Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    pilih laptop yg sesuai

    Share

    jemay
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 288
    Age : 35
    Registration date : 22/04/2009

    pilih laptop yg sesuai

    Post by jemay on Sun Jul 12, 2009 9:48 pm

    aku nak beli laptop baru.bajet dlam rm3500.pada pendapat forumer sekalian laptop apa yang sesuai.
    penggunaan untuk video editing.aku memerlukan laptop yg speed die laju dan spect yg tinggi gak lh.di samping kualiti yg bagus.acer aku tak nak dah.

    tolong bg pandangan yea....tq

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: pilih laptop yg sesuai

    Post by sheikomatic on Mon Jul 13, 2009 3:25 pm

    mungkin boleh tengok Dell Studio 15.. harga dalam RM3300
    graphic ATI 4570.. lagi 200 tambah warranty Smile

    MatchMaker
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 49
    Registration date : 20/02/2009

    Re: pilih laptop yg sesuai

    Post by MatchMaker on Mon Jul 13, 2009 3:41 pm

    Yerp go for Dell Studio 15
    Online price : RM 3,051.00

    PROCESSOR Intel® Core™ 2 Duo Processor T6500 (2.10GHz/ 800 FSB/ 2MB Cache)
    HD DISPLAY 15.6 " 720p WLED (1366x768) Display with TrueLife(TM) w/Camera
    MEMORY 4GB (2X2GB) DDR2 SDRAM Memory
    HARD DRIVE 500GB SATA Hard Drive
    VIDEO CARD 512MB ATI Mobility Radeon HD 4570

    mungkin baki bajet tu boleh di invest kat warranty & support

    jemay
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 288
    Age : 35
    Registration date : 22/04/2009

    Re: pilih laptop yg sesuai

    Post by jemay on Mon Jul 13, 2009 6:03 pm

    mcm maner ngan studio 14.ok tak laptop tu

    kimjunsu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 05/03/2009

    Re: pilih laptop yg sesuai

    Post by kimjunsu on Tue Jul 14, 2009 12:51 am

    aku dh 2 kali beli laptop dell ni....studio 14, 15 ok gak la...tp aku tak suka ngn dia nyer dvd-rom/writer dia..tak tau sbb apa. actually, studio 14 n 15 ni sama je...studio 14>>laptop tu 14inch, studio 15>>laptop tu 15inch. better amik 14 ler sbb kwn aku beli yg 15inc berat giler nak bwk maner2 smp senget bahu. pastu tuka spec bg power skit...tambah processor. time aku beli 14 dulu basic dlm 29++ lps upgrade jadik 33++. aku suggest amik yg promotion upgrade RAM sbb hdisk bleh beli tambah sniri nnt.

    ooo..baru aku igt aku xsuka dvdromwriter dia sbb terlalu sensitive..aku ni suka burn citer. tp most of dvd yg diburn xleh bukak...pastu lappy akan hang..aku pun pelik!! adakah ia terlalu sensitive atau aku guna dvdr yang telalu murah??

    kae
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1436
    Location : Puchong
    Registration date : 16/02/2009

    Re: pilih laptop yg sesuai

    Post by kae on Thu Jul 16, 2009 10:52 am

    bagi aku dgn bajet tuh..

    boleh beli BenQ S42 dan BenQ S57


    --------------------------------------------

    http://reviewstechnology.blogspot.com/
    http://percuma-mp3-download.blogspot.com/
    http://itwarez.via.my
    http://tinyurl.com/keretapercuma

    Sponsored content

    Re: pilih laptop yg sesuai

    Post by Sponsored content Today at 2:13 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 2:13 am