Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    kongsi cerita tentang WDS?

    Share

    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    kongsi cerita tentang WDS?

    Post by syukurz on Thu Jul 09, 2009 5:30 pm

    salam kawan2 sesiapa pnh guna wireless yg support WDS blh
    x crita kn dan share2 kn pengalaman ke atau article ke tntg
    WDS ni.. wireless jenis apa yg kamu semua guna ke.. hmm sy pn nk
    tanya wireless bridge je ke yg ada WDS? ada x wireless yg support
    WDS ni pakai kelajuan Wireless N 300Mbps?

    kc
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 45
    Registration date : 19/05/2009

    Re: kongsi cerita tentang WDS?

    Post by kc on Wed Jul 22, 2009 4:19 pm

    tak silap aku wds ni cam repeater, from another wlan to wlan tanpa guna cable?

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: kongsi cerita tentang WDS?

    Post by HelpDesK on Thu Jul 23, 2009 12:25 pm

    Aku rasa dah byk jugak ko tanya mende ni syukurz...

    Aku mmg pernah buat Wifi Bridge ni... anyway device aku guna 3com AP... single radio dgn dual radio

    Yang ada dual Radio ni series N , radio nyer 2.4G dan 5G , so aku enablekan 5G (11/a) as bridge SSID . Jadinyer 2.4G digunakan oleh client .. Unit yg lagi 1 7760 series ada single Radio.. jadi bila on Wifi Bridge .. orang lain tak boleh guna as client.. So unit ni LAN port nyer sambung ke LAN switch remote... dari situ ada beberapa wifi bridge lagi...

    semua remote wifi bridge ni kena add mac address remote, ssid dgn encryption wep/wpa/wpa2 kalau ada... baru boleh establish..

    syukurz
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 577
    Age : 26
    Location : Kuala Pilah
    Job/hobbies : Students IT
    Registration date : 14/03/2009

    Re: kongsi cerita tentang WDS?

    Post by syukurz on Mon Jul 27, 2009 11:23 am

    makash sbb bg tau.. kalau buat wireless bridge client blh dpt internet x? hmm guna wirelss brigde series N bgus ke?
    hmm model wireless bridge apa yg guna series N?

    Sponsored content

    Re: kongsi cerita tentang WDS?

    Post by Sponsored content Today at 12:01 pm


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 12:01 pm