Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    nk tanye pasal DELL niii

    Share

    khairuddin_25
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 82
    Age : 26
    Location : Terengganu
    Registration date : 14/05/2009

    nk tanye pasal DELL niii

    Post by khairuddin_25 on Sun Jul 05, 2009 5:34 pm

    Salam...

    Macam ni, aku baru melanjutkan pelajaran ke IPT n sakarang aku nok beli LAPTOP. aku nok lapto jenis yg memanng puas hati wat keje n main games, nk publish nape2 ke. sakaranng aku minat pilih dell berbanding nge jenis2 lain. so, mana lagi molek utk aku:

    antara yg aku menjadi igauan, Dell Vostro 1520, Dell Latitude E5400, dan Dell Inspiron 14. semua nye bwh RM3k. macamana, bleh cadang utk aku?

    klu ada apa2 cadangan lbih baik, maklum la. aku pun xpandai mana ngat bab komputer, tp niat aku nok cari ilmu dan pengalaman...

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by myee on Sun Jul 05, 2009 5:59 pm

    Dell XPS pun bleh tahan, for gamer user, vostro plak kelebihannyerr bateri bleh pakai sampai 8jam...aku tengok ko minat angkat size 15"...tak rase berat ker?

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by memito on Sun Jul 05, 2009 6:12 pm

    klu bawah rm3k baik ko beli studio15 ,siap ada HD4570 lg...aku dah guna maaa...takat main PES09..high setting la jwbnya..game lain x test pulak..tp smooth je laptop ni...skrg nak buru laptop lain pulak Very Happy

    feunul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 41
    Age : 25
    Location : banting
    Registration date : 13/06/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by feunul on Sun Jul 05, 2009 7:15 pm

    aku pon bru bli dell 1555, stakat ni puas ati . Very Happy

    khairuddin_25
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 82
    Age : 26
    Location : Terengganu
    Registration date : 14/05/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by khairuddin_25 on Tue Jul 07, 2009 3:40 pm

    myee wrote:Dell XPS pun bleh tahan, for gamer user, vostro plak kelebihannyerr bateri bleh pakai sampai 8jam...aku tengok ko minat angkat size 15"...tak rase berat ker?

    aku sbnarnye xksh sgt berat, sbb aku pakai beg galas, ada ruangan utk laptop dlm beg tu. mksud mg gwana?

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by Razi_IBM on Tue Jul 07, 2009 3:42 pm

    ambik vostro.

    khairuddin_25
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 82
    Age : 26
    Location : Terengganu
    Registration date : 14/05/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by khairuddin_25 on Tue Jul 07, 2009 3:44 pm

    myee wrote:Dell XPS pun bleh tahan, for gamer user, vostro plak kelebihannyerr bateri bleh pakai sampai 8jam...aku tengok ko minat angkat size 15"...tak rase berat ker?

    Dell XPS ni braper satu? kat pantai timur kat maner jual?

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by SoNic_ATi on Tue Jul 07, 2009 4:08 pm

    senang bro beli kat on9............
    harga duduk kat mane semua sama je............
    bg aku baik kau ambil Dell Studio 15 S510503MY......
    dell 15

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by akuccputsedut on Tue Jul 07, 2009 4:17 pm

    aku rasa amik studio 15 gak..dell nih ada kedai ker..??...dulu aku keje kilang dell nih....hahahaha...tapi laptop yang aku buat suma tuk luar negara....

    cek sini...---> http://www1.ap.dell.com/content/topics/topic.aspx/ap/topics/microsite/en/retail?c=my&cs=mydhs1&l=en&s

    atau hang gi jer laa...http://www.dell.com.my


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    khairuddin_25
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 82
    Age : 26
    Location : Terengganu
    Registration date : 14/05/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by khairuddin_25 on Thu Jul 09, 2009 10:51 pm

    SoNic_ATi wrote:senang bro beli kat on9............
    harga duduk kat mane semua sama je............
    bg aku baik kau ambil Dell Studio 15 S510503MY......
    dell 15

    dan skali lg, klu bli gne on9, brg dia hntor ni dr us k? voltage us dan Malaysia bkn ke lain?

    caj bli online byk mn dr harga asal?

    dia hntor brg tu mcm mane hah? sowi r, trus trang aku kate, stakat ni aku xprnah lg stakat ni bli secara on9... mtk tolong ajar.... Razz

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by akuccputsedut on Fri Jul 10, 2009 9:22 am

    www.dell.com.my bukan us nyer laa...kilang kat sini yang amik order...k..


