Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Koleksi Lawak

    Share

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Sun Mar 01, 2009 7:14 pm

    ah yeke? ok2 aku delete yg itu...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Sun Mar 01, 2009 7:27 pm

    "abg... tlg dtg umah segera, urgent".

    Hakim baca sms sepantas kilat. Terus kol balik phone Ina. Tak berjawab. Hakim cemas. Tak pernah Ina hantar sms macam tu. Hakim kelam kabut hidupkan enjin kereta.

    Dia risaukan kekasih tersayangnya itu. Macam-macam dalam kepalanya waktu itu. Dia kenal Ina sejak dari zaman kanak-kanak lagi. Keluarganya berjiran dengan keluarga Ina. Dari kecik mereka bermain bersama, kalau main masak-masak dia sanggup bertumbuk dengan Farok semata-mata nak jadi bapak kerana Ina mesti jadi mak. Pernah Farok cakap dia pondan sebab sentiasa bermain dengan Ina waktu Farok dan Saleh ajak main askar-askar. Dia ajak jugak Ina main askar-askar tapi Ina cakap budak pompuan mana boleh main permainan kasar-kasar macam tu. Sebab itulah dia sukakan Ina, lembut, penyayang dan penuh ciri-ciri keperempuanan.

    Bila masuk sekolahpun, dia dan Ina berbasikal sama-sama ke sekolah. Walaupun Farok dan Saleh selalu kutuk bila dia tak mahu 'racing bmx' dengan depapun dia tak kisah. Dia rela dikutuk oleh kawan-kawan daripada meninggalkan Ina kayuh basikal sorang-sorang.

    Dia pernah kena belasah sampai lebam bijik mata oleh 'Husin and the gang' yang mengganggu Ina masa darjah tiga. Waktu darjah 4, bila dia mula lancar tulis baca dan tahu berpantun sikit-sikit diapun tulis surat kpd Ina "Pen merah pen biru, U baca I love U' bersama sebijik gula-gula Hacks sebagai hadiah harijadi Ina... gara-gara surat itulah dia jelingan tajam Mak Ropiah ibunya Ina yang terjumpa surat itu waktu menyemak buku sekolah Ina. Mak Ropiah memberitahu hal itu kepada ibunya, dan hasilnya dia terpaksa menadah telinga menahan leteran maknya. Nasib baik bapak tak tahu, kalau tidak naya.

    Hakim gelak sorang-sorang waktu teringatkan peristiwa itu tapi fikirannya kembali cemas mengingatkan sms Ina tadi. Sudah hampir 15 kali dia cuba hubungi telefon Ina tapi masih tidak berjawab. Dia amat risau kala itu, fikirannya menelah perkara yang buruk-buruk saja.

    Dia risau kerana Ina tinggal seorang diri. Rakan serumah Ina, si Baizura sedang bekerja kala itu. Dia tahu, Ina kerja shift pagi tadi, Baizura kerja shift malam. Dia risau kerana panggilannya tidak berjawab.

    Dia risau takut-takut rumah Ina dimasuki penyamun yang memang menjadi-jadi akhir-akhir ini. Baru-baru ni, ada rumah di kawasan perumahan Ina dimasuki perompak. Dia berdoa jika rumah Ina dimasuki perompak sekalipun janganlah kekasih hatinya itu diapa-apakan, ambiklah barang apa saja yang mereka mahu asalkan Ina tidak diapa-apakan. Dia berdoa sungguh-sungguh.

    Dia bercinta dengan Ina sejak darjah 6 lagi, sejak dia mengerti apa itu baligh bagi seorang laki-laki dan perempuan. Hingga sekarang mereka masih bercinta. Kasihnya pada Ina dah macam Gunung Everest, tak tergoyahkan. Jika tak ada aral melintang hujung tahun ini keluarganya akan masuk meminang Ina. Ina akan menjadi surinya yang sah dan dia tak mahu apa-apa yang buruk terjadi kepada bakal isterinya itu.

