Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    notebooks...nak pendapat

    Share

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by ztecon on Thu Feb 26, 2009 9:02 am

    terima kasih sawi atas review...
    shump terima kasih...

    oh..begitu... mcm after sales service kan... brand apa yg tiptop kecuali dell... dan laptop nie warranty dia cover apa ye?slalu rma lama tak? cam compaq,byk x service centre dia?


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    shump
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 41
    Registration date : 19/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by shump on Thu Feb 26, 2009 9:22 am

    ada gak yg kata brand asus ok dan power tp x diketahui la sejauh mana kebenaranya. IBM pn ok gak hehe..ramai org yg pakai IBM kata tahan. Kalo x silap saya selalunya dia waranti semua la yg ada pada laptop termasuk bateri dan charger(tolong betulkan kalo salah yer)cuma mungkin masa atau tempoh waranti satu2 barang tu x sama...

    Cam kes saya...saya pakai brand compaq..(beli pn ikut bajet jer dan beli pn sekadar nk pakai wireless dan nk taip2 sikit2 tuh buat pa nk beli yg mahal2 hehehe) kebetulan member saya ada buka kedai komputer dia la nasihat saya supaya amik compaq pasal dia kata compaq lebih senang claim waranti dr acer atau yg lain2. Kebanyakan kedai komputer yg saya tnya menyatakan benda yg sama gak pasal claim waranti tuh..(nie pn kalo salah tlg betulkan)

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by ztecon on Thu Feb 26, 2009 10:13 am

    tq shump...

    lappy anda penah ada prob tak? base on intel ke? saya ada dengar asus claim lambat.. contoh kalau compaq claim lama mana ek...


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    mon678
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 503
    Age : 30
    Location : jb
    Job/hobbies : computer2....computer x habis2
    Registration date : 18/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by mon678 on Thu Feb 26, 2009 10:26 am

    tapi bgi aku brand acer nieh kalau claim warranty cpt..kurg dari sbln....compaq amik masa lama cikit dlm 1-2bln lebih untuk claim warrnty nieh..brnd ibm thinkpad/lenovo mmg thn lama..pkai lebih dri 5thn tak ade mslh...tapi kalau rosak..mmg ssh nk cari spare part die..huhu

    shump
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 41
    Registration date : 19/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by shump on Thu Feb 26, 2009 12:12 pm

    ztecon wrote:tq shump...

    lappy anda penah ada prob tak? base on intel ke? saya ada dengar asus claim lambat.. contoh kalau compaq claim lama mana ek...

    so far dh dekat setahun saya pakai blum ada prob lg la. Saya pakai intel. tapi kenkadang nie bnyk kedai bnyk cerita nya jugak..biasa la kenkadang bila nk jual barang tuh macam2 le janji dia..tp kalo dh lps jual atau sales after service cam hampehh..hehe

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by ztecon on Thu Feb 26, 2009 2:46 pm

    betul tuh.. urm... agak konpius sikit... tapi dell barang dia mmg sume mahal2 kan... tapi sempoi...


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    shump
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 41
    Registration date : 19/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by shump on Thu Feb 26, 2009 3:04 pm

    ztecon wrote:betul tuh.. urm... agak konpius sikit... tapi dell barang dia mmg sume mahal2 kan... tapi sempoi...

    x kira brand apa bro..kalo sebut laptop nie mmg mahal dia pnya spare part..hehe x mcm desktop spare part dia murah xmahal sgt..

    mon678
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 503
    Age : 30
    Location : jb
    Job/hobbies : computer2....computer x habis2
    Registration date : 18/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by mon678 on Thu Feb 26, 2009 3:09 pm

    biasa ar tue laptop nye spare mmg mahal sgt..so dah beli jaga baik2

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by ztecon on Thu Feb 26, 2009 3:13 pm

    huhu..tulah tgk kat tenet bateri dell sampai nak dkt 500..perghh mahal gile


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    matyus
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 55
    Age : 26
    Job/hobbies : melayari internet
    Registration date : 26/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by matyus on Thu Feb 26, 2009 3:33 pm

    bg aku,compaq xsesuai klu nk pkai ngan amd sbb cooling system dia xcukup power,amd pnas melampau2 terutama bl men games yg berat2 sbb nk process byk sgt dengan laju,grafik dia mmg bleh tahan dgn harga yg murah da dpt yg power2 tp mslh utama dia mobo cepat rosak sbb pling utama org hntar service sbb mslh trbkar,pastu rosak hardware tu ni...jd klu nk yg brkualiti dr company hp,better beli hp pavallion la sbb body dia kukuh,cooling system power sket dr compaq dan igt,klu pkai laptop,elakkn plih amd sbb processor amd cpat pnas...

