Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Saman DBKL

    Share

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Saman DBKL

    Post by zirbad on Thu Jul 02, 2009 10:25 am

    Sapa-sapa ada pengalaman kena saman dbkl kat sini boleh kongsi tak?kalau tak bayar apa efek dia?ada efek kat road tax etc?

    am_eniey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 169
    Age : 34
    Location : Gombak
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by am_eniey on Thu Jul 02, 2009 4:18 pm

    aku kena MPPP dan MPSP berpuluh saman tak penah bayaq. Yang paling lama 10 tahun lepas. Sampai la ni boleh renew lesen dan road tax. DBKL tak penah kena pulak !

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by zirbad on Thu Jul 02, 2009 4:20 pm

    am_eniey wrote:aku kena MPPP dan MPSP berpuluh saman tak penah bayaq. Yang paling lama 10 tahun lepas. Sampai la ni boleh renew lesen dan road tax. DBKL tak penah kena pulak !

    Huhu..memang la sebab DBKL tak pernah pergi utara tu.

    Aku baru je kena,1st time,takut je ada polisi baru diorang buat sebab diorang ada catit no cukai jalan kat saman ni.risau jugak nih..

    am_eniey
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 169
    Age : 34
    Location : Gombak
    Registration date : 22/04/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by am_eniey on Fri Jul 03, 2009 10:29 am

    nanti aku tanya member aku yang kerja DBKL...tgh tunggu dia online YM Cool

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by zirbad on Fri Jul 03, 2009 10:35 am

    ok..aku tunggu sebarang kabar ( Very Happy dan Sad ) dari ko.

    heiji
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 87
    Registration date : 17/06/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by heiji on Fri Jul 03, 2009 12:20 pm

    saman dbkl x effect ko nak idupkan road tax atau pon lesen. ko kene saman parking ke?

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by zirbad on Mon Jul 06, 2009 10:41 am

    ha'ah, kena saman parking kat masjid india.aku cari parking dah penuh,nak cari tempat lain pulak takde,so aku parking r jap.balik je aku tengok ada kertas putih kat cermin kereta.aku lewat 5min jer.

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by akuccputsedut on Mon Jul 06, 2009 3:57 pm

    nak tanya nih hang kena saman tuh betul2 dari DBKL ker..??aku ritu parking motor belakang bus stop depan sogo tuh...kena saman kertas putih gak...aku ingat DBKL..so aku buat tak tau jer laa...sekali sampai surat kat umah aku daa...kat kampung lak tuh..kata aku kena saman suh bayar kat pejabat polis trafik berdekatan...gi aar bayar kena RM30(kompaun)...ayah aku kena DBKL gak tak bayar dah lama la berapa tahun ntah..surat DBKL sampai umah suh bayar RM500 lebih..sebab dah berapa tahun ntah takk bayar...buat tak tahu..aku bukan nak takut kan...kalau nak tgk surat tuh aku leh attach tapi tunggu aku cari balik surat ayah aku tuh,...ntah mana ayah aku lempar...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by zirbad on Mon Jul 06, 2009 4:00 pm

    Betoi la tu DBKL,ada logo DBKL,RM500 lebih?nape banyak sangat?ada interest ke kalau tak bayar?kat saman ni takde pulak tulis kena bayar berapa.

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by akuccputsedut on Mon Jul 06, 2009 4:11 pm

    sama ler cam kertas yang aku dapat tuh..takder tulis pung kena bayar berapa...so aku buang jer laa..hahahahha...dapat surat saman kat umah tuh baru gi bayar...aku tak pasti laa ada interest ker apa...aku try cari surat ayah aku tuh nanti..aku pung tak belek sangat laa... tapi memang road tax apa tak kacau...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by zirbad on Mon Jul 06, 2009 4:12 pm

    Ya ka?takut kacau je.takut je bagi surat jemputan meghadiri majlis kat mahkamah.hehehe...

    54m4d
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 154
    Location : Tanah Melayu
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by 54m4d on Mon Jul 06, 2009 7:06 pm

    Aku penah gak kena saman parking motor kt Maju Junction dgn DBKL ni..

    Mulanya ak xnk byr,tapi setelah aku baca kat kertas saman,jumlah saman akan bertambah jika lmbt byr..

    Makin lama kau xbyr makin mahal samannya,terus aku singgah DBKL dan byr rm10 je..

    Jadi aku nasihatkan kau byr ajelah..

    heiji
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 87
    Registration date : 17/06/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by heiji on Mon Jul 06, 2009 10:22 pm

    btol 2 bayar je..slalonye xmahal..paling mahal pon 50 xsilap....

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by akuccputsedut on Tue Jul 07, 2009 9:48 am

    tu laa...baik hang gi bayar jer..kalau hang student tunjuk jer kad matrix tuh kot2 leh dapat murah..hahahaha...camtu ler aku buat selalu kalau aku kena saman ngan MBI(majlis bandaraya ipoh) dulu...
    hang gi jer bayar buat apa nak pening2...dah salah kan ngaku jer laa...hahahahaha....


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by zirbad on Tue Jul 07, 2009 10:13 am

    tapi aku dengar dalam seratus gak la lau tengok member aku punya saman,member aku punya kertas saman ada tulis berapa kena bayar,yang aku pulak dia tak tulis.

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by akuccputsedut on Tue Jul 07, 2009 10:21 am

    dia tak tulis tuh..selalu kena RM30 ler...hang naik motor ker kereta..motor RM10 aku rasa kereta RM30 atau RM50...kalau motor lambat bayar kena RM30 gak aku rasa...gi laa cepat..selalu nyer orang bandaraya leh kountim...hang cakap ler bebaik ngan diaorang...


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by zirbad on Tue Jul 07, 2009 2:58 pm

    camtu ka?nanti kalau ada masa aku try pergi la.tak tahu lagi bila nak pi KL.duk shah alam je.keje shah alam,cuma hari tu ada hal skit kat KL.

    akuccputsedut
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 1268
    Age : 32
    Location : Bayan Baru Penang
    Job/hobbies : Programmer Analyst (oracle form,report,database,,jsp)
    Registration date : 10/06/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by akuccputsedut on Tue Jul 07, 2009 3:17 pm

    ala gi jer laa..bukan jauh pung shah alam ngan KL...masa kat KL ritu aku selalu gak lepak shahalam hhahahaha...aku suka jenjalan...kena saman tuh aku ingat DBKL..buat tak tahu jer..sampai surat saman kat umah aku kat penang mak aku bayar kat penang laa....mak aku yang bayar...hahahahaha....


    --------------------------------------------
    blog aku : http://qhaseeh.blogspot.com
    Nak Beli Perfumes : http://myperfumes.via.my
    Nak senang topup : http://businesprepaid.via.my
    Nak makan sambil jana duit : http://islandredcafe.via.my

    Download E-Book Percuma : http://rajakamil.via.my

    Download 20 E-Book Percuma : http://20produkPercuma.via.my

    zirbad
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 124
    Location : Shah Alam
    Registration date : 26/02/2009

    Re: Saman DBKL

    Post by zirbad on Tue Jul 07, 2009 4:17 pm

    sok la kot pegi tengok guane,tu pun kalau rajin pergi.malas tul turun KL.

    Sponsored content

    Re: Saman DBKL

    Post by Sponsored content Today at 8:26 pm


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 8:26 pm