Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Share

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by kamikase30 on Thu Jul 09, 2009 10:25 pm

    aku akan cari skyNet & skyGirl ni sampai dapat..


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    zicron21ck
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 35
    Age : 28
    Location : atas dunia
    Job/hobbies : studente
    Registration date : 22/02/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by zicron21ck on Wed Jul 15, 2009 3:25 am

    sehebat mana pon AI, dia tetap perlukan manusia gak.... jadi mesti ada kelemahan nanti.... jadi ciptaan Allah adalah sebaik rekaan....robot tu kalau habis bateri ke, terkena gelombang kejutan magnetik ke, kene haba yang tinggi ke hancur gak....hehehehe

    tech_frix
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 722
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : PRO / A lot...
    Registration date : 14/06/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by tech_frix on Wed Jul 15, 2009 8:18 am

    yup...kita ni mmg sebaik ciptaan tp kita tau tak sejauh mana ketamakan kuasa manusia??
    kita jugak pernah kata klon tu mustahil...tp bila diorg berjaya buat...?
    cuba tgk bom atom....mustahil tak??
    tgk pesawat anti radar...mustahil tak..?
    tgk kevlar....mustahil tak??
    tgk kereta....mustahil tak??
    tgk kapalterbang....mustahil tak??
    so akal manusia ni paling bahaya dan aku tak rasa mustahil kalau adanya rekaan mcm skynet....

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by teri-chan on Wed Jul 15, 2009 11:08 am

    yup tp bila melangkau kuasa tuhan kita tau apa kesudahannya.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    mat bunga
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 25
    Registration date : 08/07/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by mat bunga on Wed Jul 15, 2009 1:18 pm

    skynet tu wujud @ mungkin akan wujud..ntah laa..

    teringat cerita Total Recall, hero buat panggilan guna video call.
    masa tu aku pikir macam mana lah telefon boleh nampak muke..mustahillll

    tapi skang ni...selamba je org buat 3G call aka video call.

    fatin AYUNI
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 47
    Registration date : 24/06/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by fatin AYUNI on Wed Jul 15, 2009 1:25 pm

    tp btl ker skynet 2 ade....or hanya khayalan manusia semata2...

    kindaichi_hajime
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Number of posts : 1012
    Age : 32
    Location : KL
    Job/hobbies : Tengok bintang2..
    Registration date : 25/04/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by kindaichi_hajime on Wed Jul 15, 2009 1:54 pm

    korang xtaw ke kt malaysia ni ader pertubuhan bwh tanah?
    aku xnk citer pnjng..ni gov secret..

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by TOYSЯUS on Wed Jul 15, 2009 2:00 pm

    !vote khayalan.

    Sebelum ni aku cakap SkyNet tak akan wujud, tapi aku nak buat pembetulan sikit, IMHO SkyNet MUNGKIN akan wujud, tapi kuasa (power) yang ada pada SkyNet TIDAK mungkin dapat melebihi kelebihan yang Allah kurniakan kepada manusia iaitu fikiran.

    Mesin berkomputer hanya berfikir secara binary iaitu 1/0 aka. T/F.
    Akal manusia berfikir lebih daripada 1/0 aka. T/F tersebut di mana sesuatu yang True boleh menjadi False dan sebaliknya mengikut nafsu mereka. Hal ini aku yakin tidak ada pada mesin berkomputer aka. robot.
    Maka, SkyNet pada dasarnya mungkin akan kelihatan kuat dan hebat dari segi fizikal dan tindakannya yang kejam, tapi aku yakin apabila ada satu wayar yang menghubungkan processornya tercabut atau terputus, ia hanya akan jadi besi buruk yang bergerak, atau mungkin lumpuh,
    seterusnya hanya menjadi pameran di muzium.

    So, aku simpulkan bahawa adalah mustahil SkyNet akan menakluk dunia suatu hari nanti seperti yang digambarkan dalam filem-filem Hollywood.


    @kin
    Pertubuhan bawah tanah? Parking lot ke? Hehe.
    Tapi aku rasa aku tahu kot Malaysia ada pertubuhan bawah tanah ni.
    Kat Melaka ke?


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by MalaYneuMaya on Wed Jul 15, 2009 3:17 pm

    assalamualaikum...

    tak mustahil buleh wujud benda mcm skynet tu..tapi sepandai mana pon robot tu tetap automation jugak...letak la sensor byk mana pon..dia masih berpikir secara true or false..

    menguasai dunia tak mungkin..melainkan dia buleh membiak sendiri DAN bijak...bijak ke true or false tu? hehe

    lagi pon apa kejadahnya robot nak menguasai dunia? buat bisnes ka? hahahaha...

    manusia je buleh jadi khalifah kat dunia...tuhan yg lebih mengetahui...