    slain compaq,aku lebih suggest klu sesape yg nk beli laptop dgn harga murah,beli jenama benQ.benQ da keluarkn laptop yg sesuai utk sesape yg minat gaming n suka edit mengedit multimedia ni....

    antara spec pling bgus pnah aku jmpe intel 2.12Ghz core 2 duo,3Gb ram,250Gb hardisk,nvidia gforce 8600m gs (vista gaming rating 5.3,lg power dr nvidia gforce 9300m),harga rm2400++ sesuai ngan spec yg power gile ni bg laptop la,cooling system power,dpt rase angin laju kuar kat fan dia,bl men game mmg pnas la ctu tp keyboard still suhu normal(biasa men game kat laptop ni bl da pnas sgt,dpt rasa kat keyboard tu suhu dia nek atas).

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by Razi_IBM on Thu Feb 26, 2009 4:01 pm

    haah.satu flaw yang aku perasan ada kat hampir semua leptop compaq terutamanya v3000 series; cooling.
    tak tau la kenapa..leptop compaq ni panasnya komain..seram jugak kenkadang.

    leptop lain yang sama spec even lagi tinggi pun takde la panas camtu.

    ex-leptop aku,compaq v3000 pun rosak pasal kepanasan.orang yang repair leptop tu kata motherboard aku dah meltdown.dia pun tak penah tengok mobo rosak teruk camtu sebab panas.


    Last edited by Razi_IBM on Thu Feb 26, 2009 4:18 pm; edited 1 time in total

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by ztecon on Thu Feb 26, 2009 4:10 pm

    matyus wrote:bg aku,compaq xsesuai klu nk pkai ngan amd sbb cooling system dia xcukup power,amd pnas melampau2 terutama bl men games yg berat2 sbb nk process byk sgt dengan laju,grafik dia mmg bleh tahan dgn harga yg murah da dpt yg power2 tp mslh utama dia mobo cepat rosak sbb pling utama org hntar service sbb mslh trbkar,pastu rosak hardware tu ni...jd klu nk yg brkualiti dr company hp,better beli hp pavallion la sbb body dia kukuh,cooling system power sket dr compaq dan igt,klu pkai laptop,elakkn plih amd sbb processor amd cpat pnas...

    slain compaq,aku lebih suggest klu sesape yg nk beli laptop dgn harga murah,beli jenama benQ.benQ da keluarkn laptop yg sesuai utk sesape yg minat gaming n suka edit mengedit multimedia ni....

    antara spec pling bgus pnah aku jmpe intel 2.12Ghz core 2 duo,3Gb ram,250Gb hardisk,nvidia gforce 8600m gs (vista gaming rating 5.3,lg power dr nvidia gforce 9300m),harga rm2400++ sesuai ngan spec yg power gile ni bg laptop la,cooling system power,dpt rase angin laju kuar kat fan dia,bl men game mmg pnas la ctu tp keyboard still suhu normal(biasa men game kat laptop ni bl da pnas sgt,dpt rasa kat keyboard tu suhu dia nek atas).

    benq? ok ke.. ada jugak org ckp problem dia kerap lcd display..tul ker?
    betul lah...baru perasan...member2 yg ramai pakai compaq nie panas..mmg compaq nie panas ke?


