Forum Sementara Putera.com

Bersama kita perkemaskan forum ini sementara forum asal dalam pemulihan.

Forum putera dah kembali. Masalah sudah berjaya diselesaikan. Sila lawati http://forum.putera.com/tanya


    Channel Irc putera.com

    Share

    Mr_Iz
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 85
    Location : MY
    Job/hobbies : Chargeman
    Registration date : 14/02/2009

    Re: Channel Irc putera.com

    Post by Mr_Iz on Sat Sep 19, 2009 7:06 pm

    cenel masih aktif ke??huh dah lama tak jenguk..nak gaming pun lepak kat skype je..

    wanjihan
    Ahli Rajin
    Ahli Rajin

    Gender : Male Number of posts : 1106
    Age : 36
    Location : Kaybee, Kelate
    Job/hobbies : Tenet jer....
    Registration date : 21/02/2009

    Re: Channel Irc putera.com

    Post by wanjihan on Fri Oct 02, 2009 12:30 am

    nak guna script mirc?

    download kt sini : http://geocities.com/ir_comp/script/

    zaman muda2 dulu aku gila irc, wat mcm2 script... hehehe.. skrg pun main IRC lg
    nick IR_Comp, chan #kelate

    cr aku.. nak aop pm aku. hehehe

    myee
    Ahli
    Ahli

    Gender : Male Number of posts : 926
    Registration date : 18/04/2009

    Re: Channel Irc putera.com

    Post by myee on Fri Oct 02, 2009 4:10 am

    ??????????? wrote:Maksudnya, password yang masa korang masuk router configuration. eg: masuk 192.168.1.1
    Biasanya ID dan password default bagi modem Streamyx adalah ADMIN:ex****t03
    So tukar password tu.
    Kalau tukar password streamyx, tak guna kalau tak tukar password router.

    Spoiler:
    Nak dekat beratus user streamyx yang aku dapat masuk router dan lihat password streamyx mereka.
    Seterusnya aku dapat lihat bil diorang, dan alamat rumah diorang. Serta kalau aku jahat pasti aku tukar password diorang, dan baca email diorang
    (biasanya email @streamyx digunakan untuk akaun bank, paypal etc).
    Tapi mungkin niat aku tak jahat, so aku just nak tengok berapa ramai user Streamyx tak tahu macam mana nak secure kan account diorang.
    Masih sangat ramai rupanyaa... Kesiannya aku tengok mereka mungkin tak didedahkan dengan info ni oleh pihak Streamyx.

    Ok so, nak main irc tak ada masalah, jangan takut.
    Asalkan korang kena pastikan IP korang tak direvealkan. Atau pastikan router dah ditukar password. Pastu boleh la enjoy kat irc (mibbit).
    Sebab mibbit adalah client yang merevealkan IP. mirc tak, flashclient pun tak.

    p/s: Aku harap ini tidak dikira spam, ini info yang betul-betul berguna untuk korang especially yang Streamyx newbies.

    cemana nak tuka password admin tuh kat modem tuh? aku cume reti tuka kat streamyx jerrr

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Channel Irc putera.com

    Post by TOYSЯUS on Fri Oct 02, 2009 5:14 am

    Masuk ke dalam modem configuration (eg: 192.168.1.1),
    pilih bahagian Management (atau Settings etc, berubah mengikut model modem).
    Di situ boleh tukar password modem.


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    FryShadow
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Number of posts : 101
    Registration date : 20/02/2009

    Re: Channel Irc putera.com

    Post by FryShadow on Sat Jan 02, 2010 10:55 pm

    apsal dah takde org kat cenel ? ahaks..

    Superior
    Ahli Baharu
    Ahli Baharu

    Gender : Male Number of posts : 376
    Age : 30
    Location : Johor Bahru
    Job/hobbies : Student/Surf Internet
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Channel Irc putera.com

    Post by Superior on Sat Jan 02, 2010 11:30 pm

    masih ada ke org main mIRC ni??? Very Happy

    aku time nick hababd tu ade, aku join.. dah lebih 6-7tahun aku tak masuk #putera.com, tak tau masih wujud rupanya..

    TOYSЯUS
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 1571
    Age : 29
    Location : Kolam Kering - 3°5′00″N 101°32′00″E
    Job/hobbies : Pembunuh
    Registration date : 27/02/2009

    Re: Channel Irc putera.com

    Post by TOYSЯUS on Sun Jan 03, 2010 2:21 am

    Erk, emm entah founder dia pun dah lama x masuk..
    Skarang ni zaman facebook pulak kot..


    --------------------------------------------
    TETTT!!

    ahaksz28
    Moderators
    Moderators

    Gender : Male Number of posts : 507
    Location : Rumah Parent
    Job/hobbies : Gaming
    Registration date : 13/02/2009

    Re: Channel Irc putera.com

    Post by ahaksz28 on Sun Jan 03, 2010 7:40 am

    hehe lama tak masuk.. hari tu masuk pun takde orang.. takpe nanti bersama kita UP kan balik channel PUTERA.com tu.. Smile


    --------------------------------------------


    zer0Nehza
    Supervisor
    Supervisor

    Number of posts : 256
    Location : P2P Server
    Registration date : 12/02/2009

    Re: Channel Irc putera.com

    Post by zer0Nehza on Sat Jan 16, 2010 10:31 pm

    malam ini ada 5 org di channel.. Very Happy


    --------------------------------------------

    Sponsored content

    Re: Channel Irc putera.com

    Post by Sponsored content Today at 5:36 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 5:36 pm