Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    macam mane korang mempromasikan TANYA PUTERA

    Share

    PELUKIS
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 319
    Age : 33
    Location : jalan kaki dah sampai sunway lagoon
    Job/hobbies : melukis
    Registration date : 23/02/2009

    macam mane korang mempromasikan TANYA PUTERA

    Post by PELUKIS on Sun Jun 28, 2009 12:33 pm

    assalamualaiukm...
    aku nak buka topik yang agak menarik nie...
    bagai mana korang mem[romasikan tanya putera...

    sebenar nya aku kompius....
    sekarang nie putera masih dalam keadaan sementara...
    jadi perlukah untuk di promasikan...
    sebab takut sever sementara berat atau
    ini hanya sementara, tak perlu reramai..

    jangan terkejut jika aku cakap..
    di sesebuah syarikat atau kampeni..
    dalam department it takde sorang pun budak it tau kewujudan tanya putera...

    dan aku mencadang kan sesiapa yang masih student..
    bertanggung jawab memperkanal kan tanya putera di dlam kelas...
    sebab tanya putera nie pun tempat belajar gak..

    supaya bila semua berpecah masuk alam kerja..
    memasing leh sebarkan tanya putera kat tempat kerje memasing...

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: macam mane korang mempromasikan TANYA PUTERA

    Post by teri-chan on Sun Jun 28, 2009 2:01 pm

    oh no! takde 1 pun yg kena mengena seperti di atas. nk promote ni senang je... mcm aku, aku letak badge PDC yg slaughters bg kat aku kat kete. so kalu org tumpang dia akan tanya n aku akan promote la kat diorg. n pasni kemunculan T-shirt PDC pulak. boleh dipakai ke mana2 je n be proud about it.

    Forum ni kira fenomena baru la (ok tak baru sgt la) antara kita. but once dh cuma dia boleh jd addictive. sbb kita kenal org luar dr lingkungan sahabat2 kita.

    ada sesetengah org letak kat FS, FC dll... kat blog pun ada... so ikut manalah yg mudah utk tarik org msuk dlm ni.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    PELUKIS
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 319
    Age : 33
    Location : jalan kaki dah sampai sunway lagoon
    Job/hobbies : melukis
    Registration date : 23/02/2009

    Re: macam mane korang mempromasikan TANYA PUTERA

    Post by PELUKIS on Sun Jun 28, 2009 4:05 pm

    ape kena mengena kau ngan slaughter...... sedare ke...
    yang tadi aku post pendahuluan je...
    tak sempat nak taip habis sebab isteri aku suruh gi kedai jap...

    biasanya aku promote guna mulut je...
    itu pun kat sedara sedara aku atau kengkawan aku...
    time diorang ade problem kompiter aku akan bagitau tentang kewujudan forum putera..
    aku bagitau ia lebih bagus dari forum it lain...

    walau pun aku tak pernah gi tegok pun forum it lain tu cam mane..
    tapi cara promote cam aku buat tu lambat la....

    lagi satu kalau kita cuba promote melalui logo...
    boleh tak tambah slogan kecil kat bawah logo..
    seperti pusat rujukan ilmu teknologi maklumat...

    sebab orang takkan tau kalau kite sebut tanya putera..
    putera tu sape.. nak tanya ape kat die...

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: macam mane korang mempromasikan TANYA PUTERA

    Post by teri-chan on Sun Jun 28, 2009 4:08 pm

    eh taklah... aku dpt time aku g melawat dia sempena sambut ank baru... apa lg.. meh la order bj pastu promote heheh..


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: macam mane korang mempromasikan TANYA PUTERA

    Post by Razi_IBM on Sun Jun 28, 2009 4:19 pm

    nak promosi?...search google for 'berpuak'.
    sorry, I just can't...resist this.
    haha...soo hilarious.


    btw aku slalu 'redirect' mmber aku yang mintak aku tengokkan leptop dia supaya gi masuk putera.com
    (tapi semuanya pemalas, nak harap aku buatkan je...)

    jazy
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 215
    Registration date : 02/03/2009

    Re: macam mane korang mempromasikan TANYA PUTERA

    Post by jazy on Mon Jun 29, 2009 1:18 am

    aku cadang kita mintak donate kasi cantik kan server.donate sikit pun okey apa..lama2 jadi bukit..pastu baru pikir promosi

    Razi_IBM
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1062
    Age : 26
    Location : on dmz.hack me if u can.
    Job/hobbies : Saboteur
    Registration date : 14/02/2009

    Re: macam mane korang mempromasikan TANYA PUTERA

    Post by Razi_IBM on Mon Jun 29, 2009 1:25 am

    kalau nak boat donate,kena transparent.kena buat chart untuk show current amount, show siapa donate dan amount, serta kemana duit tu pergi.

    kalau nak buat chart boleh pakai google api chart.
    elok guna paypal sebab donate boleh update realtime.

    PELUKIS
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 319
    Age : 33
    Location : jalan kaki dah sampai sunway lagoon
    Job/hobbies : melukis
    Registration date : 23/02/2009

    Re: macam mane korang mempromasikan TANYA PUTERA

    Post by PELUKIS on Mon Jun 29, 2009 8:26 am

    maaf lah... aku dah banyak kali tengok perkataan nie..
    tapi tak tau ape....
    donate tu ape...

    teri-chan
    Moderators
    Moderators

    Gender : Female Number of posts : 2223
    Location : sumwhere kat peta bumi mesia
    Registration date : 13/02/2009

    Re: macam mane korang mempromasikan TANYA PUTERA

    Post by teri-chan on Mon Jun 29, 2009 8:28 am

    donate tu sumbangan ikhlas, kira derma la. so far aku dipahamkan PdC tak perlu donation lg. tp kalu korg nk promote byk cara lg. tp sebelum rapatkan ahli ada dulu br la org luar rasa PdC ni happening.


    --------------------------------------------


    teri-chan is back

    raidizh AR
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1618
    Age : 57
    Registration date : 24/04/2009

    Re: macam mane korang mempromasikan TANYA PUTERA

    Post by raidizh AR on Sat Jan 23, 2010 8:02 am

    salu kalo ak bukak apa2 topik di putera, ak akn link kn die di fesbuk.. dekat dinding korg tuh...

    then kalo ad org klik, kire untung la.. selain tu, kalo mmber ak ad masalah pape ke, xkesah la berkaitan IT ke x, ak akn suh die cek kat forum

    lagi..... ak letak badge putera kat beg ak. ramaiiiiiii tanye ape bende tu... ok ke?


    --------------------------------------------

    AhmadSyazwan
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 414
    Age : 28
    Location : PERLIS
    Job/hobbies : Main Tuju Kasut
    Registration date : 26/02/2009

    Re: macam mane korang mempromasikan TANYA PUTERA

    Post by AhmadSyazwan on Sat Jan 23, 2010 11:28 pm

    macam mana aku promote??
    lihat blog aku..bawah sekali tu..hehe

    http://kemanaarahkita.blogspot.com/2010/01/hidup-berani-untuk-gagal.html

    Sponsored content

    Re: macam mane korang mempromasikan TANYA PUTERA

    Post by Sponsored content Today at 9:08 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 9:08 am