    Keretanya memecut laju memasuki kawasan perumahan Ina. Sebaik berhenti di depan rumah Ina Hakim terpa keluar dari kereta. Dia lompat pagar rendah rumah Ina. Dia terpa ke pintu sambil jerit "Ina, Ina". Dia pulas tombol pintu, pintu tak berkunci. Dia betul-betul cemas. Dia ketuk pintu bilik Ina. Dia dengar esakan Ina. Ina menangis. Hakim makin cemas. Dia ketuk lagi pintu bilik Ina sambil panggil nama Ina. Hakim tak boleh bersabar lagi, dia pulas tombol pintu bilik Ina. Juga tak berkunci. Dia masuk bilik Ina, dia tengok Ina teresak-esak atas katil. Rambut Ina kusut masai, Ina tekup muka sambil menangis.

    "Ina, apa yang terjadi sayang" Hakim cuba pujuk Ina. Ina masih dalam sendu. "hu... hu... "

    " Ina, cakap kat abang elok-elok, apa yang dah jadi"

    "Hu..hu"

    Hakim dah tak sabar, dia dah tak peduli walau apapun yang akan keluar dari mulut Ina. Dia akan terima walau seburuk manapun berita yang akan keluar dari mulut Ina.

    Hakim goncang bahu Ina. "Ina, what the hell is going on... tell me!!" Suara Hakim kuat kali ini.

    Ina berenti menangis, Ina tatap wajah Hakim, Ina renung mata Hakim.

    "Bang, Ina lapar, nak makan nasik. Duit gaji tak masuk lagi."


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 40
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by szainizam on Mon Mar 02, 2009 1:06 am

    hahaha....

    Ina nak makan free la tuh! Laughing

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Mon Mar 02, 2009 7:59 am

    Ini adalah sebuah kisah benar mengenai Word Perfect Helpline (bantuan > berkenaan Word Perfect melalui telefon). Seorang pekerja di helpline ini telah diberhentikan. Walau bagaimanapun, pekerja ini telah menyaman Word Perfect atas dakwaan "Memecat Tanpa Sebab". Inilah perbualan telefon pekerja berkenaan yang menyebabkan beliau dipecat:

    "Ridge Hall computer assistance; boleh saya bantu anda?"
    "Ya, err, Saya ada masalah dengan Word Perfect."
    "Masalah bagaimana tu encik?"
    "Saya sedang menaip, tiba-tiba semua perkataan tersebut hilang."
    "Hilang?"
    "Ya, ia hilang."
    "Hmm. Macam mana monitor anda kelihatan sekarang?"
    "Kosong, tak ada apa-apa."
    "Tak ada apa-apa?"
    "Blank, ia tak respon apa-apa bila saya menaip."
    "Adakah anda masih didalam WordPerfect, atau anda telah keluar?"
    "Macam mana saya nak tau?"
    "Bolehkah anda nampak C: prompt pada skrin anda?"
    "Apa tu si-perom?"
    "Tak apalah, boleh tak anda gerak-gerakkan mouse anda di skrin?"
    "Cursor pun tak ada: kan saya dah kata ianya tak memberi sebarang respon bila saya taip."
    "Adakah monitor anda ada power indicator?"
    "Monitor tu apa?"
    "Ianya adalah sebuah alat yang ada skrin padanya dan ianya berbentuk seperti TV."
    "Adakah ianya mempunyai lampu kecil yang menyala bila monitor anda dihidupkan?"
    "Saya tak tahu."
    "OK, kalau begitu cuba lihat di belakang monitor anda dan cuba cari socket dimana wayar power anda di pasangkan. Boleh nampak tak?"
    "Rasa-rasanya."
    "Bagus. Ikut wayar tersebut hingga ke plug, dan adakah ianya dipasangkan pada soket elektrik di dinding anda."
    "Yaa, terpasang."
    "Masa anda lihat di belakang monitor tadi, perasankah anda ada dua wayar terpasang di belakang monitor anda, bukannya satu?"
    "Iya ke?."
    "Sebenarnya ada dua. Sekarang saya nak anda pergi balik ke belakang monitor anda dan cari satu lagi wayar tersebut"
    "Okay, jumpa dah."
    "Cuba ikut wayar tersebut dan beritahu saya samada ianya terpasang dengan ketat di belakang computer anda."
    "Alamak tak sampai laa."
    "Ok... boleh cuba jenguk-jenguk samada ianya terpasang atau tidak?"
    "Tak boleh."
    "Tak boleh juga ke jika anda cuba panjat apa-apa seperti kerusi dan tengok kat belakang tu?"
    "Oh, saya tak nampak bukannya sebab angle tak betul, tapi pasal gelap."
    "Gelap?"
    "Ya. Lampu pejabat ni terpadam dan satu-satunya sumber cahaya yang saya ada adalah dari cahaya tingkap."
    "OK, kalau macam tu hidupkanlah lampu pejabat anda."
    "Tak boleh."
    "Tak boleh? Kenapa?"
    "Sebab kat pejabat saya "blackout", tak ada elektrik."
    "Blackout... tak ada elektrik? Aha, Okay, kita dah dapat penyelesaiannya sekarang. Anda masih mempunyai kotak, manual dan barang-barang pembungkusan semasa komputer ini dihantar?"
    "Ada... saya simpan kat dalam almari."
    "Bagus. pergi ambil barang-barang tersebut dan unplug komputer anda. Kemudian bungkuskan sepertimana masa ianya baru-baru sampai dulu. Hantar balik ke kedai dimana anda beli dulu."
    "Ehh? Ye ke? Macam tu sekali punya teruk ke?"
    "Iya, rasa-rasanya macam itulah."
    "Err... okey lah. Nampaknya saya kena buat macam tu lah. Tapi nak cakap apa dengan pekedai tu?"

