Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Koleksi Lawak

    Share

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Fri Mar 13, 2009 8:41 pm

    haha lawak pakcik bas mmg menarik hahaha!!!


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 40
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by szainizam on Fri Mar 20, 2009 10:17 am

    Dalam satu temuduga di Kuantan, Pengurus Besar bertanya kepada seorang wanita yang memohon kerja samada dia mempunyai sebarang kelebihan yang luar biasa.

    Wanita : Ada tuan. Saya selalu menang kuiz teka silangkata, slogan terbaik dan peraduan mencari perbezaan gambar.

    Pengurus besar : Bagus tu. Tapi maksud saya ialah yang dilakukan dalam waktu bekerja.

    Wanita : tuan jangan bimbang. Semua kuiz, peraduan teka beza gambar tu saya buat dalam waktu bekerja la.... Very Happy

    szainizam
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 40
    Location : opis/umah/kedai OneDropPerfumes..mailah!
    Job/hobbies : Peguam Syarie
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by szainizam on Fri Mar 20, 2009 10:25 am

    Suatu hari Mutu disuruh oleh bosnya untuk mengecat garisan putih di tengah jalan raya.

    Hari pertama, mutu mengecat sejauh lima kilometer.
    Tapi hari esoknya dan hari-hari berikutnya, bos mutu menjadi pelik sebab jaraknya semakin pendek.

    Hari kedua, mutu cat sejauh tiga kilometer.

    hari ketiga, satu kilometer. hari keempat, setengah kilometer sahaja!

    Mutu dipanggil ke pejabat dan bos bertanya," Dei, Tambi! apa pasal makin hari makin sikit lu cat itu jalan?"

    "Susahlah bos...sebab makin lama saya makin jauhlah dari itu tong cat."...

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Mon Mar 23, 2009 9:00 am

    Suatu hari di Fakulti Sains sebuah Universiti Tempatan..sedang berlangsung ujian berkaitan serangga.. Ujian kali ini sungguh susah... Mahasiswa mesti mampu menentukan jenis dan nama serangga dari potongan-potongan kaki yang diberikan oleh Pensyarah...

    Dua jam sudah berlalu. Tidak ada seorangpun pun yang boleh menjawab soalan ujian. Seorang mahasiswa yang amat kecewa.. memutuskan untuk keluar dewan Ujian... dia menghempas daun pintu dengan kuat... "Dummmm!!!!" Melihat keadaan itu... pensyarah didalam dewan marah dengan berkata.. "Hey! suka hati mak bapak hang je hempas pintu tu ye?! Siapa nama kau !!!" Mahasiswa yang sudah terlanjur berada di luar segera menjulurkan kakinya ke pintu sambil berkata... "Nie kaki saya... encik... Cuba encik teka.. siapa nama saya?"


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by Aku Tak Sengal on Tue Mar 24, 2009 1:37 am

    wahahaha... kena menganjing balik... lol!

    muraicherang
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 160
    Location : klate
    Job/hobbies : pikat burung tino
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by muraicherang on Tue Mar 24, 2009 2:25 am

    Buoh gomok
    buoh neting
    belanar konar
    tepuh
    sapan
    tekuh
    belago
    gelenya
    gedebe
    geger
    kecek
    jebul
    kupit hangit
    kupit bangar
    ni kisah anak sedara aku......
    satu ari tu dio g kedai (duit ada spuluh sen)
    dia tanya yang itu, dia tanya yang ini, dia tanya yang sana, dia tanya yang sini...
    lalu dia keluar (tanpa membeli) balik ke rumah.
    emak dia tanya mana barang yang dia beli
    dia kata barang yang dia nak tak ada
    mak dia tanya barang apa
    dia jawab barang yang harga sekupang
    kahkahkah... patutle tak ada. kat sini guna sen bukan kupang
    (dia dari kedah)

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Tue Mar 24, 2009 7:47 am

    surat cinta..

    one day,a malay boy saw his girl flirting with another boy..so, he felt frust and sent a letter to his girlfriend..

    dear xy(nama dirahsiakan),

    i want to cut connection with you because i saw you play wood three in front of my eyes...i don't cry because i don't have eye water anymore... you really are crocodile land..

    safe walk,
    -xx-


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Thu Apr 16, 2009 9:11 am

    The love story of Ralph and Edna.

    Just because someone doesn't love you the way you want
    them to, doesn't mean
    they don't love you with all they have…

    Ralph and Edna were both patients in a mental hospital. One
    day while they
    were walking past the hospital swimming pool. Ralph
    suddenly jumped into the
    deep end. He sank to the bottom of the pool and stayed
    there.