    --------------------------------------------

    fatin AYUNI
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 47
    Registration date : 24/06/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by fatin AYUNI on Wed Jul 15, 2009 6:25 pm

    MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...

    tak mustahil buleh wujud benda mcm skynet tu..tapi sepandai mana pon robot tu tetap automation jugak...letak la sensor byk mana pon..dia masih berpikir secara true or false..

    menguasai dunia tak mungkin..melainkan dia buleh membiak sendiri DAN bijak...bijak ke true or false tu? hehe

    lagi pon apa kejadahnya robot nak menguasai dunia? buat bisnes ka? hahahaha...

    manusia je buleh jadi khalifah kat dunia...tuhan yg lebih mengetahui...

    membiak sendiri mcm ne 2? robot blh membiak sendiri ker...yela robot menguasai dunia utk menambah kan zuriatnya heheheh....

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by kamikase30 on Wed Jul 15, 2009 7:24 pm

    aku pernah baca tau:-

    ada pendapat yang menyatakan firewall tu merupakan VIRUS
    memang tak nampak macam anti virus

    dia macam tenaga nuclear gak, asalnya untuk generate energy
    but untuk tukar energy tu kepada senjata pemusnah begitu mudah

    so untuk menukar antivirus kepada virus juga merupakan perkara yang sangat-sangat mudah

    SkyNet tidak boleh membiak but skyNet membiak melalui jaringan,
    setiap yang menghantar email or mungkin SMS virus juga boleh ikut serta sekali

    Just teknologi yang kita gunakan ini sebenarnya teknologi lapuk ketenteraan negara-negara maju
    bile dia orang rase teknologi tu dah tak berguna so just release kepada public

    contoh dia korang perasan hp waktu dulu same macam walkie talkie
    (yang orang kata kalo baling kepala anjing pun pecah hahahahaha)

    so sebenarnya teknologi sekarang lebih maju dari yang kita sangka

    the korang bayangkan,kalo korang rase asimo tu agak maju, hologram tu maju, jet peninjau tu maju, satelit tu maju, clone tu maju iphoNe tu maju, budak kecik boleh hack system NASA, bank, saham, investmen dan sebagainya.

    xkan xde benda yang lagi maju, mesti ada kan hehe..

    p/s: korang just share nanti kite buat team k, kita akan kaji secara serious. fasal aku minat sangat ni, got someting to share with my special team.. pehhhhh dah macam FBI lak pulak hehe.yeahhhhhh



    .


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by SoNic_ATi on Wed Jul 15, 2009 7:58 pm

    hahahahaha kalau kau nak wat team aku nak ikut sekali lah.........
    coz aku pun minat tentang kaji mengkaji ni.....
    tapi bagi aku xmungkin skynet itu akan wujud......
    tapi xtahu bila.....mybe 1000 tahun lagi kot.......
    coz apa aku tgk...dulu kmptr besor kamaian lg....
    tapi sekarang kecik je...malah leh main kita leh main tenet kat mane2...
    selagi ada coverage............ lol!

    kelulipanas
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 16/06/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by kelulipanas on Thu Jul 16, 2009 6:47 pm

    kalau kamikase30 nk wat team...
    aku nk join....
    aku minat kalau nk kaji bende2 cam nih...
    k...
    kalau dh wat team,jgn lupe jemput aq join skali...

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by kamikase30 on Thu Jul 16, 2009 8:23 pm

    0. aku nak cari matlumat mengenai modem + 3g + wireless
    1. aku nak cari matlumak mengenai teknologi jin @ ufo
    2. aku nak cari metlumat mengenai teknologi computer yang paling maju
    3. aku nak cari matlumat mengenai hacker
    4. aku nak cari matlumat mengenai antivirus
    5. aku nak cari matlumat mengenai virus
    6. aku nak cari matlumat mengenai teknologi ketenteraan
    7. aku nak cari matlumat mengenai social bookmarking yang paling famous
    8. aku nak cari matlumat mengenai ciptaan computer yang boleh berfikir
    9. aku nak cari matlumat mengenai filem-filem mengenai skyNet
    1. aku nak cari matlumat mengenai asal usul computer
    2. aku nak cari matlumat mengenai teknologi nano - macam cerita megatron
    3. aku nak cari matlumat mengenai sir isac newton - macam cerita da vinci code
    4. aku nak cari matlumat mengenai piramid
    5. aku nak cari matlumat mengenai bermuda segitiga
    6. aku nat cari matlumat mengenai kotak hitan - pusat alam semesta
    7. aku nak cari matlumat mengenai bima sakti
    8. aku nak cari matlumat mengenai orang-orang yang berminat fasal skyNet
    9. aku nak cari matlumat mengenai alam metafizik
    0. aku nak cari matlumat mengenai sejarah lukisan-lukisan dalam gua
    1. aku nak cari matlumat mengenai tahi bintang / komet / sesuatu yang akan melanggar bumi
    2. kau nak cari matlumat mengenai simbol-simbol ufo

    banyak juga aku nak cari ni, hehe, aku akan tambah dari semasa ke semasa..

    yeahhhh, kalo korang ada matlumat yang pelik-pelik, jangan malu-malu untuk post k.. Cool


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by teri-chan on Thu Jul 16, 2009 9:19 pm

    Makin lama aku bc, lg kuat perkataan dlm pala otak aku ni hehehe.