    "Beritahu mereka anda terlalu bangang untuk memiliki sebuah komputer."


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by Aku Tak Sengal on Mon Mar 02, 2009 11:39 am

    cam biasa, lawak semua aku copy&paste jer.. huhu




    4 org duduk bertentangan di dalam sebuah keretapi.. seorang warga amerika, seorang kongo, seorang bangladesh dan seorang malaysia..
    sedang dalam perjalanan, warga amerika tu mengeluarkn 100 us dollar lalu dibakarnya utk menghidupkan rokok..
    semua terkejut dgn tindakan si amerika dan belum sempat bertanye, si amerika ni kata

    " its ok.. too many DOLLARs in Amerika,"..

    tanpa mengendahkn kata2 si amerika tu, si kongo pula mengeluarkn sekotak cigar yg termahal didunia.. di bakarnya satu dan yg lain dibuang ke tingkap.. tersentak dengan tindakan si kongo ni, si amerika bertanye,

    "why??,".

    si kongo menjawab,

    " there is too many cigars in kongo"..

    si malaysia dan si bangla terpinga2 dengan perbuatan mereka td..
    belum sempat si bangla kata apa2, si malaysia terus campak si bangla keluar tingkap.. dengan selambe si malaysia berkata

    "nevermind... too many bangla in Malaysia,"....

    Rolling Eyes

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by Aku Tak Sengal on Mon Mar 02, 2009 11:49 am

    copy&paste lagi.. huhuh Razz

    Di sebuah rumah, sepasang pengantin akan dinikahkan.Selepas pengantin lelaki menjawab lafaz nikahnya,tok kadi pun bertanya pada wali & 2 saksi pengantin:

    Tok kadi: Sah?(sambil melihat wali)
    Wali : Sah tok…
    Tok kadi : Saksi ,sah?
    Saksi : Sah..sah
    Tok kadi : sah? (sambil melihat saksi 2)
    Saksi 2: Err..saya tak berapa dengar dengan jelas, rasanya lontaran suara si pengantin tak begitu mantop...emmm,pitching die lari sikit,pengantin ni tak menghayati dengan baik…punchline tak smpai..orang tetunggu2 mane tapi takde…lagi 1 rupa ade tapi kalu suara tak bagus tak guna gak..cuba sekali lagi k..nice try…
    Tok kadi : Haaaaa…???

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by Aku Tak Sengal on Mon Mar 02, 2009 4:22 pm

    copy&paste... hehehe Arrow



    sebuah rumah sedang terbakar..... suasana cemas sekali. di jendela tingkat 2 kelihatan seorang ibu sedang mendokong anak kecilnya yang baru berusia 3 bulan sambil menjerit minta tolong.... api makin marak, bomba masih belum kelihatan.... orang ramai hanya sekadar menjadi penonton....

    tiba-tiba seroang pemuda tampil dengan machonya lalu berteriak "Puan, campakkan anak puan itu ke bawah.... saya akan menyambutnya!!"

    Ibu itu sangsi dan serba salah sekali.... campak atau tidak??

    melihat keraguan itu pemuda tersebut berkata" Puan tak kenal ke saya?? Saya adalah penjaga gol bolasepak kebangsaan... pintu gol saya belum pernah dibolosi! saya boleh menyambut apa saja objek dengan sebarang kelajuan!"

    tanpa berfikir lagi, ibu itu terus mencampakkan anaknya ke bawah... dan dengan penuh bergaya pemuda itu menyambutnya... anak itu selamat...

    orang ramai bersorak dan bertepuk tangan....

