Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    kenape x leh nak save files dalam pendrive

    Share

    skytech09
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 05/07/2009

    kenape x leh nak save files dalam pendrive

    Post by skytech09 on Mon Jul 06, 2009 12:43 pm

    salam aku nak tanya..pc kat pusat akses sekolah tempat aku jaga ada masalah...bila nak save ape² fail atau nak copy sesuatu fail dari pc ke pendrive die kuar error kata disk is write protected..sedangkan pendrive aku x de lak protected..

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 86
    Registration date : 04/03/2009

    Re: kenape x leh nak save files dalam pendrive

    Post by ayoi on Wed Jul 08, 2009 2:18 pm

    kalau pendrive tu copy dari pc bukan kat sekolah ok tak?
    atau pc lain lain kat sekolah.

    biasa kat cc or lab ada lock utk usb pendrive nak transfer ke pc or pc transfer ke pendrive. jadi kena enable dulu.
    samada by software/tweak or registry.

    atau virus dan kemungkinan juga usb port tak support latest usb2.0 dan banyak lagi kemungkinannya.


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    mikicun
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 199
    Location : somewhere i belongs...
    Registration date : 15/02/2009

    Re: kenape x leh nak save files dalam pendrive

    Post by mikicun on Wed Jul 08, 2009 2:43 pm

    model apa pendrive ko?

    Sponsored content

    Re: kenape x leh nak save files dalam pendrive

    Post by Sponsored content Today at 6:01 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 6:01 am