmm.. nak buat cmne.. tunggu la kluar ATI HD58XX for laptop .. haahah.. mesti gempak punya


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    TemanX
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 90
    Registration date : 28/11/2009

    Re: Apakah Laptop Pilihan Anda & mengapa??

    Post by TemanX on Mon Nov 30, 2009 7:42 pm

    Aku masih dengan dell inspiron.....huhuuhuhuh....

    Satu soalan, korang tau tak mana nak beli bateri laptop murah2. Korang punya bateri tahan brape jam, kalau caj penuh.

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Apakah Laptop Pilihan Anda & mengapa??

    Post by kae on Mon Nov 30, 2009 10:07 pm

    TemanX wrote:Aku masih dengan dell inspiron.....huhuuhuhuh....

    Satu soalan, korang tau tak mana nak beli bateri laptop murah2. Korang punya bateri tahan brape jam, kalau caj penuh.

    survey je lowyat / mines .. nego kaw kaw ngan diorang...

    ketahanan bateri bergantung pada cell batteries , umur batteri tu , processor laptop , dan cara kita pakai laptop..

    mcm aku, pakai 6 cell batteries , umur dia dah nak masuk 2 tahun
    processor T2450@Core Duo je..

    klo aku just surf internet - boleh tahan 2 jam setengah
    klo games - boleh tahan 1 jam je

    so.. hal ini boleh berbeza-beza dgn cell batteries yang berlainan[contoh 9 cell]
    umur batteri juga mempengaruhi jugak.., compare batteri umur 1 bulan dan batteri lain yang berumur 1 tahun[kan byk beza tuh]
    processor laptop... dalam Intel , PXXXX guna sedikit kuasa berbanding TXXXX , dan yang paling sikit.. of course SU XXXX[CULV]-seperti Acer Tmeline ,
    cara kita pakai latop pun termasuk sebagai salah satu faktor , games guna power banyak


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    47th
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 194
    Age : 96
    Location : Petaling Jaya
    Job/hobbies : Pachik Cleaner
    Registration date : 09/06/2009

    Re: Apakah Laptop Pilihan Anda & mengapa??

    Post by 47th on Tue Dec 01, 2009 12:05 am

    NihoN KondA wrote:kat lowyat kat kedai mane bleh dapat K40AB tu ah..? ade sape2 tau..

    Saya ada jual Asus model K40AB. Harganya sekarang dah bawah rm2000 (FreeDos). Performance mmg superb untuk harga yg sebegini. Kelemahan dia just bateri dia maybe tahan dalam sejam lebih je Smile

    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: Apakah Laptop Pilihan Anda & mengapa??

    Post by din_125 on Fri Jan 08, 2010 11:42 pm

    K40AB FTW..kelebihan yag ak nampak setakat ni..
    1. GC power
    2. Murah
    3. Warranty 3 taun
    4. Cool, x matikan sehari pon tetap cool
    5. Bersih, no fingerprint

    kelemahan..
    1. Speaker kureng skit
    2. Blower(kipas) de bunyi kuat sikit, kalau main game x dengar pon
    3. driver win 7 kena download dari site ati and kemungkinan driver wabcam masaalah sikit, gambar terbalik..

    overall rating:
    8.7/10 Very Happy

    rizan razer
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 57
    Registration date : 03/05/2009

    Re: Apakah Laptop Pilihan Anda & mengapa??

    Post by rizan razer on Sat Jan 09, 2010 1:31 pm

    VOTE UTK ASUS K40AB

    din_125
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 412
    Registration date : 24/06/2009

    Re: Apakah Laptop Pilihan Anda & mengapa??

    Post by din_125 on Sat Jan 09, 2010 4:17 pm

    rizan razer wrote:VOTE UTK ASUS K40AB
    yaya..sokong 100%..
    tandingan tok laptop ney adalah dell studio 15..
    ypi kat situ kita boleh tengok perbezaan harga yg ketara..
    padahal yg membezakan 2 mahlik ni ialah proc intel n amd..
    k40 rm1999, dell rm27++ gitu re..
    so, mana yg ok?..

    fawst
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 9
    Age : 25
    Location : ns
    Job/hobbies : student
    Registration date : 02/01/2010

    Re: Apakah Laptop Pilihan Anda & mengapa??

    Post by fawst on Mon Jan 11, 2010 11:52 am

    pilihanku..asus k40ab

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: Apakah Laptop Pilihan Anda & mengapa??

    Post by sheikomatic on Mon Jan 11, 2010 12:03 pm

    Lenovo G450 pun ok untuk decent gaming
    Intel T6600 with Nvidia G210M, rm1999..

    Lebih kurang je dengan K40AB, elok untuk yang prefer Intel system

    Sponsored content

    Re: Apakah Laptop Pilihan Anda & mengapa??

    Post by Sponsored content Today at 6:04 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:04 am