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    sawi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 202
    Registration date : 16/02/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by sawi on Fri Jul 10, 2009 10:41 am

    aku tak pernah beli Dell online secara personal.
    tp office pernah beli 2 unit LCD projector dr Dell

    Dell ada byk cawangan seluruh dunia, utk Malaysia ada Dell Malaysia - http://dell.com.my, jgn la kau pegi order dari website Dell Singapore ke, Dell United States ke.

    Mula2 ko masuk website Dell, browse bahagian laptop, tgk model mana minat, then boleh customize, pilih skin color, nak tambah ram, hdd, entended warranty, upgrade OS ke, tp setiap tambahan akan diikuti tambahan pada harga yg asal spt diiklan kat website. Kalau takmo buat apa2 tambahan, add to chart jer, then nnt ko ikut la step2 seterusnya smpai habis, keluar invoice/rujukan utk ko follow up order

    Pembayaran ko blh pilih sama ada credit card, direct bank in, interbank transfer dsb. Ko explore la website Dell Malaysia tu, ada panduan jugak dalam tu utk lebih details

    Aku baru jer beli laptop Dell Inspiron 14, tp tak beli online, aku jenis tak sabar tunggu, aku cari kat lowyat, harga mahal dari yg beli online, kalau iklan kat website/beli online rm1999, aku beli kat lowyat dapat rm2099, harga lebih dlm rm100.

    memito
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 231
    Registration date : 16/02/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by memito on Fri Jul 10, 2009 11:40 am

    harga lebih rm100 sbb dia bg skali bag dan freegift yg lain2...tu yg lebih skit...klu beli on9 x dpt apa pun kecuali kotak/cd2 dan laptop ...wakaka...bag pun kedekut nak bg ...kecuali lah korg mintak sbb kelewatan brg anda terima dr tarikh yg sepatutnya ke ... Very Happy

    kimjunsu
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 15
    Registration date : 05/03/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by kimjunsu on Tue Jul 14, 2009 1:22 am

    memito wrote:harga lebih rm100 sbb dia bg skali bag dan freegift yg lain2...tu yg lebih skit...klu beli on9 x dpt apa pun kecuali kotak/cd2 dan laptop ...wakaka...bag pun kedekut nak bg ...kecuali lah korg mintak sbb kelewatan brg anda terima dr tarikh yg sepatutnya ke ... Very Happy

    salah tuh..ko kenak la byk mulut/manis mulut skit...aku beli online pastu bunga2 skit ckp ngn amoi tu...dpt je freegive. kunci laptop sbijik...ko kena la pandai2skit time beli.

    winazza
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 15
    Age : 35
    Location : Sungai Buloh
    Registration date : 01/03/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by winazza on Thu Jul 16, 2009 12:13 am

    berbaloi ke pakai dell studio 15 jika dibandingkan dengan mana2 model compaq atau hp? aku pun tengah survei ni..

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by SoNic_ATi on Thu Jul 16, 2009 12:34 am

    bagi aku berbaloi bg yg pentingkan kualiti dr rupabentuk...performn pun ok.........n kat lowyat pun dah ada jual...cuba tgk price list kat Thundermatch Technology.....compaq dgn hp...aku semakin takut nak cdgkan...coz ada sorang bro yg aku kenal tu...dia ckp baru ni 10 lappy yang dia jual,8 akan dtg balik nak baiki...terutama yg pakai proc amd.....n ia lebih teruk dari acer.......tapi apa pun aku nasihatkan kalau pntingkan kualiti baiklah ambil dell.....

    khairuddin_25
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 82
    Age : 26
    Location : Terengganu
    Registration date : 14/05/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by khairuddin_25 on Thu Jul 16, 2009 11:29 am

    DELL jenis inspiron ni, apa kalebihan n kekurang hah?

    puas hati x buat mainn game klu pki graphic card jnis Intel Integrated Graphics Media Accelerator X4500MHD? mende beza antara grafik kad ni nge ATI Mobile n NVidia?

    sheikomatic
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 643
    Location : Alor Star
    Registration date : 01/03/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by sheikomatic on Thu Jul 16, 2009 12:06 pm

    main game ringan boleh lagi (crysis, GTA 4, Company of Heroes, etc memang dah out)..