    Nk tau apa? transformers hehehe. Kalu robot pn boleh biak2, aku rase ada genarasi Decepticons ngn Autobots ngn golongan Primes hehehe.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by kamikase30 on Thu Jul 16, 2009 9:22 pm

    yeahhhh, welcome cute girl, kalo ada matlumat kat atas tu posk k.. Very Happy


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    MalaYneuMaya
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1044
    Age : 32
    Job/hobbies : kejar biawak, kunyah milo beku
    Registration date : 18/02/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by MalaYneuMaya on Thu Jul 16, 2009 10:38 pm

    assalamualaikum...

    bagus la kalu ko nak carik...dpt info nanti kongsi2 kan la...


    --------------------------------------------

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by kamikase30 on Fri Jul 17, 2009 4:29 pm

    sesama kite cari k..


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    kelulipanas
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 16/06/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by kelulipanas on Fri Jul 17, 2009 5:49 pm

    ni sikit maklumat psl issac newton
    http://en.wikipedia.org/wiki/Isaac_Newton
    diharap dpt membantu....

    fatin AYUNI
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 47
    Registration date : 24/06/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by fatin AYUNI on Fri Jul 17, 2009 9:49 pm

    aa..aku pun nk join gak hehe...

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by kamikase30 on Fri Jul 17, 2009 11:10 pm

    haaaaa aku kalo awek masuk semangat gile.. hehe welcome welcome lol!

    korang tengok ni -----> Unexplain Flying Object [ U.F.O ]

    but my main forcast is to hunter ' skyNet and skyGirl '

    ni contoh computer bercakap ------>The Artificial Intelligend Foundation


    p/s: jangan obsess sangat sudah la k.. banyak lagi benda aku nak tunjuk ni.. pirat
    .


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    tech_frix
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 722
    Age : 33
    Location : Kuala Lumpur
    Job/hobbies : PRO / A lot...
    Registration date : 14/06/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by tech_frix on Fri Jul 17, 2009 11:59 pm

    ??????????? wrote:!vote khayalan.

    Sebelum ni aku cakap SkyNet tak akan wujud, tapi aku nak buat pembetulan sikit, IMHO SkyNet MUNGKIN akan wujud, tapi kuasa (power) yang ada pada SkyNet TIDAK mungkin dapat melebihi kelebihan yang Allah kurniakan kepada manusia iaitu fikiran.

    Mesin berkomputer hanya berfikir secara binary iaitu 1/0 aka. T/F.
    Akal manusia berfikir lebih daripada 1/0 aka. T/F tersebut di mana sesuatu yang True boleh menjadi False dan sebaliknya mengikut nafsu mereka. Hal ini aku yakin tidak ada pada mesin berkomputer aka. robot.
    Maka, SkyNet pada dasarnya mungkin akan kelihatan kuat dan hebat dari segi fizikal dan tindakannya yang kejam, tapi aku yakin apabila ada satu wayar yang menghubungkan processornya tercabut atau terputus, ia hanya akan jadi besi buruk yang bergerak, atau mungkin lumpuh,
    seterusnya hanya menjadi pameran di muzium.

    So, aku simpulkan bahawa adalah mustahil SkyNet akan menakluk dunia suatu hari nanti seperti yang digambarkan dalam filem-filem Hollywood.


    @kin
    Pertubuhan bawah tanah? Parking lot ke? Hehe.
    Tapi aku rasa aku tahu kot Malaysia ada pertubuhan bawah tanah ni.
    Kat Melaka ke?

    senang je...
    ko cipta robot, then robot tu ko programkan untuk bersihkan lantai setiap kali dia boleh kesan kekotoran...
    direct order and execution...
    so apa yg mustahil dunia ni akan jadi kucar kacir kerana mesin??
    tak payah ambik binary...
    mesin tafsir apa yg MANUSIA programkan...
    kalau dah jd mcm tu, ko rasa apa akan jd pada manusia...?
    pikirkan je la...selagi ada manusia, selagi tu ada kemusnahan....

    satu lagi nak bg pikir lagi...
    mcm mana teori pembelahan atom boleh memusnahkan Nagasaki dan Hiroshima??
    peace...

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by kamikase30 on Sat Jul 18, 2009 12:09 am

    ni formula dia ..



    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    SoNic_ATi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 320
    Location : AkU AnK PaHaNg
    Job/hobbies : ^GaMe,InTeRnEt^
    Registration date : 11/05/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by SoNic_ATi on Sat Jul 18, 2009 1:28 am

    formula apa tu kamikase............ scratch scratch scratch

    kamikase30
    Moderators
    Moderators

    Number of posts : 410
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by kamikase30 on Sat Jul 18, 2009 2:40 am



    Meaning of E=MC2





    .


    --------------------------------------------
    Is Prioritization Failing You? Change Priorities Ahead. if it is to be, it is up to me

    Sponsored content

    Re: Korang rasa [ skyNet ] tu wujud ke????

    Post by Sponsored content Today at 4:27 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 4:27 am