    DAN dengan rasa penuh teruja, pemuda itu melambungkan anak itu 2 meter ke udara dan menyepaknya 60 meter kedepan.....

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Tue Mar 03, 2009 9:28 pm

    haha yg ini mmg kelakar...

    yg ni aku jumpe dlm 1 blog.. mmg klaka tul cerita die!

    Telur Rebus



    Citer dari kawan aku Aku dapat citer nie dari kawan aku... cam nie citer dia... Aku ada cerita ni... lawak la juga.. tapi jangan ketawa tau... Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran -iaitu makan telur rebus. Aku pun taktahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya. Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan telur rebus. Tapi semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu dengan meninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.. sebab orang rumah aku masak sedap-sedap.. so aku dah tak kisah lagilah.. Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak.. akupun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar akupun singgah satu kedai makan tu... ada telur rebus lah.. akupun makan nasi dengan telur rebus.. lepastu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba je kat rumah aku rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk kerumah, isteri aku tiba-tiba cakap dia ada 'surprise' untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku. Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan. Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku. Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini. Aku pun tahan ler... Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi mengangkatnya. Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya... bau boleh tahan... maklumler berapa biji telur tah aku bedal tadi... Alamak.. ada lagi satu la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi.. bunyinya PRROOTTT!!... fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia... aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia... adalah macam bau telur tembelang sikit.. Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi... hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprise dia ni. Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu.. lepastu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu... PRRROOOOOTTT!!!!... fuhh lega... bergegar sikit meja makan dibuatnya... peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut 'ahhhh.... lega...'. Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang.. Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!' dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le... camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus melopong...ALAMAK!!! Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!."


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Wed Mar 04, 2009 11:08 pm

    kenapa mati hari jumaat?


    Salah sebuah katil di dalam bilik ICU sebuah hospital ternama kerap mengalami kejadian pelik..

    Setiap pesakit yang ditempatkan disitu pasti akan meninggal pada setiap hari Jumaat pagi tanpa mengira umur, jantina atau tahap kesihatan mereka

    Perkara ini sangat membingungkan para doktor... Lalu para doktor memutuskan untuk memantau katil tersebut...mungkin makhluk halus ada menetap disitu.

    Apabila tiba hari Jumaat yang berikutnya... beberapa org doktor bersiap sedia untuk mengenalpasti penyebab kepada kematian di katil tersebut yang mana pada ketika seorang pesakit lelaki muda sedang tidur... Beberapa doktor memegang Yassin dan Quran sebagai persiapan menghalau makhluk halus..

    Masa berputar... pukul 08:00am.. 08:30am sehingga jam 9.00 am ...

    tiba-tiba......

    Pintu bilik ICU itu terbuka....
    Kemudian masuklah Makcik Timah Seorang pekerja sambilan sebagai pencuci

    yang hanya bertugas setiap hari jumaat..

    Makcik Timah masuk... mendekati katil keramat tersebut... dan terus

    mencabut....


    soket elektrik untuk alat pernafasan bantuan agar dapat menghidupkan..


    vacuum cleanernya....


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by Aku Tak Sengal on Thu Mar 05, 2009 3:06 am

    hahaha..

    mak timah rupenye makhluk halus tu..

    lol!

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Thu Mar 05, 2009 7:34 am

    eorang jemaah haji dari Indonesia teringin benar nak belajar tunggang unta ketika di tanah suci. Pak Arab yg jaga unta tu kata,

    "mudah saja.Wak naik dibelakangnya, bila mau jalan, ucap saja 'alhamdulillah...' Bila mau berhenti, ucaplah 'aaamiiiiinnn'.

    Wak pun setuju. Sebaik saja naik dibelakang unta, Wak pun ucapkan

    "alhamdulillahhhh..."

