Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Billion router + IP Camera D-link DCS-910

    Share

    azali
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Age : 34
    Registration date : 05/07/2009

    Billion router + IP Camera D-link DCS-910

    Post by azali on Mon Jul 06, 2009 10:28 pm

    Minta tolong pada sesapa yang tau...
    Aku nk view camera ni melalui internet..
    aku dh install DynDNS..
    dh setting kt router punya virtual server.. aku boh ip camera ni la.. (ip yg aku dok guna utk view camera ni melalui LAN)..
    port 80..
    tp tetap xmo jln gak port forwarding tu... kalo aku msk alamat tu, terus ke aku punya router.. tu pun dlm lan tu ja..

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: Billion router + IP Camera D-link DCS-910

    Post by HelpDesK on Mon Jul 06, 2009 11:58 pm

    mungkin sebab dibawah ko tak boleh view camera dari luar sekalipun port forwarding /dyndns name dah betul

    1. Port modem/router management enable dan portnya 80.. Yang ni kalau betul pls tukar ke port lain spt 8000

    2. Ip camera tu guna dhcp ip. Pls set ip camera tu kepada static ip/subnet/gateway dan dns

    azali
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Age : 34
    Registration date : 05/07/2009

    Re: Billion router + IP Camera D-link DCS-910

    Post by azali on Tue Jul 07, 2009 8:15 am

    kena setting kt sini ka? mcm xada pun..


    sblm ni aku dh pnh test camera tu kt tpt lain.. guna router asus wl-520gc..
    mmg jln.. blh view dr mana2 pun..
    guna billion ni yg xleh..

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: Billion router + IP Camera D-link DCS-910

    Post by HelpDesK on Tue Jul 07, 2009 10:56 am

    Kalau boleh allow aku remote ke modem tu dan test ok la... boleh tolong

    azali
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 22
    Age : 34
    Registration date : 05/07/2009

    Re: Billion router + IP Camera D-link DCS-910

    Post by azali on Tue Jul 07, 2009 1:02 pm

    camna nk allow.. bkn blh buka dr internet.. dlm lan tu ja...

    HelpDesK
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 188
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : Tech Support
    Registration date : 02/05/2009

    Re: Billion router + IP Camera D-link DCS-910

    Post by HelpDesK on Tue Jul 07, 2009 1:46 pm

    install aplikasi teamviewer , download dan install dari www.teamviewer.com . Personal Use None Commersial

    Sponsored content

    Re: Billion router + IP Camera D-link DCS-910

    Post by Sponsored content Today at 6:10 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:10 pm