Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Masalah Dengan win32/sality.nar

    Share

    sabhi87
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 1
    Age : 29
    Location : Chukai,Kemaman
    Job/hobbies : Technical Sales
    Registration date : 24/04/2009

    Masalah Dengan win32/sality.nar

    Post by sabhi87 on Wed Jul 08, 2009 1:20 pm

    assalamulaikum kepada otai2 semua aku buntu aku pakai nod32 selalu detect win32/sality.nar macam mana nak remova dia?
    for solution urgen plz reply...

    mikicun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : somewhere i belongs...
    Registration date : 15/02/2009

    Re: Masalah Dengan win32/sality.nar

    Post by mikicun on Wed Jul 08, 2009 1:28 pm

    http://www.scanforfree.com/08/remove-win32.sality.nar.html

    mujahid_madani
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 35
    Age : 26
    Location : Sabak Bernam
    Job/hobbies : Student
    Registration date : 17/07/2009

    Re: Masalah Dengan win32/sality.nar

    Post by mujahid_madani on Sun Jul 19, 2009 9:38 pm

    win sality ni terkenal dengan sifat polymorphicnye ( cpat membiak)...klau pakai av len kekadang leceh sket..ak ad mcam2 option but ak ad satu yg paling senang..yakni install kaspersky latest ( even pakai demo pn ok )..pastu wat full scan..dn disinfect..

    utk pengetahuan, virus ni jenis polymorphic ( cpat membiak ) dn ia akan berjangkit dgn sume executable file ( yakni file dgn extension .exe kt blakang ) so basically memg die akan berjangkit kt macam2 program ko yg len (e.g ym, winamp, even antivirus/antispyware yg lmah pn die leh jangkit)...thats why kene wat full scan...

    satu msalah timbul mgkin xleh nk install kaspersky dri awal sbb virus tu akan halang..mgkin dpat blue screen...try masuk safe mode nnti..pastu buang antivirus lme klau ad n install kaspersky..kaspersky konfem leh wang as long die dh di install ( pastikan ko donlod trial latest )

    tpi ak pelik apesal lak nod32 xleh buang?? xkan xleh kot?? Rolling Eyes

    Sponsored content

    Re: Masalah Dengan win32/sality.nar

    Post by Sponsored content Today at 7:10 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 7:10 am