Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Share

    liana1234321
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 45
    Age : 31
    Registration date : 23/02/2009

    problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by liana1234321 on Mon Feb 23, 2009 7:30 pm

    hi,,as'kum,,leh tolong tk,,,saya ada masalah modem,,internet saya ada conection,,,tapi proxy setting tibe2 tk leh,,coz bile nak update antivirus tk lepas dia cakp problem proxy setting,,hope,,ada abg2 yang blh tlg,,erk,,plzzz
    macmane nak setting modem dari streamyx nie,,brand riger ADSL MODEM 2/2+ DB102..PLZZZ URGENT???

    kron1x
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 67
    Location : 127.0.0.1
    Registration date : 12/02/2009

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by kron1x on Mon Feb 23, 2009 8:50 pm

    guna antivirus apa?

    modem tu auto-connect atau kena dial sebelum masuk internet?

    liana1234321
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 45
    Age : 31
    Registration date : 23/02/2009

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by liana1234321 on Mon Feb 23, 2009 9:04 pm

    ha'ah,,kena dail,,untuk connection,,ermm
    hope awk leh tlg akak,,erk,,tibe2 jadi macm nie,,before nie ok je,,ermm,,

    kron1x
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 67
    Location : 127.0.0.1
    Registration date : 12/02/2009

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by kron1x on Mon Feb 23, 2009 9:14 pm

    akak guna antivirus apa?

    liana1234321
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 45
    Age : 31
    Registration date : 23/02/2009

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by liana1234321 on Mon Feb 23, 2009 10:59 pm

    a-squared Free..skg masalah nyer,,bukan anti virus tapi modem syg,,ermmm,,
    kan kalau kite nak up-date antivirus tk kirelah avg ker,,apa2 jelah,kena proxy dan sever dia kena setting,,online kena direct line,,skg akak kena manual sebelum connection,,ermm

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by ogGy on Mon Feb 23, 2009 11:31 pm

    Kenapa ada proxy ? Biasanya kalau auto dial/manual takkan mtk macam tu,ke akak ada usik sesuatu.


    "kan kalau kite nak up-date antivirus tk kirelah avg ker,,apa2 jelah,kena proxy dan sever dia kena setting"

    AV kebiasaanya dah automatik setkan dirinya untuk update sendiri,tak perlu setkan proxy dia.Cuma kalau ada guna 3rd party firewall,kene masukkan dia ke dalam senarai Exception.Baru boleh connect.


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    slaughters
    PDP Moderator
    PDP Moderator

    Gender : Male Number of posts : 213
    Location : Selangor
    Registration date : 13/02/2009

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by slaughters on Tue Feb 24, 2009 8:28 am

    kalau web boleh, patutnya antivirus pun boleh update..

    btw, aku tak pernah dengar name antivirus nie.

    kron1x
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 67
    Location : 127.0.0.1
    Registration date : 12/02/2009

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by kron1x on Tue Feb 24, 2009 12:49 pm

    adik rasa akak buang antivirus tu, pastu masukkan kaspersky trial 30 hari. (kaspersky recommended by me)
    donlod kat http://www.kaspersky.com/trials

    akak amik je KAV ke KIS ke.. try dulu...

    btw, sapa yg pasang anti-virus a-squared tu?

    secara jujurnya inilah kali pertama saya dengar anti-virus bernama a-squared tu..

    slaughters
    PDP Moderator
    PDP Moderator

    Gender : Male Number of posts : 213
    Location : Selangor
    Registration date : 13/02/2009

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by slaughters on Tue Feb 24, 2009 2:04 pm

    akak ni umur 23, lagi muda dari aku..

    jangan samakan setting office dengan rumah tau..

    office yela ade setting proxy, kat rumah takde.

    mon678
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 503
    Age : 30
    Location : jb
    Job/hobbies : computer2....computer x habis2
    Registration date : 18/02/2009

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by mon678 on Tue Feb 24, 2009 2:52 pm

    liana1234321 wrote:hi,,as'kum,,leh tolong tk,,,saya ada masalah modem,,internet saya ada conection,,,tapi proxy setting tibe2 tk leh,,coz bile nak update antivirus tk lepas dia cakp problem proxy setting,,hope,,ada abg2 yang blh tlg,,erk,,plzzz
    macmane nak setting modem dari streamyx nie,,brand riger ADSL MODEM 2/2+ DB102..PLZZZ URGENT???
    nie masuk internet blh ker tak?
    klau blh...and antivirus tak blh update..tue antivirus tue problem....uninstall...tukar antivirus tue

    kron1x
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 67
    Location : 127.0.0.1
    Registration date : 12/02/2009

