Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Masalah dengan MYSQL???

    Share

    kamarul
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 16
    Age : 32
    Location : johor
    Job/hobbies : internet
    Registration date : 04/03/2009

    Masalah dengan MYSQL???

    Post by kamarul on Wed Jul 01, 2009 10:16 am

    salam semua..
    sy nk mintak tolong kt otai2 ..
    sy ade masalah bile sy gunakan aplikasi MYSQL ni..
    bile sy nk tengok report kt MYSQL ni, titibe ade kluar window suruh tutup application MYSQL tu..


    so ape yang perlu sy buat ek?

    budak baik
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 398
    Age : 31
    Location : kuantan
    Registration date : 21/06/2009

    Re: Masalah dengan MYSQL???

    Post by budak baik on Wed Jul 01, 2009 11:39 am

    Apo bondonyo MYSQL tu??hehe Very Happy

    ayoi
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1090
    Age : 87
    Registration date : 04/03/2009

    Re: Masalah dengan MYSQL???

    Post by ayoi on Wed Jul 01, 2009 12:19 pm

    ni kena bagi tau.. ni software account mengunakan database mysql atau MSSQL ... lain tu.

    database mysql/mssql install di pc tersebut atau di server/pc lain ..utk kita connect ke db dia.

    atau shotcut nya

    standalone mysql financial
    network mysql financial ( multi pc )

    **biasanya kejadian di atas problem ngan software sql financial
    samada kena remove dan install yang baru
    atau problem dgn connection seperti odbc dsn driver db
    atau microsoft sql tu tidak berlesen bila di trace by windows ia mula start sending problem.

    atau pun juga ia tidak support utk vista version ..sila tanya pembekal anda utk kepastian


    **alert
    backup database or data account jika nak install semula software tersebut.


    --------------------------------------------
    ku mencuba survey
    Don't break my heart

    Hiruka
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 887
    Age : 31
    Location : X: 9956 Y: 6544
    Job/hobbies : PC Maniac
    Registration date : 02/03/2009

    Re: Masalah dengan MYSQL???

    Post by Hiruka on Wed Jul 01, 2009 1:01 pm

    Ape yg aku tau as basic, MySQL ni lbih kepada Program yg Membantu dlm pembangunan Database..Mostly jumpe pada pegaturcaraan atau dlm istilah lainnye Programming..Lbih molek tanye dlm ruangan Pegaturcaraan Bro..hehe

    Tgk pada masalah guna Software version biskut tawar ke? Vista pon peret punya?
    Optional question, Ada overclock tak PC?

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 30
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Masalah dengan MYSQL???

    Post by TOYSЯUS on Wed Jul 01, 2009 2:53 pm

    Tumpang tanya, ni software MySQL ker, nama financial software ni je yang "SQL Financial Accounting"?
    Sebab tengok macam tak ada rupa software MySQL pun.

    Anyway, rasanya ni masalah incompatibility software tu kat Windows Vista.
    So, cuba cari yang Vista compatible version. Ataupun mungkin kena re-install software tu.
    Boleh juga cuba try run dalam Compatibility Mode: Windows XP.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    Sponsored content

    Re: Masalah dengan MYSQL???

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Tue Feb 21, 2017 9:01 am