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    mon678
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 503
    Age : 30
    Location : jb
    Job/hobbies : computer2....computer x habis2
    Registration date : 18/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by mon678 on Thu Feb 26, 2009 5:01 pm

    yup laptp compaq mmg cpt panas...tak tau rasenye coolin die/air flow tak bagus....sama mcm aku cdng hp pavallion...BenQ joybook kan?ok gak...skrg BenQ focus hanya pd laptop dan LCD jerk.....

    matyus
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 55
    Age : 26
    Job/hobbies : melayari internet
    Registration date : 26/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by matyus on Thu Feb 26, 2009 6:10 pm

    benQ problem lcd cemane tu??

    lg 1 pasal compaq,klu sesape yg mau beli laptop compaq,ms tgh beli tu,pastikan dlu dia sertakn ngan driver skali,sbb byk kes member aku beli laptop compaq dia xbg driver,compaq dia xbg cd driver,smua driver dia letak dlm partition d,biasanya la,klu ade bg cd pn,cd yg tauke kdai tu burn...

    edzharid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 132
    Age : 30
    Location : Land Below The Wind [SdK]
    Job/hobbies : Games + Online + Download
    Registration date : 26/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by edzharid on Fri Feb 27, 2009 8:00 am

    ~ak beli dua laptop.. HP Pavilion (yg leh pusing2 kepala dier tu) ngan Compaq Presario V3000.. apa yg beza dier kat cni..dr segi performance.. ak rasa compaq lagik best..running laju..lifetime battery pun lama berbanding ngan HP.. HP lak klu nak life battery tu lama..kena set dulu battery g low performance..baru lama sket..tp resultnya..komputer kekadang hang la..lambat ler.. ~ pastu kan..ntah la...apsal HP ni lambat bebenar dia loading windows arr..time nak shut down ker..menang dr segi design jer..tp performance kurg..

    edzharid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 132
    Age : 30
    Location : Land Below The Wind [SdK]
    Job/hobbies : Games + Online + Download
    Registration date : 26/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by edzharid on Fri Feb 27, 2009 8:04 am

    Razi_IBM wrote:haah.satu flaw yang aku perasan ada kat hampir semua leptop compaq terutamanya v3000 series; cooling.
    tak tau la kenapa..leptop compaq ni panasnya komain..seram jugak kenkadang.

    leptop lain yang sama spec even lagi tinggi pun takde la panas camtu.

    ex-leptop aku,compaq v3000 pun rosak pasal kepanasan.orang yang repair leptop tu kata motherboard aku dah meltdown.dia pun tak penah tengok mobo rosak teruk camtu sebab panas.


    jadi pa benda nak kita letak kat laptop tu supaya tak bepa panas..ada solution lain ker selain letak kipas kat bawah tu??

    matyus
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 55
    Age : 26
    Job/hobbies : melayari internet
    Registration date : 26/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by matyus on Fri Feb 27, 2009 9:10 am

    slah satu cra yg mmber aku wat dia psang cooler pad satu kat bwh tu,pastu cooler yg sedut udara dari dlm komp yg letak kat lubang udara tmpat processor tu,cara tu lebih efisyen sbb aku dpt rsa angin pnas gile babeng kat ctu sbb dia direct amek udara dari dlm laptop,cooler pad bwh tu utk pengudaraan kat bwh laptop tu spya angin sjuk dpt msk dlm...

    naxe88
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 136
    Age : 28
    Location : sandakan
    Job/hobbies : student
    Registration date : 16/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by naxe88 on Fri Feb 27, 2009 10:37 am

    nak tanya lah...
    hehehehe,,,
    kalau compaq v3000 tu lain bios nya...
    cth nya v3200....
    pa jadi dgn laptop tu ar???
    /kawan aku ada mcm tu compaq v3000 tapi dlm bios nya tunjuk model lain...
    kalau nda silap V3210,
    aq pn dah tak ingat...hahahah...tp mmmg jauh beza...aq pun heran tp brfungsi juga lah....
    boleh ke mcm tu???
    pastu dia ada menu main jak....
    tak mcm laptop biasa ada menu Hdd,
    yg biasa2 lah tp kawan ku punya ni ada menu main jak yg tunjukkn model laptop tu......
    bios yg salah ka atau nama laptop tu salah???
    kat laptop tu terang2 kata compaq v3000...
    tgk kat gmbr internet pn mmg sebiji jugalah...
    tp yg heran hny bios jak yg lain....
    confuse sikit lah....
    hahahah