    Dan unta pun mula berjalan perlahan-lahan. Apabila sudah terasa seronoknya, Wak terus mengucapkan

    "alhamdulillah"

    berkali-kali dengan nadayang semakin riang dan pantas sehingga unta terus berlari deras. Tau-tau wak menyedari ada gaung yang dalam sudah dekat dihadapan. Dalam cemas, dia segera teringat pesan PakArab, lalu mengucapkan

    "Amin! Amin!Amin! "

    berulang kali seperti menekan emergency brake pada kereta dengan harapan unta itu berhenti sebelum tiba ke tebing.Akhirnya unta itu berhenti betul-betul di tebing gaung. Dengan nada yang sungguh lega dan dengan penuh kesyukuran, sambil mengurut dadanya, Wak segera mengucapkan

    "alhamdulillahhhhhhh......."


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    haziqnet
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 85
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by haziqnet on Sat Mar 07, 2009 10:23 pm

    hahaha lawakla lawak harimau tuh...huhu mati2 au ingat harimau tu jd harimau beriman yg baik...rupa2 nye dia bc doa makan...fuh nih kira lawak pedih nih...

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Tue Mar 10, 2009 9:19 am

    HUSBAND SMART but WIFE SMARTER

    A man called home to his wife and said, "Honey I have been asked to go
    fishing up in Canada with my boss and several of his friends.
    We'll be gone for a week. This is a good opportunity for me to get that
    promotion I've been wanting, so could you please pack enough clothes for a
    week and set out my rod and fishing box?
    We're leaving from the office and I will swing by the house to pick my
    things up"
    "Oh! Please pack my new blue silk pajamas." The wife thinks this
    sounds a bit fishy but being the good wife she is, did exactly what her
    husband asked
    The following weekend he came home, a little tired but otherwise looking
    good. The wife welcomed him home and asked if he caught many fish?
    He said, "Yes! Lots of Salmon, some Bluegill, and a few Swordfish. But why
    didn't you pack my new blue silk pajamas like I asked you to do?"





    You'll love the answer...

    The wife replied,





    "I did. They're in your fishing box...."


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Tue Mar 10, 2009 9:28 am

    6 Truths of Life

    1. You cannot touch all your teeth with your tongue.
    2. All idiots, after reading the first truth, will try it.
    3. And discover that The first truth is a lie.
    4. You're smiling now because you're an idiot.

    5. You soon will forward this to another idiot.
    6. There's still a stupid smile on your face.

    I apologize about this .
    You and I are idiot and we needed company ...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    afizsxp
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 104
    Age : 33
    Location : Bukit Tinggi,Klang
    Job/hobbies : Stc
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by afizsxp on Tue Mar 10, 2009 12:39 pm

    Pada cuti hari minggu yang lalu, aku menghadiri Satu Majlis akad nikah kawan pada kawan ku. Waktu tu aku bercuti dikampung dia. Jadi bila ada kenduri macam tu dia pun pergi dan ajak aku sekali. Aku pun ikut sama.

    Masa tu majlis akad nikah tu dijalankan di ruang tamu. Ramai orang aku
    tengok, sambil duduk bersila mengelilingi tok kadi dan pengantin lelaki.
    Dahsyat, pengantin tu duduk atas bantal macam raja. Aku jarang tengok
    majlis macam nih.

    Jadi masa bersila tu, aku pun mengesot sikit2 untuk dengar apa yang tok
    kadi akan tanya. Rupanya macam2 jugak tok kadi tanya. Tapi ada satu soalan yang menyebabkan aku malu besar?..

    Tok kadi tanya pasal satu hari berapa kali kene sembahyang, dengan lajunye mamat pengantin tu jawab " lima ". Tok kadi tanya lagi, bagi
    contoh2 najis kecil, dia pun jawap kencing baby yang kecik2 lagi. Tok kadi pun angguk ler, jadi aku rasa jawapan tu ok la kut. Tok kadi tanya lagi contoh najis besar, mamat tu mula dah panik, jeling kiri, jeling kanan, mula tengok syiling, aku rasa macam nak tolong je mamat pengantin tu?bukannye susah, jawapannya anjing ngan b@b! je,..tapi mamat tu dah mula berpeluh jantan keluar kat dahi?.tok kadi mula senyum? Aku sebut dalam hati moga2 dia dengar 'anjing ngan b@b! la hoi', tapi rupanya aku cakap dalam hati dia tak dengar. Aku tak tahu apa yang jadi selepas itu, kerana majlis tu jadi kecoh kerana ramai orang yang berada disekeliling majlis tu sambil minum air sirap, tersembur keluar minuman tu terkena baju ramai orang, aku pun sama, masa tu aku tengah minum sirap tu, tiba2 aku semburkan balik,
    dah kene member kat tepi2, kecoh jadinya, aku pegang mata aku, penuh dengan air mata. Yang aku ingat masa tok kadi tanya tentang contoh najis besar kat pengantin tu keadaan senyap sunyi?.