    Edna promptly jumped in to save him. She swam to the bottom
    and pulled him
    out.

    When the Head Nurse Director became aware of Edna's
    heroic act
    she immediately ordered her to be discharged from the
    hospital, as she now
    considered her to be mentally stable.

    When she went to tell Edna the news she said, 'Edna, I
    have good news and
    bad news. The good news is you're being discharged,
    since you were able
    torationally respond to a crisis by jumping in and saving
    the life of the
    person you love. I have concluded that your act displays
    sound mindedness.

    The bad news is, Ralph hung himself in the bathroom with
    his bathrobe belt
    right after you saved him. I am so sorry, but he's
    dead.'

    Edna replied, 'He didn't hang himself, I put him
    there to dry. How soon can
    I go home?'

    *Happy Mental Health day!*


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by fiza_cute on Thu Apr 16, 2009 10:19 am

    hahaahhaha...

    lawak giler...

    Laughing

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by MalaYneuMaya on Thu Apr 16, 2009 1:38 pm

    assalamualaikum...

    haha short lagi rupanya Edna tu... Laughing


    --------------------------------------------

    ariff360
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 214
    Age : 25
    Location : ambo anok kelate..asal ore pasir mas..demo?
    Job/hobbies : kelih ore..cari ore..make ore..
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by ariff360 on Wed Apr 22, 2009 9:46 pm

    seorang wanita asing(disyaki dari pattani thailand)yg dtg ke malaysia bekerja sbg penoreh getah telah dirogol oleh majikan dia..
    polis sedang menyiasat ttg kes tersebut..(lalu ditanya kepada wanita tersebut)

    polis: puan, macam mane benda ini boleh berlaku??

    wanita: baek sungguh towkey kitoo..
    xdok beghah wat mari beghah..
    xdok lahuk wat mari lahuk..

    polis: (mencatat sesuatu pada buku laporan)

    wanita: (lalu wanita itu berkata lagi)
    2,3 haghi,duk maheng halik phonggek..
    kito tanyo nok happo..
    nyo mitok phonggek..
    kito nyo maghi xdok passpok..
    tok buwi nyo gih repok..

    polis: lepas itu,apakah yang berlaku??

    wanita: kito pong nyo buwi laa mugo baghe xdok hauhh..

    polis: (senyap..lalu menulis sesuatu pada buku laporan.."kes sudah selesai")


    ~~sape fham,mmg terer..~~

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Thu Apr 23, 2009 10:06 am

    aku tak phm.... mcm mana leh selesai?


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    ariff360
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 214
    Age : 25
    Location : ambo anok kelate..asal ore pasir mas..demo?
    Job/hobbies : kelih ore..cari ore..make ore..
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by ariff360 on Fri Apr 24, 2009 11:34 am

    ahahaha..cbe ko tgk elok2 teri..aku xleh nak explain,makin explain,makin payah plak...hahahahhaha


    ~~~wanita: kito pong nyo buwi laa mugo baghe xdok hauhh..~~~<---fahami ayat ini

    cixent
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 44
    Age : 27
    Location : Tumpat, Kelantan
    Job/hobbies : Jobless
    Registration date : 08/04/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by cixent on Sat Apr 25, 2009 11:37 pm

    Aku orang kelantan... memang faham.. Surprised

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by raidizh AR on Sun Apr 26, 2009 3:08 am

    da try bace ulang2 kali da

    still xpaham

    ap mksd die?

    xtenang ak nih

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Sun Apr 26, 2009 10:41 am

    ariff360 wrote:ahahaha..cbe ko tgk elok2 teri..aku xleh nak explain,makin explain,makin payah plak...hahahahhaha


    ~~~wanita: kito pong nyo buwi laa mugo baghe xdok hauhh..~~~<---fahami ayat ini


    aku smpai last aku tak phm.. sungguh tak phm huhuhu...


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by teri-chan on Sun Apr 26, 2009 10:43 am

    gangster...

    Sebuah kumpulan gangster menghadapi masalah untuk mengutip wang perlindungan
    dari peniaga. Ini kerana pihak polis sering membuat intipan dan tangkapan.
    Ketuanya mengambil seorang bisu untuk mengutip wang tersebut. Pada pendapatnya,
    tentulah polis sukar untuk menyoal siasat si bisu tersebut.

