Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    control internet access

    Share

    ice_cube
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 9
    Registration date : 08/06/2009

    control internet access

    Post by ice_cube on Fri Jul 03, 2009 12:35 pm

    Askum,
    nak tanya ada tak freeware yg boleh control internet access utk specific user?

    TQ

    nivi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 61
    Registration date : 14/02/2009

    Re: control internet access

    Post by nivi on Fri Jul 03, 2009 6:31 pm

    ada kat internet ni semua ada .. kene pandai cari Smile

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: control internet access

    Post by wanjihan on Fri Jul 03, 2009 10:20 pm

    nivi wrote:ada kat internet ni semua ada .. kene pandai cari Smile

    kalo bleh jgn replay msg dia mcm ni.. tak brapa elok. paling kurang bagi la link ape2 web berkaitan dgn soalan yang dia tanya tu...

    maaf yer tegur sket.. jgn mrh, kita semua bermula dr "0".

    tq

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: control internet access

    Post by wanjihan on Fri Jul 03, 2009 10:20 pm

    ice_cube wrote:Askum,
    nak tanya ada tak freeware yg boleh control internet access utk specific user?

    TQ

    maksud ko nak block stengah2 web taknak bg user2 lain dpt access?

    nivi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 61
    Registration date : 14/02/2009

    Re: control internet access

    Post by nivi on Sat Jul 04, 2009 4:48 am

    ya semua bermula dari 0 .. sebab tu apa yg aku mule aku ajar dari mula .. jgn marah ar.. cume nnti kalau bg straight akan banyak persoalan dari segi installation .. legal ke tak .. problem.. so lebih baik cari sendiri dan baca apa yg di nak kan

    ice_cube
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 9
    Registration date : 08/06/2009

    Re: control internet access

    Post by ice_cube on Sat Jul 04, 2009 1:03 pm

    lawak btol la..ape guna nya forum nie kalo suruh aku cari sendiri..Mula2 sekali ofcoz aku dah cari software kat internet..bkn tak jupe aku jupe byk and aku pon dah try one by one..tujuan aku post kat sini mintak pendapat org2 yg "bijak2 pandai" dlm bidang nie..setakat reply suruh cari kat internet,baik tak yah join forum..kalo tak tau tak yah lar reply..ilmu yg ada tu kita kongsi2 kan..mcm mane bidang IT nk maju kalo ada org cam ko nie..by the way dah 10 thn aku dalam bidang nie tp kecewa ngan jawapan ~dipadam~ org2 cetek ilmu cam ko nie..

    ice_cube
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 9
    Registration date : 08/06/2009

    Re: control internet access

    Post by ice_cube on Sat Jul 04, 2009 1:16 pm

    to wanjihan aku respek ko..org mcm lu lar patut ada kat forum..aku ada baca byk gak ko punye respon..
    by the way aku nk block internet terus bagi certain user..aku ada AD..aku dah try pakai GPO tp tak brp practical..aku ada firewall mmg boleh block tp opis aku nie pakai dhcp so aku kena create static ip utk user2 aku nk blok (ini last option kalo takde freeware)..tp kalo bleh aku nk cari freeware utk management control internet access nie..ada gui yg bleh aku tgk..

    acces_denied
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 3
    Registration date : 26/03/2009

    Re: control internet access

    Post by acces_denied on Sun Jul 05, 2009 4:34 am

    Salam, bole try buat proxy, selain simpan cache tuk certain2 site, bole kontrol user juga. Ada free tp tak ingat dh namanya, cuma search dlm google, kalau nk free os leh try buat squid.

    nivi
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 61
    Registration date : 14/02/2009

    Re: control internet access

    Post by nivi on Sun Jul 05, 2009 5:12 am

    soalan tu .. user atau pc ? user nnti ingat user dlm 1 pc tu kan ade banyak user .. kalau nak block net certain pc ade software die.. atau ko nak jenis software admin control yg leh kawal pc pc dalam network ko utk access internet.. atau software yg single mmg install dan set kt pc tu.. pm aku mana 1 software yg nak... aku bg link.. sorry bro aku x pandai ajar .. just kalau nk software leh bg deskripsi yg lengkap aku bg direct link aje

    Sponsored content

    Re: control internet access

    Post by Sponsored content Today at 2:04 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:04 pm