    Tapi bila pengantin tu jawap "Taik Gajah"
    suasana jadik hingar bingar dengan gelak ketawa orang yang dah tak boleh tahan, nak control macamana ?taik gajah? besar betul..nak2 bila gajah makan durian.

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Wed Mar 11, 2009 8:32 am

    hahhaha!!! mmg kelakar!!!!

    Pada satu hari 3 orang lelaki telah sesat ke dalam hutan.

    Mereka telah ditangkap oleh satu puak orang asli yang makan manusia (kira macam cerita cannibal holocaust ler ni).

    Ketua puak tu pun mengarahkan anak buahnya supaya membunuh ketiga lelaki itu utk dijadikan santapan.
    Ketiga lelaki itu pun merayu dgn sepenuh hati supaya mereka dibebaskan.

    Oleh kerana mereka merayu dgn bersungguh-sunggguh, ketua puak itu pun setuju utk melepaskan mereka dengan satu syarat.

    Syaratnya
    ialah mereka perlu mencari 10 biji buah tempatan dalam masa sejam.
    “Ah.. nie simple punya keje“ kata mereka dalam hati.

    Maka mereka pun berpecah ke dalam hutan untuk mencari buah-buahan tersebut dengan
    diiringi oleh beberapa lelaki dari puak tersebut.

    Lelaki yang pertama keluar dengan membawa 10 buah nenas. Kemudian berkata ketua
    puak kepada anak buahnya, “Sumbatkan buah tersebut ke dalam
    punggungnya, kalau dia mengeluarkan bunyi, bunuh dia! Kalau dia boleh
    bertahan, kita lepaskan“ Lalu buah nenas itu pun disumbatkan kedalam
    punggung lelaki malang tersebut. Pada buah nenas yang kedua, lelaki itu
    pun menjerit dan dia pun dibunuh.

    Kemudian lelaki kedua pun muncul. Dia membawa 10 biji ciku bersamanya. Dia pun dikenakan tindakan yang sama. Oleh kerana buah ciku kecil, lelaki itu dapat bertahan
    sehingga buah ciku yang kelapan. Pada masa ini, tiba-tiba lelaki tu
    ketawa. Maka dia pun dibunuh.

    Apabila sudah mati, roh orang yang pertama pun berjumpa ngan roh orang yang kedua.

    “Kenapa kamu ketawa pada buah ciku yang kelapan?“ tanya roh pertama.

    Jawab roh yang kedua, “Aku nampak rakan ketiga kita tu keluar dengan membawa BUAH DURIAN!!“


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Wed Mar 11, 2009 8:33 am

    Interview Dengan Penjaga Landasan Keretapi


    Sarjo memohon perkerjaan sebagai penjaga lintasan kereta api. Dia dihantar berjumpa Pak Basri , ketua bahagian lalulintas,untuk diinterviu."Katakan ada 2 keretapi melalui jalan yang sama pada masa yang sama,apa yang akan kamu lakukan?," tanya Pak Basri. "Saya akan pindahkan salah satu rel yg lain,"jawab Sarjo.

    "Kalau handle untuk mengalihkan relnya rosak, apa yang akan kamu lakukan?"tanya Pak Basri lagi.

    "Saya akan turun ke rel dan membelokkan relnya secara manual".

    "Kalau tidak berfungsi atau alatnya rosak, bagaimana?".

    "Saya akan balik ke pejabat dan menghubungi stesyen terdekat."

    "Kalau telefonnya sedang digunakan?"

    "Saya akan lari ke telefon awam yg terdekat?"

    "Kalau telefon awam rosak?"

    "Saya akan pulang menjemput nenek saya."


    "Ooo....tapi kenapa pulak awak jemput nenek awak?" tanya Pak Basri kehairanan.

    "Kerana seumur hidup nenek saya selama 73 thn , nenek saya belum pernah melihat keretapi berlanggar.""