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by kron1x on Tue Feb 24, 2009 6:43 pm

    slaughters wrote:akak ni umur 23, lagi muda dari aku..


    sama la aku pun.. akak muda ni.. hehe.. Laughing

    btw, akak uninstall terus anti-virus a-squared tu.. pastu install anti-virus yang saya rekemenkan tu...

    liana1234321
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Female Number of posts : 45
    Age : 31
    Registration date : 23/02/2009

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by liana1234321 on Tue Feb 24, 2009 8:18 pm

    a-squared Free,,software antivirus dari germny,,yang terbaik,,kot akak rasa,,coz akak keje syarikat dari germny,,tk tau lah apa problem akak,,akak rasa ianyer dari modem,,streamyx yang murah nie,,akak dahg cube mask login 192.168.1.1.,,tapi tk blh,,mask,,ke setting nyer,,errrr gerammm nyerrrrr,,

    akak dah cube AVG..tapi still tk blh update,,pening la,,.hope ada sudi,,tlg,,
    (sowie,,dari abg2 yang terpaksa panggil saya akak,,akak name panggilan d rumah,Smile
    ,)

    ogGy
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 897
    Age : 29
    Location : mu di mana ?
    Job/hobbies : geletek ginjal korang
    Registration date : 15/02/2009

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by ogGy on Wed Feb 25, 2009 2:35 am

    Pe kata cuba AVIRA , automatik update sendiri..


    --------------------------------------------
    Laman Farmasi Online kini berwajah baru , kunjungi sekarang dan dapatkan harga yang terbaik dari kami . Segalanya mudah...



    www.sentosa-online.com

    cumikjb
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 12
    Age : 37
    Location : Pasir Gudang
    Job/hobbies : Memancing / Serv tenet
    Registration date : 28/02/2009

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by cumikjb on Sat Feb 28, 2009 8:40 pm

    kalau susah2 reset jer modem tur semula ...tgk OK tak ....jarang plak dengo kalau d/load software kuar proxy ....kecuali ada setting lain yang di usik

    Datuk_Seri
    Supervisor
    Supervisor

    Gender : Male Number of posts : 307
    Age : 36
    Location : Kuching-Kulim-Melaka-Norway!!!
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 12/02/2009

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by Datuk_Seri on Sat Feb 28, 2009 8:53 pm

    liana1234321 wrote:hi,,as'kum,,leh tolong tk,,,saya ada masalah modem,,internet saya ada conection,,,tapi proxy setting tibe2 tk leh,,coz bile nak update antivirus tk lepas dia cakp problem proxy setting,,hope,,ada abg2 yang blh tlg,,erk,,plzzz
    macmane nak setting modem dari streamyx nie,,brand riger ADSL MODEM 2/2+ DB102..PLZZZ URGENT???

    Assalamualaikum...

    Akak cuba reset dulu modem tu. Dekat belakang dia ada butang kecil, tolak butang tu. Andai kata akak atau sesapa pun kacau setting, dia akan reset. Tapi masalah proxy ni berlaku kalau kita kacau setting sahaja, sepatutnya kalau boleh surf internet, sepatutnya takda masalah pada proxy. Cuba reset dulu yer, tak pun pinjam modem orang lain punya.


    p/s: topik pindah ke sistem rangkaian.


    --------------------------------------------
    Letak kat siggy,forum,blog,fw,twitter,fb korang.
    Code:
    [img]http://i82.photobucket.com/albums/j249/digolbot/siggyputera.png[/img]

    Prontoxp
    Admin
    Admin

    Gender : Male Number of posts : 53
    Age : 42
    Location : Wilayah Persekutuan KL
    Registration date : 13/02/2009

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by Prontoxp on Sat Mar 07, 2009 8:36 am

    kalau software tu yang buat proxy , cuba la tukar mode perisian tu kepada direct ke internet dengan cara turn off proxy. Cara ni akan buatkan trafic network direct ke default gateway samada dhcp atau static gateway

    far2zzz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 3
    Age : 29
    Registration date : 02/03/2009

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by far2zzz on Wed Jun 24, 2009 1:01 pm

    cube ko tgok spee..mcm streamyx nie ader time bz dier...so macam ader certain anti-virus mcm avg kene high speed...so check r speed..ley jerk downloa tok tgok ko punye speed..............

    Sponsored content

    Re: problem streamyx modem riger setting,,proxy setting tk ada,,ermmm

    Post by Sponsored content Today at 6:44 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 6:44 pm