Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    gitn shcoolnet

    Share
    avatar
    passive
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 30
    Age : 31
    Location : kuantan
    Job/hobbies : panjat pokok
    Registration date : 07/03/2009

    gitn shcoolnet

    Post by passive on Thu Jul 02, 2009 3:09 pm

    ade sape taw tak camner nak set kan router gitn nih..
    byk website yang die block.. ataupun kene setkan proxy die?

    tlg tak paham.. pale

    xkirovx
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 2
    Registration date : 30/06/2009

    Re: gitn shcoolnet

    Post by xkirovx on Sun Jul 05, 2009 11:33 am

    dorg bukan block web tu kt router yg ade kt skolah@pejabat tu
    tp dorg block kt tmpt admin dorg rase kt putrajaya.
    sebab aku penah join kursus ngan gitn. kire selaku pembantu pengajar
    dorg ckp camtu.

    elopura
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 6
    Registration date : 03/03/2009

    Re: gitn shcoolnet

    Post by elopura on Thu Jul 09, 2009 1:05 pm

    Polisi GITN memang tak benarkan web-web tertentu diakses di sekolah, walaupun youtube. Hanya yang berkaitan dengan pendidikan sahaja yang dibenarkan. Tapi ada juga yang terlepas pandang. Tapi kalau sudah keluar logo KPM besar di skrin, memang web tu tak boleh akses dan ada sebab yang diberikan.

    Kalau sekolah tuan/puan ingin mengakses web tertentu seperti youtube, boleh minta kebenaran sementara dengan pihak GITN dan alasan untuk akses web tersebut. Cuma saya tak pasti sama ada pihak GITN boleh mengesan sekiranya ada yang cuba mengakses web yang tidak dibenarkan (porno, game online, judi online) atau menggunakan proxy.

    Ini sedikit maklumat yang saya dapat masa hadiri taklimat dengan pihak GITN.

    biosfree
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 90
    Registration date : 22/02/2009

    Re: gitn shcoolnet

    Post by biosfree on Wed Jul 15, 2009 7:53 pm

    waa....smk elopura kan....sekolah bestari rintis..tu......penyelaras bestari ar?
    avatar
    passive
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 30
    Age : 31
    Location : kuantan
    Job/hobbies : panjat pokok
    Registration date : 07/03/2009

    Re: gitn shcoolnet

    Post by passive on Sat Jul 25, 2009 2:41 am

    erm.. saya ade try pkai ultra surf untuk surf web2 yang block..
    dpt tu mmg dpt tp klu t0rrent mmg tak jln lnsg..
    lepas pada tu trus line jd slow gler...


    pe pendapat saudara2

    Sponsored content

    Re: gitn shcoolnet

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Sun Jul 23, 2017 4:35 am