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Wed Mar 11, 2009 9:33 pm

    Gift for wife's birthday

    A wife was very unhappy with her car and complained a lot to her husband:
    Knowing her birthday was coming up shortly, she said to her husband...
    'Buy me a surprise for my birthday!' she said.
    'Something that accelerates from 0 to 100 in 4 seconds! And I would prefer a white one!'

    Spoiler:

    The guy is DEAD now and the wife now is in jail for a murder


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by MalaYneuMaya on Wed Mar 11, 2009 11:04 pm

    assalamualaikum...

    waduhai sadisnya...hahaha...mmg surprise sungguh


    --------------------------------------------

    naza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 111
    Age : 28
    Location : di mana bumi ku pijak...di situ la aku.
    Job/hobbies : sesi bercakap dgn kucing...
    Registration date : 10/03/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by naza on Thu Mar 12, 2009 10:09 am

    non human punyer lawak buat aku ktawa sampai kuar air mater...huhu... Laughing

    naza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 111
    Age : 28
    Location : di mana bumi ku pijak...di situ la aku.
    Job/hobbies : sesi bercakap dgn kucing...
    Registration date : 10/03/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by naza on Thu Mar 12, 2009 10:37 am

    banyak2 binatang/haiwan, haiwan/binatang aper yang boleh selamtkan haiwan lain...? Question

    PuteriNurFarah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 250
    Age : 25
    Location : tempat yg ade LOVE LOVE
    Job/hobbies : Buat kerja rumah dan RTS gamer
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by PuteriNurFarah on Thu Mar 12, 2009 10:47 am

    Kul 12mlm..amid & alan pulang dari keje,naek teksi..kje byk kt opis,blk pun lewat,sblum ni x pernah mcmni,selalu blk pun naek kereta alan..tapi kereta dah takde,kene curik..

    Alan : eh,betol ke org cakap kt sini de teksi berhantu?? Ade dengar x??

    Amid : Ade dengar.. diorg cakap..die jmput pnumpang tu,pastu die menjelma jd antu..bau busuk..muke huduh.. pastu isap darah org plak tu.. nape ko tanye?? Wat seram je la ko ni..

    Alan : 1st time aku blk keje naek teksi ni..aku rase Laen mcm plak..debar2 jek..something wrong ni.. ah..!! biar la..jgn pkir bkn2..tahyul2..

    Amid : tau..x pe.. haa..!! tu teksi tu..tahan2..

    Pemandu Teksi : Nk blk mne dik?? Korang ni last passenger abg ni..jgn jauh2 da la..

    Alan : kitorg nk ke subang..USJ1 bang..apartment permai..tau x bang?? Boleh la bang..jauh cket jek.. bole ye bang..

    Pemandu Teksi : Eh..!! jauh tu dik dari pandan ni..jauh nye kje..dari subang ke pandan..

    Amid : sbelum ni naek kereta bang..arini jek naek teksi..bole ye bang..

    Pemandu Teksi : Naek Lah..cian aku tgok korg ni..

    Alan & Amid : Mekasih bang.. Hehe..!!

    Si brader teksi ni pun bukak la cite..

    Pemandu Teksi : korg pernah dengar cite teksi hantu kt sini x??

    Alan & Amid : Pernah..nape bang?? Betol ke cite ni??

    Pemandu Teksi : eh..betul la.. korang ni x caye ek bende2 mcmni?? Memang ade pun..pnumpang yg naek tu akan terhidu bau busuk dari teksi tu..itu tande2 nye la..pastu teksi tu akan benti kat tmpt sunyi,gelap..pmandu die pun akan menjelma jadi lembaga itam yg bsar & bertaring..pastu lembaga tu akan isap darah pnumpang tu.. haa.. mcm tu la cite nye..

    Alan : yeke..malang la nasib sape yg kene tu..hehe.. sy x caye la bende2 ni bang..tahyul-mahyul jek..

    Amid : (sambil berbisik)..oii..mangkuk..pehal cabul sgt mulut ko ni?? Ntah2 brader teksi ni antu tu.. Laen mcm jek aku tgok.. die pun arif bercerita..mcm die jek antu tu.. takut aku..

    Alan : hahahahahaha.. wat lawak la ko ni..

    Pemandu Teksi : Pe yg lawak nye dik?? Gelak besar lagi tu?? Jgn maen2 dik..dgn bende2 halus ni.. hehehe..

    Lepas kene tegur..amid & alan pun terdiam..tiba2 terbit 1 bau yg agak busuk,menusuk dlm kalbu sanubari hidung diorg..