    Lagi bagus ambik graphic ATi or NVidia..

    Batista
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 123
    Age : 29
    Location : Newcastle United
    Job/hobbies : Internet
    Registration date : 20/02/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by Batista on Fri Jul 17, 2009 4:55 pm

    dell studio 15 ni bile nak cut price?
    geram tul aku tgk gc dedicated dia tu---> HD 4570

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by SoNic_ATi on Fri Jul 17, 2009 5:38 pm

    tu kau kena tanye dell or org yang keje dell lah batista...........
    aku lg geram.....tapi megenangkan nak wat pc ni......
    aku sabar jelah.....hehheehhee

    Batista
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 123
    Age : 29
    Location : Newcastle United
    Job/hobbies : Internet
    Registration date : 20/02/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by Batista on Fri Jul 17, 2009 7:31 pm

    aku tgk ader laptop acer pakai HD 4570...
    aku lupa model aper

    harga---> RM1999

    p/s : aku tgh cari laptop harga range RM2.5K+-(kalau boleh dedicated GC)
    dell s15 mmg mengancam clown cyclops

    Mnemonic
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 132
    Age : 36
    Location : Seberang Jaya, Pulau Pinang
    Registration date : 25/02/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by Mnemonic on Fri Jul 17, 2009 9:27 pm

    adakah yang ko maksudkan acer 5935?

    http://www.acer.com.my/acer/product.do;jsessionid=8301A671403CC06DA9BB65C51079A9AF.public_a_14c?LanguageISOCtxParam=en&inu49e.current.c2att92=859&link=ln314e&CountryISOCtxParam=US&kcond47e.c2att92=859&rcond159e.att21k=1&kcond48e.c2att101=58114&rcond190e.att21k=1&acond23=US&sp=page17e&rcond157e.c2att92=859&ctx1g.c2att92=859&kcond50e.c2att92=859&rcond45e.att21k=1&rcond158e.c2att1=177&ctx2.c2att1=177&inu53e.current.c2att92=859&rcond44e.c2att1=177&rcond186e.c2att92=859&rcond189e.c2att1=177&ctx1.att21k=1&CRC=2488993970

    jemay
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 288
    Age : 35
    Registration date : 22/04/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by jemay on Sat Jul 18, 2009 12:05 am

    aku baru je angkat dell studio 14.setakat nie memuaskan.ade ke sape2 yg guna laptop nie.kongsi sikit.

    Batista
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 123
    Age : 29
    Location : Newcastle United
    Job/hobbies : Internet
    Registration date : 20/02/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by Batista on Sat Jul 18, 2009 12:10 am

    Mnemonic wrote:adakah yang ko maksudkan acer 5935?

    http://www.acer.com.my/acer/product.do;jsessionid=8301A671403CC06DA9BB65C51079A9AF.public_a_14c?LanguageISOCtxParam=en&inu49e.current.c2att92=859&link=ln314e&CountryISOCtxParam=US&kcond47e.c2att92=859&rcond159e.att21k=1&kcond48e.c2att101=58114&rcond190e.att21k=1&acond23=US&sp=page17e&rcond157e.c2att92=859&ctx1g.c2att92=859&kcond50e.c2att92=859&rcond45e.att21k=1&rcond158e.c2att1=177&ctx2.c2att1=177&inu53e.current.c2att92=859&rcond44e.c2att1=177&rcond186e.c2att92=859&rcond189e.c2att1=177&ctx1.att21k=1&CRC=2488993970

    aku rasa harga model kat atas tu 3k++ kan?

    sbb yg RM1999 AMD based cpu What a Face

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by kindaichi_hajime on Sun Jul 26, 2009 1:59 pm

    aku pn pkai dell 14 gak..hehe..
    stkt ni puas ati la..

    kalo nk beli dell...jgn beli on9...
    buruk padahnyerrr...huhu..
    npe??sbb hrga just laptop..eksesori laen xder..
    nnti msti korang rase rugi glerrr..

    kt web tu ader ckp pnghantaran percuma..padahal dier da tolak harga beg laptop..

    beli kt kedai la..bleh nego lg..

    Sponsored content

    Re: nk tanye pasal DELL niii

    Post by Sponsored content Today at 6:15 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:15 pm