Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    masalah staff

    Share

    Poll

    What should i do

    [ 2 ]
    18% [18%] 
    [ 8 ]
    73% [73%] 
    [ 1 ]
    9% [9%] 
    [ 0 ]
    0% [0%] 

    Total Votes: 11

    castlex
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 13
    Registration date : 27/04/2009

    masalah staff

    Post by castlex on Sun Jul 05, 2009 12:35 pm

    Aku ada staff. Serba serbi tahu tp lembab nak mampos. Kalo aku kata buat ini kata dia tak payah la...

    Kena tengok mood plak.Bosang aku.

    Kadang2 dtg lambat tak kasi tahu. Camne...

    Tp dengan staff lain boleh lak beramah mesra..

    Aku rasa nak flyingkan warning letter jek.

    ammartok
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 302
    Age : 22
    Location : Jenderam,Sepang
    Job/hobbies : Godek PC
    Registration date : 06/03/2009

    Re: masalah staff

    Post by ammartok on Sun Jul 05, 2009 12:41 pm

    kasi warning letter je...kasi pengajaran skit..ahak

    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: masalah staff

    Post by ahaksz28 on Sun Jul 05, 2009 12:53 pm

    apa kata cakap one on one dulu?kalau tiada perubahan baru hantar surat amaran..


    --------------------------------------------


    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: masalah staff

    Post by TOYSЯUS on Sun Jul 05, 2009 3:14 pm

    Buat la apa cara pun, yang penting jangan "Scold them in open area".
    Cara ni menunjukkan anda seorang yang tidak professional dan tak layak dihormati.
    Haram menjatuhkan air muka orang depan orang lain.

    Aku rasa, kalau kamu belum cuba kaedah "one-to-one meeting", buat itu dulu.
    Kalau mereka masih tak berubah, baru beri "warning letter".


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: masalah staff

    Post by kamikase30 on Sun Jul 05, 2009 3:50 pm

    haaa, ko pergi beli dua buku ni then ko baca..

    1. Berfikir dan Berjiwa Besar - Dr. D.J. SCHWARTZ
    2. Bagaimana Hendak Mendapatkan Kawan dan Mempengaruhi Seseorang - Dale Carnegie

    haha, lepas ni ko boleh buat pekerja ko melutut dekat ko.. huhu, aku tambah lagi ni, jangan terkajut ko akan jadi kaya raya.. huahuahua..

    p/s: aku pong bakal C.E.O gak.. ' SDN. BHD.' tu.. - September 2009 ... Cool


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: masalah staff

    Post by teri-chan on Sun Jul 05, 2009 6:03 pm

    Hem... Most effective way is one to one session. Kendian ko buat more motivative activity utk staf ko. Kalu xjln gk.. Jgn bg file note, bwk bincang ngn org atasan or bos senior. Watever happen, warning letter is ur final decision.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    castlex
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 13
    Registration date : 27/04/2009

    Re: masalah staff

    Post by castlex on Sun Jul 05, 2009 11:23 pm

    kamikase30 wrote:haaa, ko pergi beli dua buku ni then ko baca..

    1. Berfikir dan Berjiwa Besar - Dr. D.J. SCHWARTZ
    2. Bagaimana Hendak Mendapatkan Kawan dan Mempengaruhi Seseorang - Dale Carnegie

    haha, lepas ni ko boleh buat pekerja ko melutut dekat ko.. huhu, aku tambah lagi ni, jangan terkajut ko akan jadi kaya raya.. huahuahua..

    p/s: aku pong bakal C.E.O gak.. ' SDN. BHD.' tu.. - September 2009 ... Cool

    Thank you frienzs.
    Nanti aku dptkan buku tu. Aku ni bukannya bos yg garangz pun tp aku suka teamwork, keje sama2 dgn staff..tp nampaknya staff aku tu yg mengada2. Org sekeliling pun perasan. Kata mereka berbanyak la bersabar tongue
    Yg paling tak tahan kadang2 aku mcm bercakap dgn tiang. Mao aku sepak je dia tu.. Evil or Very Mad

    castlex
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 13
    Registration date : 27/04/2009

    Re: masalah staff

    Post by castlex on Sun Jul 05, 2009 11:30 pm

    Aku teringin nak tao ada tak kaedah 'halus' yg boleh tackle staff yg cam gini. Kalo ada aktivit yg camne nak kasi dia ni. Nampak gaya kalo nanti ada staff baru, susahlah aku nak motivate staff2 aku ni sbb senior staff pun cam haprak.