    Maka si bisu pun mula mengutip wang dan berjaya memperolehi RM50,000.
    Walaubagaimana pun, dia menyembunyikan wang tersebut di suatu tempat rahsia.
    Maka pada hari yang telah ditetapkan, ketua gangster mengarahkan orang-orangnya
    memanggil si bisu. Apabila dipanggil, si bisu itu berpura-pura tidak dapat berkomunikasi
    dengan mereka. Lalu mereka pergi berjumpa dengan seorang pakar bahasa isyarat.

    Gangster : Mana wang tu?

    Pakar menunjukkan isyarat kepada si bisu...
    Sibisu menunjukkan isyarat untuk "Aku tak tahu apa yang mereka katakan."

    Pakar bahasa isyarat memberitahu gangster tersebut. Dan gangster tersebut menghalakan
    pistol ke arah kepala si bisu.

    Gangster : Aku akan tembak kepala kau, bisu...

    Sibisu menunjukkan isyarat "Duit RM50,000 tu aku telah sembunyikan di taman permainan
    di bawah kerusi yang ketiga dari pintu masuk."

    Pakar bahasa pun berkata kepada ketua gangster, "Dia tidak tahu dimana wang itu dan kalau kau nak tembak-tembaklah..."


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by raidizh AR on Sun Apr 26, 2009 4:24 pm

    teri-chan wrote:
    ariff360 wrote:ahahaha..cbe ko tgk elok2 teri..aku xleh nak explain,makin explain,makin payah plak...hahahahhaha


    ~~~wanita: kito pong nyo buwi laa mugo baghe xdok hauhh..~~~<---fahami ayat ini


    aku smpai last aku tak phm.. sungguh tak phm huhuhu...

    kire mmg ak xkn phm smpai sudah la ni..

    Aku Tak Sengal
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 635
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by Aku Tak Sengal on Sun Apr 26, 2009 6:08 pm

    waah memang dasyat giler lawak klantan ni.. smpai aku pon tak paham..

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by raidizh AR on Sun Apr 26, 2009 6:31 pm

    ap lg ariff, bg la klu

    ramai xsng idop nih..

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by fiza_cute on Sun Apr 26, 2009 6:32 pm

    ariff360 wrote:seorang wanita asing(disyaki dari pattani thailand)yg dtg ke malaysia bekerja sbg penoreh getah telah dirogol oleh majikan dia..
    polis sedang menyiasat ttg kes tersebut..(lalu ditanya kepada wanita tersebut)

    polis: puan, macam mane benda ini boleh berlaku??

    wanita: baek sungguh towkey kitoo..
    xdok beghah wat mari beghah..
    xdok lahuk wat mari lahuk..

    polis: (mencatat sesuatu pada buku laporan)

    wanita: (lalu wanita itu berkata lagi)
    2,3 haghi,duk maheng halik phonggek..
    kito tanyo nok happo..
    nyo mitok phonggek..
    kito nyo maghi xdok passpok..
    tok buwi nyo gih repok..

    polis: lepas itu,apakah yang berlaku??

    wanita: kito pong nyo buwi laa mugo baghe xdok hauhh..

    polis: (senyap..lalu menulis sesuatu pada buku laporan.."kes sudah selesai")


    ~~sape fham,mmg terer..~~


    aku siap soh mak aku translate lagi...hahahah...

    tp xdela lawak mane pun... Suspect

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by raidizh AR on Sun Apr 26, 2009 6:36 pm

    yeke...

    citer la ap yg jadik.. nk gelak sesame gk

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by fiza_cute on Sun Apr 26, 2009 6:40 pm

    aku pun xtau nk cite cane..

    ape kate ko soh kwn2 klate translate...tp mase bace tu mak aku gelak laaa..

    aku pun ikutla gelak..tp xphm pun..wawawa... lol!

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by raidizh AR on Sun Apr 26, 2009 6:50 pm

    ak xdikelilingi org klntn buat mase ni

    abg laut 2 org klntn. kne tggu die balik la jwbnye.

    fiza_cute
    Ahli
    Ahli

    Gender : Female Number of posts : 664
    Age : 31
    Location : Pagoh
    Job/hobbies : jobless
    Registration date : 21/03/2009

    Re: Koleksi Lawak

    Post by fiza_cute on Sun Apr 26, 2009 6:53 pm

    ko kene blajo ni..hahaha... Very Happy

    Sponsored content

    Re: Koleksi Lawak

    Post by Sponsored content Today at 1:59 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 1:59 pm