    Last edited by slaughters on Sun Mar 01, 2009 4:43 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : -susah jugak kalau ade keyboard yang rosak die punye spacebar nie-)

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by Razi_IBM on Fri Feb 27, 2009 11:55 am

    edzharid wrote:
    Razi_IBM wrote:haah.satu flaw yang aku perasan ada kat hampir semua leptop compaq terutamanya v3000 series; cooling.
    tak tau la kenapa..leptop compaq ni panasnya komain..seram jugak kenkadang.

    leptop lain yang sama spec even lagi tinggi pun takde la panas camtu.

    ex-leptop aku,compaq v3000 pun rosak pasal kepanasan.orang yang repair leptop tu kata motherboard aku dah meltdown.dia pun tak penah tengok mobo rosak teruk camtu sebab panas.


    jadi pa benda nak kita letak kat laptop tu supaya tak bepa panas..ada solution lain ker selain letak kipas kat bawah tu??
    kena korban duit sikit,beli cooling pad yang lebih efficient.bukan cooling pad warna kelabu asap yang rege rm15 tu.

    mon678
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 503
    Age : 30
    Location : jb
    Job/hobbies : computer2....computer x habis2
    Registration date : 18/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by mon678 on Fri Feb 27, 2009 12:05 pm

    beli colling pad cooler master punye dlm rm80 kot

    edzharid
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 132
    Age : 30
    Location : Land Below The Wind [SdK]
    Job/hobbies : Games + Online + Download
    Registration date : 26/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by edzharid on Fri Feb 27, 2009 12:54 pm

    owh yg cooling pad mahal sket tu ker?orite nnt kumpul2 duit angkat la satu..skang ni ak pki cooling pad yg kelabu tu..arga murah2 tu yg rm15..hehe..sbb ak jrg gak pki laptop kan..utk online wireless jer..

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by ztecon on Fri Feb 27, 2009 3:28 pm

    matyus wrote:benQ problem lcd cemane tu??

    lg 1 pasal compaq,klu sesape yg mau beli laptop compaq,ms tgh beli tu,pastikan dlu dia sertakn ngan driver skali,sbb byk kes member aku beli laptop compaq dia xbg driver,compaq dia xbg cd driver,smua driver dia letak dlm partition d,biasanya la,klu ade bg cd pn,cd yg tauke kdai tu burn...

    saya ada gak baca kat lyn...byk diorg ckp LCD laptop problem ..contohnya tak der display n slalu kacau..tul ker?


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by ztecon on Sat Feb 28, 2009 10:53 am

    spec 1

    Build My Dell
    Intel® Core™ 2 Duo Processor P8600 (2.40GHz/ 1066 FSB/ 3MB Cache)
    Genuine Windows Vista(R) Home Premium SP1 32 bit (English)
    Microsoft(R) Works (Including Microsoft(R) Home & Student 60 Days Trial Pre-installed)
    1 Yr Ltd Hardware Warranty, InHome Service after Remote Diagnosis
    15.6” 720p WLED (1366x768) Display with TrueLife™ and Built-in 2.0MP Web Cam
    Jet Black Colour with Black U-Trim
    3GB (1X1GB + 1X2GB) DDR2 SDRAM
    320GB SATA Hard Drive
    Internal 8X DVD+/-RW Combination Drive with dual layer write capabilities
    512MB ATI Mobility Radeon HD 4570
    Integrated Stereo Sound with Subwoofer
    Intel(R) WiFi Link 5100 (802.11a/g/n) Half Mini-card (MY)
    Dell(TM) Wireless 370 Bluetooth Module (MY)
    Silver Palmrest
    Accessorise My Dell
    No Case
    6-cell Lithium Ion Primary Battery
    Dell(TM) Keyboard with Touchpad (English)
    Protect My Dell
    Dell Online Backup 2GB
    McAfee(R) Security Center(TM) 30 days trial
    Review & Add to Basket
    Also Includes
    Integrated Fast Ethernet 10/100/1000
    34mm ExpressCard Slot, (DOES NOT SUPPORT PC CARDS)
    Direct Base Mod
    APCC Regulatory Label
    Shipment Mod
    Mod Specs Info (Malaysia)
    Power Cord (MY/SG/HK)
    System Driver DVD Kit
    System Driver Mod
    Dell(TM) PC-Restore Included
    Dell(TM) Chat
    Discount is only valid if the corresponding upgraded item is selected above.
    Limited time promotional offer only. No further discounts apply.
    Intel(R) Centrino(R) 2 Label
    Dell's Terms and Conditions apply
    Great Technical Tips & Information available 24x7 at http://support.ap.dell.com
    Laptop Batteries Carry One Year Warranty Only From Invoice Date
    Inspiron(TM) Delivery Charges (West Malaysia)
    Studio-NB Handling & Insurance Charges(Malaysia)