    Amid : (sambil berbisik)..wei..ko bau x ape yg aku bau?? Bulu roma tengkuk aku da tegak2 ni..Laen mcm jek..abg teksi ni senyap jek.. wei..aku takut La..

    Alan : (sambil berbisik).. eh..ko jgn takut,kalau kau takut..aku pun takut..memang ade bau pun..jgn die benti kt depan tu dah..tempat tu sunyi,gelap..

    Tibe2 teksi tu benti kat tempat gelap tu..sunyi jek suasane nye..

    Maka..

    Alan & Amid : Aaahhh..sudaahh..!! knape benti bang??

    Pemandu Teksi : hehehe..tempat sunyi ni elok benti..gelap,x de orang..x de sape2 nmpak.. hehehe.. korang duduk sini diam2.. hehehe..

    Alan & Amid : Hah..!! Alamak tok..!! jgn isap darah kami tok,kami x kawin lagi.. kursus kawin baru je daftar,tu pun kelas die x pegi Lagi.. ampun kan kami tok.. waa..waa..

    Pemandu Teksi : Tok?? eh..apahal korang ni..?? aku nak gi berak la kat semak tu,kang terang2 kang orang nampak..eh!! aku sakit perut la..makan jering&petai tghari tadi..ko x bau ke kentut aku tadi?? Lagipun sini bukan ade toilet pun.. dah..dah.. lepas kaki aku..siap melutut,merayu Lg ni.. ape kes?? eishh..!! Lepas2..berak dLm seluar plak aku kang..!! eish..!!

    Alan & Amid : Hah?? Laa..!!

    naza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 111
    Age : 28
    Location : di mana bumi ku pijak...di situ la aku.
    Job/hobbies : sesi bercakap dgn kucing...
    Registration date : 10/03/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by naza on Thu Mar 12, 2009 10:53 am

    komedi seramnyer... Surprised hehehe

    PuteriNurFarah
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 250
    Age : 25
    Location : tempat yg ade LOVE LOVE
    Job/hobbies : Buat kerja rumah dan RTS gamer
    Registration date : 17/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by PuteriNurFarah on Thu Mar 12, 2009 10:55 am

    DIALEK KELANTAN
    Kali Arung - Sekaligus
    Air Geh - Air Berkabonat
    Jauh Sapok - Teramatlah Jauhnya
    Panah Terik - Panas Yang Teramat Sangat
    Sejuk Ketta - Sejuk Yg Sangat?
    Ite Lettung - Tersangatlah Hitamnya
    Punoh Jahne - Rosak
    Gura Bewok - Gurauan Yang Menyebabkn Pergaduhan
    Taik Aye Muna - Tahi Ayam Yang Masih Hangat
    Kona Lepe - Corner Lipat
    Kelecak - Terpelanting
    Nakuk Paik - Penakut Yang Amat Tinggi
    Lonjong - Tinggi Sangat
    Masing Pekkok - Teramat Masin
    Nipih Nayyang - Sangat Nipis
    Maknga - Cuai
    Babei - Degil (Tak Tau Nak Eja Camne)
    Jabir / Supek - Plastic Bag
    Koghok - Tengkorak
    Kehek - Muntahkan Semula
    Puahsang - Boring
    Meppeh - Tak Larat
    Kepeh Blepeng - Sangat Kempis
    keghah kekong -keras yg teramat
    koho/selo - perlahan/slow
    kettuk heghek -kentut tarik
    blana kokna - banyak yang amat
    samah - 50 sen
    duo amah -singgit
    kekoh -gigit
    blago -berlanggar
    mokte- rambutan
    woh kekoh caa -kuih buah melaka
    ccongek -tejungkit
    kupik hangik -kedekut nak mampos
    woh tteghe-buah gajus
    nnetting- melantun
    manih letting -manis yg amat
    pok-e-dèng -pepatung

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 40
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by szainizam on Thu Mar 12, 2009 10:59 am

    Bagus2 puteri...
    tambah sikit perbendaharaan kata saya...

    Kelakar gak ek..
    sekali arung tu pun macam biasa pakai belah Melaka...


    p/s teringat bersama teman2 di pengkalan kubur...huhu bounce

    Sponsored content

    Re: Koleksi Lawak

    Post by Sponsored content Today at 4:26 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:26 am