Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Rakam rancangan dari tv.

    Share

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Rakam rancangan dari tv.

    Post by Superior on Sat Jul 11, 2009 12:23 am

    Macamana diorg rakam rancangan dari tv ni ek? kalau tv biasa, mungkin tv card yg support rekod siaran dari tv kan. Tapi macamana siaran astro pun diorg boleh rakam, lepas tu diorg upload kat youtube tu? Aku tertanya2 gak diorg pakai apa..

    sbb aku ade tgk video dlm youtube, mmg aku tgk kualiti video ok, siap nmpk user tu kuatkan volume astro lagi dlm video tu masa tgh rakam.

    harap dapat explain..

    OngBok
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 729
    Location : Dungun Terengganu
    Job/hobbies : Pesara JKR
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Rakam rancangan dari tv.

    Post by OngBok on Sat Jul 11, 2009 1:00 am

    aku biasa guna TV Card. Boleh capture apa yang keluar di skrin TV.
    Tak kiralah Astro ker, apa ker..

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Rakam rancangan dari tv.

    Post by MalaYneuMaya on Sat Jul 11, 2009 11:26 am

    assalamualaikum...

    tv kad la tu..tv kad buleh terima input AV tu kan?..output dari dekoder trus cucuk tv kad..camtula agaknya..


    --------------------------------------------

    PELUKIS
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 319
    Age : 33
    Location : jalan kaki dah sampai sunway lagoon
    Job/hobbies : melukis
    Registration date : 23/02/2009

    Re: Rakam rancangan dari tv.

    Post by PELUKIS on Sun Jul 12, 2009 11:27 pm

    betul tv card...
    cable dia ade link ngan tv...
    kalau tukar chanel kat tv.. kat tv pun tertuka juga..

    need
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 258
    Age : 28
    Location : Sarawak
    Job/hobbies : Computer
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Rakam rancangan dari tv.

    Post by need on Tue Jul 14, 2009 2:58 pm

    yup guna tv card.. tv card cikai2 murah2 pun dah ada sekarang tp quality ok lah boleh tahan... kalau setakat nak wat koleksi tak pe... tapi kalau nak jual karang kena tangkap ok lah tu ada cikai2 punya tv card(cam org nie gak hehe tak mampu nak beli yg mahal2.)..itv300 tv tuner...

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Rakam rancangan dari tv.

    Post by Superior on Fri Jul 17, 2009 12:18 am

    kalau part iklan tu, boleh potong ke masa rekod?

    aku pakai combo tv box. jadi x leh rakam. hehehe.. tgk tv pakai monitor je bleh.

    Sponsored content

    Re: Rakam rancangan dari tv.

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sun Feb 26, 2017 8:19 pm