    spec 2

    Intel(R) Core(TM) 2 Duo Processor T6400 (2.0GHz, 2MB Cache, 800 MHz FSB)
    Genuine Windows Vista(R) Home Premium 32 bit SP1 Edition (English)
    Microsoft(R) Works (Including Microsoft(R) Home & Student 60 Days Trial Pre-installed)
    1 Yr Ltd Hardware Warranty, InHome Service after Remote Diagnosis
    14.1" Widescreen WXGA CCFL (1280x800) TFT Display with TrueLife(TM) with Web Cam
    Jet Black Colour with Black U-Trim
    3GB (1X1GB+1X2GB) Dual Channel DDR2 SDRAM
    320GB SATA Hard Drive
    Internal 8X DVD + /-RW Combination Drive with dual layer write capabilities
    256MB ATI Mobility Radeon HD 3450
    Integrated Stereo Sound
    Dell Wireless 1397 802.11b/g Half Mini Card
    Dell(TM) Wireless 370 Bluetooth Module
    Silver Palmrest with Fingerprint Reader
    Accessorise My Dell
    No Case
    6-cell Primary Battery
    90W AC Adapter
    Dell Keyboard with Touchpad (En)
    Protect My Dell
    Dell Online Backup 2GB
    McAfee(R) Security Center(TM) - 15 Months OEM
    Review & Add to Basket
    Also Includes
    Basic PC Setup by Forwarder
    Laptop Batteries Carry One Year Warranty Only From Invoice Date
    Dell's Terms and Conditions apply
    Great Technical Tips & Information available 24x7 at http://support.ap.dell.com
    Internal 10/100/1000 Gigabit Ethernet
    ExpressCard Slot, (DOES NOT SUPPORT PC CARDS)
    Discount is only valid if the corresponding upgraded item is selected above.
    Limited time promotional offer only. No further discounts apply.
    Genuine Windows Vista(R) Premium Label
    Label (Core 2 Duo & Dell Wireless or no wireless)
    Studio-NB Handling & Insurance Charges(Malaysia)
    Inspiron(TM) Delivery Charges (West Malaysia)

    dua2 rege dia rm2999

    saya nak bertanya,mana lagi bagus? kalau 15.4 berat x? and then dua2 nie dedicated memory ke gc dia?


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by Razi_IBM on Sat Feb 28, 2009 11:00 am

    kalau aku pilih spec 1...

    ps-ni citer dell, lain kali bukak topik baru la...jangan selit2..

    ztecon
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 540
    Age : 59
    Location : North Planet Zargus
    Job/hobbies : Thinking Out Of Board
    Registration date : 13/02/2009

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by ztecon on Sat Feb 28, 2009 11:10 am

    huhu..jap2 nanti aku tukar tajuk... nak tnya pendapat laptop.. tp berat tak? urmm... dell nak beli on9 cmne ek? dia hantar kat umah ker? free ker delivery?


    --------------------------------------------
    "Transforming Higher Education For a Sustainable Tommorow"





    masalah tentang pembelajaran?inginkan rujukan?isu semasa?

    boleh log on www.rujukanilmu.forumotion.net

    Sponsored content

    Re: notebooks...nak pendapat

    Post by Sponsored content Today at 12:01 pm


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 12:01 pm