    Adakah cara aku give order tu silap.Tp org lain boley lak faham.
    Adakah cara leadership aku tu tak sampai pd dia.

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: masalah staff

    Post by kamikase30 on Sun Jul 05, 2009 11:36 pm

    castlex wrote:
    Yg paling tak tahan kadang2 aku mcm bercakap dgn tiang. Mao aku sepak je dia tu.. Evil or Very Mad

    haaa, kalo project ko cecah Rm150k aku pong suggest benda yang same gak.. serious melambatkan managemant proses je Laughing

    fasal orang sekeliling Dr. Schwartz ad cover dalam buku dia..

    fasal memberi arahan Dale Carnegie ad cover dalam buku dia.. haha. enjoy.. k.. Cool


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    castlex
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 13
    Registration date : 27/04/2009

    Re: masalah staff

    Post by castlex on Sun Jul 05, 2009 11:46 pm

    kamikase30 wrote:
    castlex wrote:
    Yg paling tak tahan kadang2 aku mcm bercakap dgn tiang. Mao aku sepak je dia tu.. Evil or Very Mad

    haaa, kalo project ko cecah Rm150k aku pong suggest benda yang same gak.. serious melambatkan managemant proses je Laughing

    fasal orang sekeliling Dr. Schwartz ad cover dalam buku dia..

    fasal memberi arahan Dale Carnegie ad cover dalam buku dia.. haha. enjoy.. k.. Cool

    Mao aku tak hangin satu projek aku je RM 4 juta! Duit kompeni tu..Hmmm.. scratch

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: masalah staff

    Post by kamikase30 on Sun Jul 05, 2009 11:52 pm

    boleh tahan.. Cool

    --off topic--

    project ko base on what bro.. kalo IT gua nak jugak masuk line.. Basketball


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    castlex
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 13
    Registration date : 27/04/2009

    Re: masalah staff

    Post by castlex on Tue Jul 07, 2009 10:11 pm

    Ini projek it dept jek.Tp costing dia mahal...main projek.

    hampeh
    Ahli
    Ahli

    Number of posts : 866
    Registration date : 28/02/2009

    Re: masalah staff

    Post by hampeh on Tue Jul 07, 2009 10:16 pm

    kalau nak berbaik sangat dengan staff pun susah jugak karang naik kepala . Kalau leh buat sesi macam kaunseling sikit tanya apa problem. Bukan apa karang satu projek tu slowdown kena kat bos (ko) gak. Kalau duk degil gak terpaksa tegas la .

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: masalah staff

    Post by kamikase30 on Tue Jul 07, 2009 10:56 pm

    castlex wrote:Ini projek it dept jek.Tp costing dia mahal...main projek.

    yup aku tahu tu, kat office aku pun system lame gak, nak up grade tengok cost sampai C.F.O boleh muntah ooooo.

    * IT ek, ok gak tu, so ad ape-ape barang yang aku boleh supply, gua cable besar gak ni.. Very Happy

    @castlex
    ko bukan mamat yang jual hosting ke dekat wangcyber, hehe sorry ah kalau aku silap.. Razz


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    rm4.30
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 117
    Location : tepi jalan besar
    Job/hobbies : software
    Registration date : 13/02/2009

    Re: masalah staff

    Post by rm4.30 on Thu Jul 09, 2009 7:28 pm

    ko kena keras dalam lembut....
    diaorag mesti senior daripada ko kan.
    ko tanya head ko dulu macammana nak handle diorang.
    head ko mesti tahu kalau dia orang lama.

    mula mula ko
    a.one to one meeting dulu
    lepas tu kalu tak jalan
    b.Scold them in open area
    Aku pon biasa guna kaedah ni kalau dia tu bahlol sangat...
    biar dia fikir panjang sikit...
    c.Warning letter...kalau tak jalan jugak ko boleh terminate terus...
    jangan simpan gunting dalam lipatan.

    Yang penting biar budak2 ko respek ko....

    Sponsored content

    Re: masalah staff

    Post by Sponsored content Today at 6:15 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 6:15 pm