Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Share

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by TOYSЯUS on Sat Jul 18, 2009 10:32 am

    tech_frix wrote:senang je...
    ko cipta robot, then robot tu ko programkan untuk bersihkan lantai setiap kali dia boleh kesan kekotoran...
    direct order and execution...
    so apa yg mustahil dunia ni akan jadi kucar kacir kerana mesin??
    tak payah ambik binary...
    mesin tafsir apa yg MANUSIA programkan...
    kalau dah jd mcm tu, ko rasa apa akan jd pada manusia...?
    pikirkan je la...selagi ada manusia, selagi tu ada kemusnahan....

    satu lagi nak bg pikir lagi...
    mcm mana teori pembelahan atom boleh memusnahkan Nagasaki dan Hiroshima??
    peace...
    woot, dunia tak akan jadi kucar-kacir kerana mesin, dunia akan jadi kucar kacir kerana manusia sendiri.

    So instead of SkyNet akan menakluk dan menawan dunia, sebenarnya semua manusia punya angkara, bukan mesin itself.
    Maka antara SkyNet dengan manusia siapa lagi hebat memberi arahan?
    Tentulah manusia, mesin itu menjadi kulinya sahaja, menuruti segala command-command yang ditetapkan padanya.
    Mesin mentafsir arahan manusia menggunakan "if-then-else" statement. Diketahui bahawa "if-then-else" statement adalah True or False structure. True or False structure pula adalah bersamaan binary number 1/0.
    Sebab itu saya kata mesin bertindak secara binary semata-mata.
    Code:
    if (floor == dirty) do mop;
    else halt;
    Di atas adalah contoh program bagi robot pembersih lantai. Jika lantai kotor barulah ia akan mengemop.
    Tetapi manusia tidak terikat dengan program di atas. Jika lantai bersih, manusia boleh juga mengemop lantai jika ada kemahuannya.

    Saya tak pasti apa kaitan pembelahan atom untuk memusnahkan Nagasaki dan Hiroshima dengan SkyNet. Sorry.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by kamikase30 on Sat Jul 18, 2009 1:47 pm

    ??????????? wrote:[
    Saya tak pasti apa kaitan pembelahan atom untuk memusnahkan Nagasaki dan Hiroshima dengan SkyNet. Sorry.

    zoom out jauh sikit bro. nanti kite nampak related dia.
    setiap sesuatu ada kaitan, tu sebab banyak yang aku list kan.
    aku sekarang nak cari info je.. kalo ad just post.. Cool

    yehhh....


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by TOYSЯUS on Sat Jul 18, 2009 4:59 pm

    Oic.. Sorry maybe tak tercapai akalku. Teruskanlah kajian, tak dapek den nak nolong. Hihi. Also nanti update2 lah selalu topik ni ok, jangan sampai terbengkalai pulak project ni.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by raidizh AR on Sat Jul 18, 2009 6:41 pm

    tp kalo ad robot baik cm bumblebee atau RaiTimus Optimus Prime, ak nk bli satu..

    kalo jahat, xnk la..


    --------------------------------------------

    kelulipanas
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 16/06/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by kelulipanas on Sat Jul 18, 2009 7:13 pm

    skit info psl hiroshima nagasaki...
    http://en.wikipedia.org/wiki/Atomic_bombings_of_Hiroshima_and_Nagasaki

    mr_sparrow
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 152
    Age : 26
    Location : kdg2.. kat rumah... kdg2... kat cc.... kdg2..kat..
    Job/hobbies : amar makruf nahi mungkar
    Registration date : 19/02/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by mr_sparrow on Sun Jul 19, 2009 9:41 pm

    ni website komputer meneka... http://en.akinator.com/
    bes gk main game ni ...

    kelulipanas
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 16/06/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by kelulipanas on Thu Jul 23, 2009 3:08 pm

    hu3...
    mane g kamikase30 nih?...
    Question

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by kamikase30 on Thu Jul 23, 2009 7:59 pm

    kelulipanas wrote:hu3...
    mane g kamikase30 nih?...
    Question

    bz, bz, wahkakak.. sibuk buat project It rm150,000.00 , Toilet rm220,000, clinik Rm4000, Dydraulic Oil rm4,000, Scrap Rm8000, Dust area Rm9000, Hgh Bay Lamp Rm15k-30k.

    haaaaa, jangan risau aku akan sambung balik, ble semua dah siap k..


    oooooo yeahhh.. Laughing

    kenapa aku buat game kat atas tu xde kuar picture.. pirat


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    Sponsored content

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by Sponsored content Today at 5:40 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 5:40 pm